Davutoğlu'ndan 'Bedelli Askerlik' açıklaması

TRT canlı yayınında gündemi değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bedelli Askerlik konusuna açıklık getirdi.

GİRİŞ 20.11.2014 00:55 GÜNCELLEME 20.11.2014 04:34
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Ahmet Davutoğlu'nun açıklaması şöyle:

Bundan önce konuyla ilgili birkaç açıklamam olmuştu, kamuoyunda çok farklı beklentilerin oluşmasını hiçbir zaman arzu etmedim. Başbakanlık görevini aldıktan sonra bu dosya önümde bekleyen dosyalardan biriydi. Genelkurmay Başkanımızla, Savunma Bakanımızla konuştum. Olayın iki yönü var. Birincisi Genelkurmay'daki brifingde de söyledim; Türkiye'nin savunma yapılanmasında niteliksel bir sıçramaya ihtiyaç var. Daha profesyönel daha etkili teknolojiyi daha yoğun kullanan bir savunma yapılanması, bu yönde çalışmalarımız var.

BELLİ BİRİKMENİN ÖNÜNE GEÇMEK LAZIM

Belli yaşı geçmiş kişiler artık orduda aktif bir şekilde değerlendirilemeyecekse, bu birikmenin de önünde geçmek lazım. Ama öbür tarafta da bölgemizdeki şartlar malum. Tezkere tam biz bu konuları konuşurken 6-7 Ekim olayları yaşandı. Irak'ta ve Suriye'de çok riskli bir atmosfere girildi. Bu karar alırken bütün bu riskli atmosferi de değerlendirmemiz lazım. Önümüzü daha rahat görebileceğimiz bir tabloda bunu değerlendirebiliriz. Böyle bir beklentiyi hemen yarın olabilecek gibi gündemde tutmanın da kimseye bir faydası yok. Sükunetle herkesin önümüzdeki gelişmelere bakması lazım.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 43
  • Vadaaa 9 yıl önce Şikayet Et
    Kredi kartına taksit de var mı acaba? :) Bizde bu mantık oldukça askerlikten kaç kaçabildiğine. Nasıl olsa bedelli 2-3 senede bir çıkıyor. Askere gidenler enayilik yapıyor :)
    Cevapla
  • ben 18 ay yaptım 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli acilen çıkmalıdır ve bu rakam eritilmelidir. devlet elde ettiği gelirle profesyonel ordu çalışmalarına kaynak ayırsın. gidip orada iki mermi sıkıp izmarit toplayacağına para ödemek isteyene kolaylık getirilmelidir. ben yaptım eşek miyim duygu sömürüsünü yapanlar daha önce 4 yıl askerlik yapanlara karşı haksızlık mı ettiler. o halde onlrda gidip 3 yıl daha yapsınlar. gidip izmarit toplayıp yemek yapıp vatan kurtarsınlar. bu saçma mantıktan kurtulmak lazım. çalışıp iş kuran ekmek üretip insanlara ekmek sağlayan kişi bir baltaya sap olamadan kapağı askere atandan daha değerlidir.
    Cevapla
  • Mustafa K. 9 yıl önce Şikayet Et
    Profesyonel Askerlik bu sebeple şart.Bir Devlet memuru 6 ay askere gittiğinde kaybettiği para eve ve kendine ayırdığı ile 17 000 TL civarı yapıyor.Bir fabrika işçisi 12 ay sonra tekrar iş bulmak için bir sürü çaba harcadığı gibi geneli gariban kesim olduğu için o çocuğun parasına ihtiyaçları var.Vatani görev illa ki askerlik yapmak değil.Yeri gelip devlete hizmet etmek,yeri gelip fabrikaların işçi açığını kapatarak vatani hizmet yapılabilir.
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Bedellinin son bir kez daha çıkması gerektiğini düşünüyorum. Zaten profesyonellikten söz ediyorlar zorunlu askerlik kalkmalı ordu prefosyonel olmalı diye düşünüyorum. eşitsizlikten adaletten bahsediyorlar hayatın hangi alanında eşitlik ve adalet kalmış acaba söylesinler bakalım.
    Cevapla
  • Murti 9 yıl önce Şikayet Et
    Son bi kez. valla bak başka istemiyoz. Biz bi yırtalım gerisinin canı çıksın :)
    Cevapla
  • Mustafa K. 9 yıl önce Şikayet Et
    Erbaş /Erler TSK’nın açıkladığı 458,368 kişidir ki; bu askerlerin sırf iç çamaşırına yılık yapılan harcama şöyle; 11,000,832 TL, Giydikleri botu hesaplarsak ki, en düşük bot ücreti bu gün 60-70 TL olduğuna göre ve askerlik süresince en az iki, çatışma bölgelerinde dört tane verildiğine göre, ben yinede iki adet ile çarparak 60 TL olarak hesap ettiğimde karşımıza; 55.004.016 TL çıkıyor. Yazlık ve Kışlık kamuflajı hesap edersek elimize korkunç bir rakam çıkıyor. Yazlık Kamuflajı 60 TL’den Kışlık Kamuflajı 70 TL’den hesap edersek ve bunun iki adet verildiğini düşünürsek, toplam tutar; 119.175.068 TL eder. Buna su, sabun, mutfak ve ısınma masrafı olarak kişi başı günlük 35 TL aylık ise 1050 TL eder ki, ben abartı bulacağınızdan sadece asgari ücreti olan 729 TL’den hesap edeceğim. Oda; 5.012.254.008 TL eder.12 aylık askerlik süresi tamamlanıncaya kadar, kişi başı; 12000 ile 15000 TL arasında değişen bir masraf çıkıyor. Buradan da yola çıkarsak bedellilerin ödedikleri bedel olan 30.000 TL değil 42-45.000 TL’dir. Ayrıca KDV katkısını da hesap edersek, devlete katkıları 50-55000 TL’dir. eski bedellide bir hesaplama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!