Abdullah Gül'den Erdoğan yalanlaması

Gül, Press TV'de yayımlanan "Türkiye, Erdoğan yönetimi altında başarısız olmaya mahkumdur" başlıklı haberde yer alan iddiaları yalanladı.

Abdullah Gül'den Erdoğan yalanlaması
Abdullah Gül'den Erdoğan yalanlaması
GİRİŞ 22.11.2014 02:28 GÜNCELLEME 22.11.2014 07:19
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonu Press TV'nin İngilizce internet sitesinde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erdoğan ile ilgili söylediği iddia edilen sözlere yalanlama geldi. Abdullah Gül'ün ofisinden yapılan açıklamada, haberin tamamen yalan olduğu ve ilgili kanala herhangi bir röportajın verilmediği duyuruldu.

İran devlet televizyonu Press TV'ye ait internet sitesinde, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Erdoğan'ın Suriye ve Irak politikasını eleştirdiği yönünde bir haber yer aldı. “Turkey doomed to fall under Erdoğan: Ex-President” başlıklı haberde, Gül'ün Erdoğan yönetiminin Suriye ve Irak politikasını eleştirdiği iddia edildi.

O İDDİALARA YALANLAMA

Haberin yayınlanmasının hemen ardından Kanada'da bulunduğu belirtilen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ofisinden açıklama geldi. Gül'e ait resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, yayımlanan haberin tamamen yalan ve uydurma olduğunu belirtildi. 

Haberde kendisine atfedilen ifadelerin tamamen hayal mahsulü ve uydurma olduğunu belirten Abdullah Gül, böyle bir mülakatı kesinlikle vermediği gibi yalan haberde kayıtlı hususların hiçbir şekilde kendi düşünceleriyle bağdaşmadığını belirtti.

 Bu durum; Washington, Bağdat, Erbil, Ankara, İstanbul ve Brüksel hattında çok önemli temasların yaşandığı bir süreçte, psikolojik istihbarat operasyonu algısına neden oldu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Halim Demircioğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslümanların baş düşmanı çıngıraklı yılan siyonistlerin uşağı iran sen ne sinsi düşmansın. seni tanıdık artık molla bozuntuları
    Cevapla
  • Adem 9 yıl önce Şikayet Et
    Fitneciler iş başında, su uyur düşman uyumaz.
    Cevapla
  • dayı 9 yıl önce Şikayet Et
    yine acem oyunu bölgede eğer istikrar huzur isteniosa türkiye ile iran ya anlaşacak yada biri yenilecek dier türlü olmaz bu iş
    Cevapla
  • alp042 9 yıl önce Şikayet Et
    İranın derdi ne... Aynı bizde ki bir kaç çevrenin yaptığı gibi yalan dolan haberlerle uğraşıp çamur atmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • fehmi 9 yıl önce Şikayet Et
    yıllardır koruduk kolladık yoksa ABD şimdiye çoktan ırak gibi yapardı bunların hangisine güvenelim müslüman diye !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri