Davutoğlu: Kerkük için bazı tedbirler alındı

Başbakan Davutoğlu dün geceden beri Kerkük'te artan IŞİD saldırıları üzerine 'bazı tedbirler alınmasının icap ettiğini' söyledi.

Davutoğlu: Kerkük için bazı tedbirler alındı
Davutoğlu: Kerkük için bazı tedbirler alındı
GİRİŞ 26.11.2014 22:08 GÜNCELLEME 27.11.2014 18:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Şanlıurfa'yı ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, Irak'ın Kerkük kentinde salı gecesinden bu yana artan IŞİD saldırılarına değindi. Kentteki durumla ilgili Irak Başbakanı Haydar İbadi ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'yle telefonda görüştüğünü belirten Davutoğlu, "Biliyorsunuz dün gece Kerkük'te IŞİD saldırıları olağanüstü arttı, bunun üzerine bugün bazı tedbirler alınması icap etti" dedi.

Başbakan bu tedbirlerin ne olduğu konusunda ise ayrıntılı bir açıklama yapmadı.

Irak'ın kuzeyindeki çatışmalar Kerkük kentinin 12 kilometre güneyindeki Mektep Halid ve Telelverde bölgesinde, peşmergeyle IŞİD arasında devam ediyor. IŞİD'in havan toplarının vurduğu boru hattında yangın çıkmıştı.

Kerkük Peşmerge Bölge Komutanı Vesta Resul, çatışmaların Sabah saatlerinde oluşan sisten yararlanmak isteyen IŞİD mensuplarının saldırısı sonucu çıktığını, koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da örgüt hedeflerini vurarak peşmergeye destek olduğunu söylemişti. Resul çatışmalarda 20 IŞİD mensubunun öldürüldüğünü belirtmişti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 10
  • Cengiz 9 yıl önce Şikayet Et
    Bizene Irak'tan, Kobaniden, Suriyeden, PYD'den, PKK'dan Peşmergeden, İşid'den. Halkı Fakir Olan Bir Ülke Kendi İç Sorunlarını Vatandaşın Derdini Çözemezken Komşu Ülkelerle Ne İşi Olur Bir Türlü Anlam Veremiyorum. Bırakın Yesinler Birbirlerini. Ülkede Onlarca Sorun Mesele Varken Bide Bu İşid Çıktı Kobani Çıktı Ölsün Hepsi Bizi Ne İlgilendirir.
    Cevapla
  • Memed 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümeti destekliyorum. Türk-Kürt ittifakı ile süper bir güce ulaşacaz ihşallah. Alevi ve kürt sorunu da çözüldükten sonra demokrasimiz de güçlenecek. Araya fitne fesat sokmaya çalışan hainler işbaşında yine, onlara dikkat!
    Cevapla
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    Rüzgar nereye eserse bunlarda böyle. kim sizin kulağınızdan çektide düşmanlarınızı korur hale geldiniz. önce kobani( yenildiler) şimdide sıra kerkükte mi :)
    Cevapla
  • Huseyn 9 yıl önce Şikayet Et
    Kuveyti...sen ve avanen,Gelmiş geçmiş en büyük katliamları yapan Moğol Hükümdarı Hülagu Han'dan daha canisiniz:evet Hülagu Han'da galip gelmişti,ama şu an cehenneme girmeyi mezarları olan toprak altında bekliyorlar..ve..siz onların dünyada'ki takipçilerisiniz ve ahirette de aynı yeri paylaşacaksınız..yani cehennemi.Allah'ın ilk emri olan"ikra" çağrısına kulak asıp İslam'mın savaş hukukunu,"Müslüman sahsiyeti nasıldır "diye insan bir merak etmez mi?
    Cevapla
  • Kuveyti 9 yıl önce Şikayet Et
    kuveyti sen ne ayaksın kurban.bi türküm diyosun,bi kürdüm diyosun,bi ışidi övüyorsun.bir yerde dur artık. şimdi barzaniye bağlıyorsun.....aaaaa yazmaktan yorulmuyon mu?
    Cevapla
  • emre 9 yıl önce Şikayet Et
    Barzani değilmi kerkük ün Türkmen kimliğini değiştiren tapu dairelerini yakıp Türkmenin arazisine el koyan yav göz görüyor gönül katlanmıyor arkadaş
    Cevapla
  • emre 9 yıl önce Şikayet Et
    Kerküke Barzani hakim olacağına isid hakim olsun daha iyi
    Cevapla
  • emre 9 yıl önce Şikayet Et
    vedat haklısın tabiki kendine göre. ışid türkiyeye daha ne yapsın. yüzbinlerce göç oldu.islamiyetin imajını zedeledi,başka birşey yapmasına gerek var mı?...sen daha tatlı su müslümanısın....çocuklar ve kadınlar kaçıyor..eli silah tutanlar vatanını savunuyor sen rahat ol. istersen türkiyedeki illerin kurtuluş mücaelesine bak, her ilde katliam oldu yani kısacası çocuk ve kadınlarımız katledildi fransızlar tarafından,ingilizler tarafından.tarih bilmiyorsun atıp tutuyorsun
    Cevapla
  • vedat 9 yıl önce Şikayet Et
    vatanımız işgal edildi vatanımızı terk etmedik kimseden medet ummadık ummayızda allaha şüker bazı zavallı lar varki kuyruğunu kıstırıp ülkemize sınıyorlar vatanını zor zamanda terk ediyorlar onlar zavallıdır bize değmeyen yılan bin yaşasın işit türkiyeye bu güne kadar bişey yapmadı yapamz yapamaz da
    Cevapla
  • emre 9 yıl önce Şikayet Et
    zavalısın ki ışid den bile meddet ummuyorsun. Allah senide görüyor merak etme!KUL UNUTUR ALLAH UNUTMAZ HESABNI SORAR. bilmediğin denizlere olta atma kaybedersin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
31 Mart sonrası son anket! Haritanın rengi yine değişiyor