Bakan Bozdağ: Karar Anayasaya uygun

Adalet Bakanı Bozdağ, 17 Aralık soruşturma komisyonu çalışmalarına getirilen yayın yasağının anayasaya uygun olduğunu söyledi.

Bakan Bozdağ: Karar Anayasaya uygun
Bakan Bozdağ: Karar Anayasaya uygun
GİRİŞ 27.11.2014 09:55 GÜNCELLEME 27.11.2014 12:29
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 17 Aralık soruşturma komisyonu çalışmalarına yayın yasağı getirilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Alınan kararın asnayasaya uygun olduğunu söyleyen Bozdağ, şunları kaydetti:

"Eski bakanlar hakkında Meclis komisyon soruşturması yapmaktadır. Soruşturma gizlidir. Ceza muhakemesi yasası bunu söyler. Gizli yürütülmesi gereken soruşturma kapsamının gazetelerde yer almasının gizliliği ortadan kaldırmıştır. Bu nedenle mahkemeden bu talepte bulunulduğu ifade edildi.

Anayasaya aykırı bir durum söz konusu değil. Soruşturmalar insanların lekelenmeme hakkını korumalıdır. Sayın başkan böyle bir takdirde bulunmuştur ve bu yasal bir takdirdir."

Bozdağ, HDP'nin İmralı ziyaretlerine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Bu konuda henüz bir müracaat olmadığını ifade eden Bakan, "HDP'lilerin bakanlığımıza müracaatları olmadı. Müracaat geldiğinde değerlendirmeyi yapacağız. Milletvekilleriyle ilgili izin verme yetkisi Adalet Bakanlığı'nda milletvekili olmayanlarla ilgili başka bir prosedür var. Milletvekillerinin bu haftasonu gitmeleriyle ilgili ibir talep var ve biz de olumlu bakıyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 9
  • olmadı! 9 yıl önce Şikayet Et
    Olmadı arkadaş, işte bu olmadı. Madem suçsuzlar neden yasak getiriyorsunuz. Tüm milletimiz suçsuz olduklarını görsün. Biz millete nasıl anlatacağız durumu, yoksa en başından beri kanan biz miydik?
    Cevapla
  • atp 9 yıl önce Şikayet Et
    boşuna uğraşmayın madem yolsuzluk yok tape yok niye yayın yasağı var komik olmayın adam gibi komisyon kurun ve adam gibi ifadelerini alın
    Cevapla
  • Sabit Kanca 9 yıl önce Şikayet Et
    Hangi anayasa?
    Cevapla
  • yolsuzlukla mücadele 9 yıl önce Şikayet Et
    dezenformasyon var diyebilirsiniz hatta sadece tek bir kaynak haber yapacak denebilir ama tümden yayın yasağı koymak anayasaya uygun olabilse de vicdani değil
    Cevapla
  • Paralele kapak olsun... 9 yıl önce Şikayet Et
    Adam Riza nin onune yatsa da serefi tabii ki korunmali...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum