HDP'nin gensoru önergesi reddedildi

HDP'nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması reddedildi.

HDP'nin gensoru önergesi reddedildi
HDP'nin gensoru önergesi reddedildi
GİRİŞ 09.12.2014 19:54 GÜNCELLEME 09.12.2014 21:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "2014 yılında madenlerde yaptığımız teftişte 202 maden ocağına durdurma uygulandı. Bunun 106'sı kömür madenleri. Sadece Kasım ayında 68 maden ocağı durduruldu" dedi.

Çelik, HDP'nin, kendisi hakkında verdiği, başta Soma ve Ermenek olmak üzere maden kazalarıyla ilgili gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmelerde söz aldı.  

Konuşmasına "Politik bir yaklaşım içinde olmayacağımı özellikle ifade etmek istiyorum" diyerek başlayan Çelik, insan hayatı ile ilgili olduğu için konuya, çözüm endeksli bir yaklaşım sergilenmesinden yana olduğunu belirtti. 

AK Parti hükümetleri döneminde, onaylanan ILO sözleşmelerini,  AB'ye uyum amaçlı düzenlemeleri, yapılan yasaları, gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası düzeydeki etkinlikleri anlatan Çelik, AB İlerleme raporlarında iş sağlığı ve güvenliği açısından olumlu değerlendirmelere yer verildiğini aktardı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • mürşit 9 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu muhalafette ya akıl yok, yada yabancı ülkeler adına çalışıyorlar.Reddedileceğini bile bile gensoru vererek meclisin mesaisini boşa harcıyorsunuz.Bunun adı bir çeşit hırsızlıktır.Bu hırsızlığı yapanlar sadece TÜRKİYE halkından değil, TÜRKİYE'den umutları olan mazlum milletlerden de helallik istemeliler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar