'Asker cinneti' Meclis'te

CHP'li Ağbaba, 2 asker arkadaşını şehit ettikten sonra intihar ettiği açıklanan er Umut Aslan'la ilgili iddiaları meclis gündemine taşıdı.

'Asker cinneti' Meclis'te
'Asker cinneti' Meclis'te
GİRİŞ 12.12.2014 12:31 GÜNCELLEME 12.12.2014 12:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Malatya Milletvekili Ağbaba'nın Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın yanıtlaması için verdiği soru önergesi şöyle,

"Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesi, Suriye yakınındaki Boztepe Karakolu'nda nöbet tuttuğu sırada cinnet getirdikten sonra iki asker arkadaşını öldürdüğü ve daha sonra intihar ettiği öne sürülen piyade er Umut Aslan ve olay hakkında soruşturma devam etmektedir. Olayla ilgili olarak Piyade Çavuş Ramazan Yel ile Piyade Onbaşı Kadir Yıldız'ın şehit olduğu söylenmiş intihar eden Piyade Onbaşı Umut Aslan'ın ise şehit olarak değerlendirilmediği Genelkurmay Başkanlığı tarafından ilan edilmiştir. Bu süreçte basına yansıyan haberlerde ve Umut Aslan'ın ailesinin yapmış olduğu açıklamalarda olay hakkında gerekli incelemeler yapılmadan aceleci bir şekilde yargıda bulunulduğu iddiaları mevcuttur.

Bu çerçeveden hareketle,
1- 7. Kolordu Komutanlığı Askeri Savcısı, er Umut Aslan'ın psikolojisinin bozuk olduğuna ilişkin herhangi bir bulguya rastlamamış, sıralı komutanları, arkadaşları ve ailesi tarafından da bilinen bir sorununun olmadığı söylenmiş iken erin cinnet getirdiği kanaatine nasıl varılmıştır?

2- Tarafınızdan yapılan açıklamaya göre erin telefonunda “Seni terk ediyorum" mesajı olduğu ve bu nedenle cinnet getirdiği tespitine yer verildiği doğru mudur? Cep telefonunda bulunan bir mesajın kişinin cinnet getirdiğine kanıt olarak değerlendirilmesi mümkün müdür?

3- Askeri yetkililer tarafından olay vuku bulduktan sonra er Umut Aslan'ın ailesine oğullarının “karşıdan açılan ateş sonucu" şehit olduğu söylenmiş midir? Söylenmişse, daha sonra bu açıklamanın değiştirilmesinin sebebi nedir?

4- “Can Dostum" ismi ile sürdürülen uygulamanın amacı nedir? Askerlerin psikolojilerin iyi olabilmesi adına herhangi bir faydası var mıdır? 

5- Kışlalardaki rehberlik ve danışma merkezlerinin askerlerin psikolojik durumları ile yeterli izleme ve rehabilitasyon işlevleri bulunmakta mıdır?

6- Son 12 yılda kışlalardaki intihar vakalarında yaşanan artışın sebebi nedir? 2002-2014 yılları arasında intihar eden asker sayısı kaçtır? İntihar vakalarının önlenebilmesi adına Bakanlığınızın ve Genel Kurmay Başkanlığının yürüttüğü herhangi bir girişim var mıdır?"

KKK'NIN BAŞSAĞLIĞI İLANI

Şanlıurfa'da getirdiği cinnet sonucu 2 asker arkadaşını öldürdükten sonra intihar ettiği açıklanan Er Umut Aslan son yolculuğuna Türk Bayrağına sarılı tabutu ve askeri törenle İstanbul'da uğurlandı. Aslan'ın adı bir gün sonra Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın üzücü olaya ilişkin gazetelere verdiği "şehit" başlıklı başsağlığı ilanlarında yer almadı. Komutanlık Ramazan Yel ve Kadir Yıldız'ın fotoğraflarının yer aldığı ilanda başsağlığı mesajını iletti.
 

YORUMLAR 4
  • milletin ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Kader diye bir şey var. Sivilde de oluyor ve olabilir cinnet hali, meseleyi şu kadar parası yoktu da oldu gibi alakasız şekilde yorumla açıklayamazsınız. Askerlik yapanların hepsi intihar mı ediyor da parası olmadığı için oldu gibi saçma yorumlanıyor. Ayrıca bu nasıl mantık? İntihar olabilir diye kimse askerlik yapmayacak mı? Çözüm ne? Kaza oluyor diye yollarda da gitmeyelim o zaman. Soru önergesi de aylak CHP’lilerin askerlere ve memurlara boşu boşuna vakit kaybettirmesinden başka işe yaramaz.
    Cevapla
  • Hakki Söyle 9 yıl önce Şikayet Et
    3 askerde önce KKK´ya sonra bu hükümete zimmetli idi, 3´de saglam girdikleri nizamiye kapisindan tabutla cikarilmistir. ALLAH 3nüde Rahmetine Mazhar eylesin, o cocuklarin 10 bin avro 20 bin tl´leri yoktuki yoksa emanet edildikleri kurumlar onlara dahada farkli insan muamelesi yapardi.
    Cevapla
  • ebeda 9 yıl önce Şikayet Et
    chplileri sevmiyoruz belki ama adam çok doğru sorular sormuş derhal incelenmeli.. ben kısa dönem askerlik yaptım ve en az 3 intihar olayı oldu.. askerlik kaldırılmasın diyenlere da sözüm: askerliğim sürecinde komutanların askere sokak köpeği kadar değer vermediğini çok net olarak gördüm. ve askerleri alt devre üst devre diye birbirlerine kırdırıyorlar. inançlı olanlar daha hassastılar.
    Cevapla
  • Avukat 9 yıl önce Şikayet Et
    Kim dinler yeterki sizi korusunlar.Kim ölmüş kalmıs mesrle degil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması