Mevlana'nın diliyle: Yeni Türkiye zamanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mevlana'nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Töreni'nde konuştu.

GİRİŞ 17.12.2014 20:41 GÜNCELLEME 18.12.2014 07:53
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Mevlana'nın sahte din adamları konusunda yaptığı uyarıları hatırlattı. Konuşmasına Mevlana'dan sözlerle devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevlana'nın diliyle yeni şeyler söylemek, Yeni Türkiye'ye doğru akmak zamanıdır" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Bir vatanımız varsa bu Hz. Mevlana gibi gönül dostları sayesindedir. Kişi Rabbine dayanmışsa yalnız değildir. Ölümü içinde öldüren kişiyi artık Allah’tan başka kimse korkutamaz.”

"OSMANLI DAĞILDIĞINDA BU MİLLETİN BİTTİĞİNİ ZANNETTİLER AMA..."

“Dergahına umutsuzluğu, ikiliği, fitneyi asla yaklaştırmadığı için bu millet sarsılsa dahi asla çökmemiş, yıkılmamıştır. Asırlar geçse de, beden ölse de millet ölmemiştir. Yaratan’a dayanan millet her operasyona karşı ayakta kalabilmiştir. Osmanlı Devleti dağıldığında bu milletin bittiğini zannettiler ama bu millet cumhuriyet baharı için yaprak dökmüştü.”

"BU BAHAR TÜRKİYE'NİN NORMALLEŞECEĞİ BAHARDIR"

Bu aziz millet her bir ferdiyle uhuvvetin ve muhabbetin mayasıyla mayalandığını belirten Erdoğan, bu aziz milletin tarih boyunca yaptığı büyük fedakarlıklarla her saldırı karşısında tek yürek olmayı başarabildiğini kaydetti.

"Fikirlerimiz farklı olsa da dinler, inançlar, mezhepler, etnik kökenler, kültürler farklı olsa da insan olarak can olarak birbirimize saygımızı, hürmetimizi her ne olursa olsun kaybetmeyeceğiz" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Biz, eşrefi mahlukat olan insanız. Yaratılmışların en şereflisi olan insanız. Allah bize böyle baktı ve bizi böyle yarattı. Kardeşlerim, bir hazan mevsiminin ardından yeni bir bahara yeni bir uyanışa hazırlanıyoruz. Bu bahar, inşallah eski tartışmaların son bulacağı bir bahardır. Bu bahar, Türkiye'nin normalleşeceği bir bahardır.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 23
  • SİNAN13 9 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani kendini Osmanlı Padişahları ile bir mi tutuyorsun.komik şey seni:)
    Cevapla
  • Seda Güzel 9 yıl önce Şikayet Et
    iyide Hanedanlık şekli yönetim bitti Hilafet kalktı bir rüyadır gidiyorlar bakalım kim uyandıracak Fatihi örnek alıyorlar yanlışlıkla Kestirdiği Mİmar Sİnan ATikiin koluna karşı kendi kolunu almayan kadıyı tehdit ediyor bizde durum ne aman kadı hesabımı karıştırma Halifelik diyorlar e Hz Ömer Devletin mumunu şahsi işinde kullanmayan birisi şimdiki hal orada bence kimi örnek alıyosanız onu söyleyin
    Cevapla
  • doğan 9 yıl önce Şikayet Et
    Kanayan bir yara gördüm mü yanar ta ciğerim Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırmada geç git, diyemem aldırırım. Çiğnerim, çiğnenirim, hakkı tutar kaldırırım Akifin dediği gibisin Tayyibim sen Haksızlık ve zulme boyun eğmedin dualrımız seninle
    Cevapla
  • vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    paralelciler fare gibi ülkenin bir çok yerine girmişler temizlenmeden kendine gelmez ülkem
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Veli Abi çok güzel söylemişsin ama anlayana. Ne demişler anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az. Ancak çok dikkat çekici hep peşinden gittiklerini iddia ettikleri Bediuzzaman Said Nursi'nin İhlas Risalelerinde yapmayın diye uyardığı her şeyi bizzat kendileri yapıyor. İbretlik bir durum..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı