Ahmet Özal yeni partisini tanıttı

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, genel başkanlığını yaptığı Ana Parti'yi ilk defa gazetecilere tanıttı.

Ahmet Özal yeni partisini tanıttı
Ahmet Özal yeni partisini tanıttı
GİRİŞ 19.12.2014 07:41 GÜNCELLEME 19.12.2014 08:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Bağcılar'da bir otelde basın toplantısı düzenleyen Ahmet Özal, konuşmasının başında siyasete girme nedenleriyle ilgili olarak, “Manevi ve fikri liderlerimizin izinde, Türkiye'yi siyasete götürmek için biz siyasete girdik. Bizim fikriyatımızın da, Atatürk'ün gösterdiği muassır medeniyet seviyesine ulaşmak, rahmetlinin gösterdiği yolda da Türkiye'de hür düşüncenin, demokrasinin, hür teşebbüsün, din ve vicdan hürriyetinin daha yaygın olduğu bir Türkiye için biz siyasete girdik" şeklinde konuştu.

Özal, yapmak istediklerini konusunda da, “Türkiye'de maalesef yaşadığımız şu kavga ortamından artık çıkmamız lazım. Türkiye'nin bu kadar kutuplaştığı ortamda, hiçbirimizin ne çocuğunun ne torununun geleceği olmaz. Bu kavganın bırakılması lazım. Biz kavga etmeyen bir zihniyetten geliyoruz" dedi.

“BEN CUMHURBAŞKANLIĞI KÖŞKÜ'NÜ DE GÖRDÜM, BAŞBAKANLIK KÖŞKÜ'NÜ DE GÖRDÜM"

Özal, babası Turgut Özal ile ilgili dönemi anlatarak, “Ben Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nü de gördüm, Başbakanlık Köşkü'nü de gördüm 10 sene boyunca. Devletin, milletin ve dış politikadaki gerginlikleri bizzat 10 sene rahmetli babamla yaşayarak öğrendim. Türkiye'nin yaşadığı dönemi, meselelerinin ne olduğunu çok iyi biliyorum, çözümlerinin de ne olduğunu çok iyi biliyorum. Biz Türkiye'yi yönetmeye, idare etmeye talibiz. Tabii ki bunun takdiri önce Allah'ındır, sonra milletindir. Bizim siyasi anlayışımızda mevki, makam yoktur. Biz makamları, mevkileri fazlasıyla gördük Allahıma şükürler olsun" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 9
  • Yavuz Bora 9 yıl önce Şikayet Et
    Artık Merkez Sağ'da alternatif parti var. ANA Parti'ye şans verilmeli. Ahmet Özal'a sonsuz başarılar
    Cevapla
  • Manisalı 9 yıl önce Şikayet Et
    deneme
    Cevapla
  • güçlü türkiye 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazık olacak parana babanın yaptıklarını ve mirasını zamanında koruyamadınki şimdide milletin desteğini istiyorsun.boşuna.sen onun tırnağı olamazsın.
    Cevapla
  • Ben 9 yıl önce Şikayet Et
    Hem Atatürk'ün gösterdiği muassır medeniyetierin seviyesine ulaşmak için çalışacaksın, hem de din ve vicdan hürriyetini temin etmeye çalışacaksın. Hadi bakalım.
    Cevapla
  • lde 9 yıl önce Şikayet Et
    rahmetlıyı cıldırtmak ııcn her yolu denedın rahmetlıye acaba sıyasetten bır hayrın oldumu hayır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak