Türkiye Avrupa'da birinci tarımsal güç!

Bakan Mehdi Eker, iktidara geldikleri günden bu yana Türkiye'nin tarım ve hayvancılık konusunda sınıf atladığını belirtti.

Türkiye Avrupa'da birinci tarımsal güç!
Türkiye Avrupa'da birinci tarımsal güç!
GİRİŞ 24.12.2014 00:33 GÜNCELLEME 24.12.2014 00:33

Eker, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca kentteki bir otelde düzenlenen, "Trakya Bölgesi Tarım Sektörü Ortak Akıl Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarım sektörünü 23 milyar dolardan 61 milyar dolara çıkardıklarını söyledi.

Türkiye'nin Avrupa'da birinci tarımsal güç haline geldiğini belirten Eker, şöyle devam etti:

"2008 yılından bu yana aynı durumdayız. Onlarda büyüdü ama Türkiye daha çok büyüdü. AB'nin 28 tane ülkesinin 10 yıllık tarımsal sektör büyümesi yıllık ortalama 0.2'dir. Türkiye, AB ülkelerinin 10 katı yıllık ortalamasının üzerinde büyüme kaydetti. Zaten onun için 23 milyar dolardan, 62 milyar dolar üzerine çıktık. Türkiye 2013'te 17 milyar dolar tarım ihracatı gerçekleştirdi."

Eker, yetiştirdikleri mühendislerin köylerdeki hayvan ve tarımsal ürün çeşitliliğini kayıt altına aldığına işaret ederek, bunların Türkiye haritasında görüntülenecek şekilde düzenlendiğini söyledi.

"İlaç kullanımını azalttık"

Sağlıklı beslenme ve güvenilir gıda konularında tedbirler aldıklarını belirten Eker, "Burada özellikle ilaç kullanımını azalttık. Bunu vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Bu alanla ilgili çok şey söyleniyor. Televizyonlarda bazen kimi reklam amaçlı, kimi tanıtım amaçlı olarak anlatıyorlar. Ama hepsi de konu dışından insanlar" ifadesini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!