Başbakan canlı yayında gündemi değerlendirdi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 26.12.2014 21:00 GÜNCELLEME 27.12.2014 01:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İşte Başbakan'ın açıklamalarından satırbaşları:

ÇÖZÜM SÜRECİ

- Sürecin doğası içinde kendi seyri devam ediyor. Biz bu sürecin en başından itibaren sürecin sonunda neye ulaşmak istediğimimzi biliyorduk. Türkiyenin demokratikleşme süreci içinde rahatla yaşayabildiği bir Türkiye ideali. 


- Türkiye'de siyasi talepler şiddetle silahla yapılmayacak. 6-7 Ekim olaylarının bir daha olmaması için adımlar attık atacağız. Şimdi olması gereken bu sorunların sadece bir tarafla değil tüm taraflarla görüşülmesi gerektiği bundan sonra atılacak adımların o çerçevede yürümesi gerekiyor.

- (Pervin Buldan'ın açıklamaları) Ortak açıklama mütabakat değil ama olabilirde. Kimsenin spontane ayak üstü açıklamalarla sürecin engellememeli. Bizim kanattan açıklamaların kim tarafından yapılıyor belli, aynı şeyin HDP tarafında da olması gerekiyor. Şu zaman bu olur demek yanlış. Pervin hanımın söylediği doğru bir şey ayda bir kere açıklama yapılmalı

- Hiç kim Türkiye Cumhuriyeti'ne dönük imalı da olsa tehdit cümlesi kuramaz. Bölge halkında tekrar bir güven hissi oluşmaya başladı. Kamu düzeni çerçevesinde adımlar atıldı. Silahların terk edilmesi sanki bazı şartlar yerine getirilirse olacakmış gibi böyle bir şey yok.

 TÜRKİYE'Yİ KİMSE TEHDİT EDEMEZ

- Hiç kimse Türkiye Cumhuriyeti'ne dönük imalı da olsa tehdit cümlesi kuramaz. Bölge halkında tekrar bir güven hissi oluşmaya başladı. Kamu düzeni çerçevesinde adımlar atıldı. Silahların terk edilmesi sanki bazı şartlar yerine getirilirse olacakmış gibi böyle bir şey yok .

MÜZAKERELER YENİ BAŞLAMADI İVME KAZANDI

Müzakere konusunda tek bir taslak yol. Bir Oslo görüşmeleri var yürüyen çalışmalar var 2012 Aralık'ından itibaren doğrudan görüşmelerle milli bir şekilde gerçekleşmesi. Bu süreç 2 kez yavaşlatıldı söz verildiği halde silahları bırakıp terk edilmedi. Çözüm sürecinde ileri bir aşamaya gelindiğinde bir başka provokasyon çıkartılıyor. Atılması gereken adımlar ertelendi. Demokratikleşme paketini açıkladık silahlı unsurların silahlarını bırakması konusunda bir ilerle sağlanamadı. Bu sefer de 6-7 Ekim olayları çıkartıladı. Biz tekrar tren rayına oturttuk. Herkesin dikkatli olması lazım. Daha somut hedefe doğru ivme kazandığı doğru.

- Silahlı grupların silahlarını bırakıp Türkiye'yi terk etmeleri konusunda adımlar atıyoruz.

- Son derece dikkatli pozitif bir yaklaşımla bunu yürütmeye çalışıyoruz. Adım adım atılacak çalışmalar var. Öncelikle görmek istediğimiz iyi niyet ve ciddiyetin ortaya konulması.

GENEL AF GÜNDEMİMİZDE YOK

- Şu ana kadar görüşülmedi gündemimizde de yok.

YARGITAY'IN HANEFİ AVCI KARARI

Hanefi Avcı yazdığı bir kitap nedeniyle, üzerinde bir oyun oynandı. Tam Yargıtay'da yeniden yapılanma gündemdeyken sanki pazardan mal kaçırır gibi, "hala biz buradayız" der gibi karar alel acele çıkartıldı. Görünüyor ki bu Paralel Yapı kendisine dokunanları bir örgüt mensubuymuş gibi gösterip sindirmeye çalışıyorlar. Hanefi Avcı örgüt üyesiyse hangi örgüt? Ne yaptı bu örgütte? bu soruları sormak zorundayız. Biz bile 'Selam Örgütü' adı altında Hanefi Avcı gibi suçlanıyor olacaktık.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 8
  • yasin 9 yıl önce Şikayet Et
    37 sinde kpss ye girdirdiniz beni şimdide yaş haddi diye tercih yapamıyoz.asgari ücretlerede bi el at be sn:başbakanım....................
    Cevapla
  • fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    vatandaaş.. sen sayın cumhurbaşknımızı hiç dinlemiyorsun herhalde.. ''güvendiğimiz insanlar bizi sırtımızdan bıçakladı.. aldatıldık...'' gündemi eyi takip et.
    Cevapla
  • Orta Direk 9 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah Bahar aylarında Türk Halkı üzülmez. Şehit cenazeleri istemiyoruz. Sorumluluk sizde. Elimizden geleni yapıyoruz yeterli olmaz. İnşaallah tek dileğimiz barış ve huzur...
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Bre Hasancan, devletin işi görmezden gelmek değildir. Elbet zulmedenler saptanıp cezasını çekecektir. Kanuni Sultan Süleyman Han !
    Cevapla
  • Vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu bahsettiğiniz parelel yapılanma kimin zamanında oldu? Bunlar yapılanırken kimse hiç bir şeyden şüphelenmedi mi? Bu konuda yapılan eleştiri ve ikazları dikkate alan oldu mu? Anlaşılıyor ki devlette kadrolar oluşurken liyakat en son aranan şey olmuş.
    Cevapla
  • bir vatandaş 9 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMAN DİYE ONLARA GÜVEN DUYULDU. müslümana güvenilmeyecek te kime güvenilecek. mesele bu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!