Erdoğan o ülkede 'Yılın Adamı' seçildi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,Kuveyt'te yayın yapan Vasat Gazetesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yılın adamı seçtiğini belirtti

Erdoğan o ülkede 'Yılın Adamı' seçildi
Erdoğan o ülkede 'Yılın Adamı' seçildi
GİRİŞ 27.12.2014 17:04 GÜNCELLEME 27.12.2014 17:04
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kuveytli basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilere yönelik Kuveyt'ten bir talepte bulunup bulunmadığı sorulan Arınç, "Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin düzelmesini isteriz. Bunun için özellikle Mısır'ın yapması gereken işler vardır. Ancak benim Kuveyt'te bulunduğum sürede yaptığım görüşmelerde Kuveyt'in bu konuda yardımını istememiz söz konusu değildir. Bu konu gündeme gelmemiştir" diye konuştu.

"1,5 milyon Suriyeli sığındı"

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için yardım desteği talebinde bulunup bulunmadıklarına ilişkin soru üzerine de Arınç, Türkiye'nin zengin ve güçlü bir ülke olduğunu ifade ederek, dünyanın neresinde mazlum ve mağdur insanlar varsa onlara yardım ettiğini söyledi. Arınç, Türkiye'nin her sene dünyadaki mazlumlara 3,5 milyar dolarlık yardım yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

"Üzülerek söylemeliyiz ki Suriye'de yaşanan trajedi karşısında canını kurtarmak için bize 1,5 milyon Suriyeli sığındı. Biz bunlar için bugüne kadar 5 milyar dolar masraf yaptık. Bu 5 milyar dolar masrafımıza karşılık şu ana kadar BM'den ve yardım kuruluşlarından gelen miktar bunun onda biri kadar değil. Biz Kuveyt'in de çok hamiyetli bir millet olduğuna inanıyoruz. Bildiğiniz gibi Kuveyt Emiri BM tarafından cömertliği sebebiyle örnek insan olarak seçildi. Ancak buraya geldiğimde yaptığım görüşmelerde özellikle bunlar için bir yardım talep etmedim. Kuveyt üzerine düşeni fazlasıyla yapacak. Buna inanıyoruz."

Erdoğan 'Yılın Adamı'

Kuveyt'te yayın yapan Vasat gazetesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yılın adamı seçtiği belirtilerek, Erdoğan'a bu özelliği kazandıran meziyetlerinin sorulmasına karşılık Arınç, gazetenin çok isabetli bir tercih yaptığını kaydetti.

Erdoğan'ın siyasette 30 yıllık arkadaşı olduğunu dile getiren Arınç, "Başarılı siyasetçidir. Örnek bir lider, devlet adamıdır. Türk siyasi tarihinde 12 yıl sürekli başbakanlık yapmış tek kişidir. Türkiye'nin maddi kalkınmasına, halkın refah seviyesinin yükselmesine büyük katkı sağlamıştır. Dindar bir insandır. Güzel bir ev hayatı vardır.

Milletimizin maneviyatına da çok büyük hizmetleri olmuştur. Dış politikada çok başarılı ve güçlü bir siyasi figürdür. Türkiye devletini, itibarlı ve güçlü bir hale getirmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • AHMET TOKKAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah hepinizin yolunu açık etsin,yaptığınız bu hizmetlerden dolayı Cennetinin ortasına atıversin.
    Cevapla
  • güncel 9 yıl önce Şikayet Et
    yılın adamı mı?bence yüzyılın adamı.az bile söylemişler
    Cevapla
  • Vizyon 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru lafa ne denir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Cumhurbaşkanımız.
    Cevapla
  • rauf 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen öyle kardes,agzina eline saglik,islam alemi bir lider gördü,insallah daha cok seyler yapacak islam alemi icin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yerel seçim; Panorama; Son durum
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...