Davutoğlu'nun da kitabını çaldılar

Milyonlarca liralık yasadışı sektörü yöneten kitap korsanları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kitabının da korsanını bastı.

Davutoğlu'nun da kitabını çaldılar
Davutoğlu'nun da kitabını çaldılar
GİRİŞ 27.12.2014 23:51 GÜNCELLEME 27.12.2014 23:51

Milyonlarca liralık yasadışı sektörü yöneten kitap korsanları, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Türkiye 'nin uluslararası konumunu anlattığı Stratejik Derinlik isimli kitabını kopyaladı. Kitap korsanları, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 101 baskı yapan kitabını basıp, sattı; internetten de kullanıma açtı. Yapılan operasyonlar sonucu kitaplar piyasadan toplanırken, dijital baskıları da internetten kaldırıldı.

Korsan Kitap İhbar Hattı'na gelen bir ihbarı değerlendiren Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği, matbaalardan sonra sanal ortama da operasyon düzenledi. Başbakan Davutoğlu'nun kitabının izinsiz indirilmesini sağlayan internet siteleri uyarı üzerine kitabın linkini kaldırdı.

BAŞBAKAN’IN YAZDIĞI KİTABI BİLE…

Türkiye Basım Yayın Meslek Birliği Başkanı Muharrem Kaşıtoğlu, yaptığı açıklamada, yılın son operasyonuyla ilgili şu bilgileri verdi:

“Bu net olarak şu anlama geliyor; korsancılar o kadar gözü kara ve o kadar cesur ki, ülkenin başbakanının yazdığı telifli kitabını bile korsan olarak yayınlıyorlar. Sayın Başbakanımız’ın kitabının iki türlü korsanı var pek çok kitapta olduğu gibi. Bir fiziki korsan, elimizde tuttuğumuz bu şekliyle yayınlanan. Bundan bugüne kadar binlerce korsan ele geçirdik Stratejik Derinlik kitabından. Dijital mecralarda da internette de onlarca siteyi kapattık bu kitabın korsanının yayınını yapan bedava indirebilme imkânı bulduğunuz onlarca siteyi de kapatmış durumdayız.”

HİÇBİR KİTAP KORSANI HAPSE GİRMEDİ

Bu yıl 205 dava ve soruşturmaya müdahil olduklarını ancak hiçbir kitap korsanının hapse girmediğini belirten Kaşıtoğlu, “Başta Adalet Bakanlığı olmak üzere ilgili kurumları göreve davet ediyorum. Haklarında onlarca davası olan korsan kitap basıcılarının elini kolunu sallaya sallaya hala bu ülkede gezebiliyor olmaması gerekiyor” dedi.

PİYASA DEĞERİ 15 MİLYON LİRA

Türkiye’nin korsan kitapla mücadele örgütü Türkiye Basım yayın meslek Birliği verilerine göre, 2014 yılı içinde yapılan korsan operasyonlarında 900 bin korsan kitap, kitap materyali ve 34 matbaa ele geçirildi. Piyasa değeri 15 milyon lirayı bulan kitap ve baskı ekipmanlarına el konuldu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu