Yeşilköy'de yeni bir kilise yapılacak

Başbakan Davutoğlu'nun gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantının detayları ortaya çıktı.

Yeşilköy'de yeni bir kilise yapılacak
Yeşilköy'de yeni bir kilise yapılacak
GİRİŞ 02.01.2015 19:41 GÜNCELLEME 04.01.2015 18:33
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Dolmabahçe'deki Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirilen toplantıda Başbakan Davutoğlu öncelikle misafirlerini dinledi.

Tek tek söz alan dini azınlık temsilcileri, 10 yılda Türkiye'de azınlıklara bakışın değiştiğini anlatarak, daha önceki dönemlerde yaşanan olumsuzluklardan örnekler verdi. 

Papaz ya da ruhban sınıfından birisinin azınlık okullarında ders vermesine izin verilmemesi, bu kişilere pasaport verilmemesi, verildiğinde de en fazla 6 ay süreyle verilmesi, kiliselerin sinema ya da farklı amaçlara kullanılması gibi yaşananlar anlatıldı.

Fakat İskenderun'da sinema olarak kullanılan bir kilisenin restore edilip Ermeni cemaatine verilmesi, son dönemdeki olumlu gelişmelere örnek olarak aktarıldı. 

Aynı şekilde hükümetin yurtdışına göç etmiş olanlara da "dönün" çağrısında bulunmasından duyulan memnuniyet dile getirildi. Komşu ülkelerden gelenlere kapı açılırken de din ve mezhep ayrımı yapılmaması sebebiyle Süryani ve Keldanilerden örnek göstererek, teşekkür edildi. 

Başbakan Davutoğlu da gayrimüslim cemaatlerden bahsedilirken, "başka bir ülke" ile bir bağ varmış gibi değerlendirmeler yapıldığını, bunun yanlış olduğunu, "bu masa"da bulunan herkesin Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit, öz vatandaşları olduğunu ifade etti.

TOPLANTIDA YENİ KİLİSE KARARI ALINDI

Toplantıda, restorasyon ya da eskilerin iadesi haricinde, Türkiye tarihinde ilk kez yeni bir kilisenin inşa edilmesi kararı alındığı da belirtildi. Buna göre, Süryani cemaati tarafından Yeşilyurt'ta kilise yapılacak. Devlet de kilisenin arazisini tahsis edecek. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • Hasan Amca 9 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman cemaaetleri böldüler sıra gayri müslimlere geldi. Onlarıda bölüp parçalayacaklar anlaşılan.
    Cevapla
  • ertuğrul 9 yıl önce Şikayet Et
    er yada geç herkesin gerçek yüzü ortaya çıkacak kimin ne yapmaya çalıştığı belli olacak ALLAH'ın adaleti şaşmaz..
    Cevapla
  • halirbam 9 yıl önce Şikayet Et
    islamiyeti ne kadar biliyormussuz böyle beee... gözlerim yasardi ... Islam dininde hosgörü yoksa Tarih boyunca ISLAMin hüküm sürdügü yerde Kilisileri kim yapti ya ? veya kac tanesini yikti ? Avrupadan örnek vermeyin AVRUPA malum ama sunuda unutmayin daha düne kadar ISLAMIYET TÜrkiyeden daha cok serbestti. halen bir cok ISLAM ülkelerine nazaran yine rahatlar.. istemeyende gider CHP-MHP verir oyunu .. ne tartisiyorsunuz....
    Cevapla
  • Enes 9 yıl önce Şikayet Et
    Suryani cemaati klise yapacak diyor Devlet araziyi verecekmiş sadece. Bunda ne var abartıyorsunuz. Peygamber efendimiz ne demiş siz onların dinine saygı duyun onlarda sizinkini saygı duysunlar. Bu devlete vergi veren herkes dinini istediği gibi yaşamalı zaten. Haberi ayrıntısını okumadan yorumlar yapmayın.
    Cevapla
  • vahide 9 yıl önce Şikayet Et
    şu hoş görüden bahs edenlere gülmemek elde değil hoşgörü anlayışları akp yaptıklarını savunmak adam fikrini yazmış nerdeyse idam edeceksiniz madem islam hoşgörü dini ki amenna ve saddakna islam hoş görü dini bari insanların yazdığınıda hoşgörün ama islam hoşgörüdür ama siz islam mısınız ona bakın derim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
Eski bakan Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü bulundu!