Bakan Elvan'dan madencilere müjde!

Lütfi Elvan, Ermenek'teki maden kazası sonrası işsiz kalan madencilerin bu haftadan itibaren işe alım sürecinin başlatılacağını bildirdi.

Bakan Elvan'dan madencilere müjde!
Bakan Elvan'dan madencilere müjde!
GİRİŞ 04.01.2015 20:17 GÜNCELLEME 04.01.2015 20:17

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Karaman'ın Ermenek ilçesinde yaşanan ve tüm Türkiye'yi üzüntüye boğan maden kazasının ardından bölgenin yaralarının sarıldığı belirtilerek, kaza sonrası kapanan maden ocakları yüzünden çok sayıda madencinin işsiz kaldığı, madencilerin geçim sıkıntısına düşmemesi ve maddi olarak desteklenmesi için ilk adımın atıldığı ifade edildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, madencilerin bu haftadan itibaren işe yerleştirilme sürecinin başlayacağını açıkladı.

Elvan, işsiz kalan madencilerin "Toplum Yararına Çalışma" programı çerçevesinde geçici olarak istihdam edileceğini, İş-Kur Genel Müdürlüğü ve Karaman Valiliğinin konu üzerinde çalıştığını, işe alımların en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Kendi işlerini kurmaları sağlanacak

Elvan, işçilerin kalıcı bir işe sahip olmalarını sağlamak için de çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Bu çerçevede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve Kalkınma Bakanlığımız birlikte bir çalışma başlattı. Mevlana Kalkınma Ajansımız ve KOP İdaresi Başkanlığımız bu çalışmada sahada yapılması gereken iş ve işlemleri yürütüyor. Oradaki ailelerle teker teker görüşüyorlar. Onların her birini belirli bir yerde istihdam etmek veya kendi işini kurabilecek bir altyapıyı oluşturma yönünde çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Bölge esnafının da durumdan etkilenmemesi için tüm çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğüne dikkati çeken Elvan, bazı bankaların tüm ilçedeki borçları 3 ay süre ile ertelediğini hatırlattı.

Esnaftan, bir bankanın borçları ertelemediğine yönelik şikayetler geldiğini belirten Lütfi Elvan, bu banka ile de görüşüldüğünü ve bankanın borçları 3 ay erteleme taahhüdünü yerine getireceğini bildirdi.

Hayatını kaybeden madencilerin ailelerine tam destek

Elvan, Ermenek'teki maden kazasında hayatını kaybeden 18 maden işçisinin ailelerinin de sürekli destekleneceğini ifade ederek, Soma'da hayatını kaybeden işçilerin ailelerine sağlanan hakların aynısının Ermenekli şehit madencilerin ailelerine de sağlanacağını duyurdu.

Bu ailelere yönelik özellikle iş adamlarından çok sayıda ev yaptırma teklifi geldiğini ifade eden Elvan, ilk etapta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) 18 aileye birer ev yapacağını anımsattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...