Engin Alan'a mahkemeden iyi haber

MHP Milletvekili Engin Alan'ın yurtdışı yasağının kaldırılmasını ilişkin isteğini mahkeme kabul etti.

Engin Alan'a mahkemeden iyi haber
Engin Alan'a mahkemeden iyi haber
GİRİŞ 18.01.2015 03:44 GÜNCELLEME 18.01.2015 03:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz Davası’na ilişkin hak ihlal kararı sonrası yurt dışı yasağı konularak 19 Haziran 2014 Sincan Cezaevi’nden tahliye edilmişti. Alan avukatı aracılığıyla yeniden görülmeye başlanan Balyoz Davası’na bakan 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nden yasağın kalkmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme heyeti de yasağın kaldırılmasına karar verdi. 2010 yılında Balyoz Davası’ndan tutuklanarak cezaevine konulan Alan, 2011 genel seçimlerinde MHP İstanbul milletvekili seçildi. Alan 19 Haziran 2014’te Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz Davası’na ilişkin hak ihlal kararı kapsamında tahliye edilip Sincan Cezaevinden tahliye edildi.

HABERAL YASAĞI GELEMEDİ

Anayasa Mahkemesi, Ergenekon Davası’nda 12 yıl 6 ay hapis alan ve milletvekili olunca tahliye edilen Mehmet Haberal’ın, yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yaptığı başvuruyu reddetmişti.

YORUMLAR 1
  • hakan haklı 9 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bu mhp li vekiller ne iş yapar süs içinmi ordalar bi işe yaradıklarını görmedim bu ülkeye bir faydaları yok bunlar ancak bekler bir konuşma bir olaydan sonra yorum yaparlar rıdvan dilmen gibi yorumcu vekil bunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!