Davutoğlu: Türk, Kürt ayrımı yapılamayacak

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Kongresinde konuştu.

GİRİŞ 25.01.2015 17:20 GÜNCELLEME 25.01.2015 17:40
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmalarından satır başları;

Kuzey Ukrayna her gün yüzlerce insanlar ölüyor. Türkiye'yi de bu hale getirmek istediler. 

Milletimiz kardeşliğin arkasında durduğu gibi çözüm sürecinin de arkasında durdu ve milletimiz cevabını verdi. Kardeşlikten yana huzurdan yana olduklarını gösterdiler. 

Cumhurbaşkanımızdan emaneti aldığım günden beri sizlere söz verdik. Demokrasiyi egemen kılacağız. Bu ülkeyi yeni Türkiye yapacağız. Yeni Türkiye onurla dolaştığımız bir ülke. 

ÇÖZÜM SÜRECİNE DARBE VURMAYA ÇALIŞIYORLAR

Çözüm sürecine darbe vurmak isteyenler ortaya çıktı. Ancak biz müsade etmedik. 

Kobani'den kardeşlerimize kapılarımızı açtık. Ayrım yapmadık. Kardeşlerimizin hepsine aynı desteği verdik. Kucağımızı açtık. 

6-7 Ekim'de KDP'nin başlattığı olaylarla halkı sokağa döktüler. Yaktılar yıktılar. 

Eğer Türkiye güçlüyse, bütün kardeşlerimize yardım ederiz. Böylesi bir acı kaos yaşandı ki. Sadece çözüm sürecine değil ekonomiye'de darbe vurmaya çalıştılar. 137 büyük fabrika için Batman'dan talep edilmişti. İş adamları bölgeye huzur geliyor diye. Van'a Hakkari'ye gözlerini çevirmişlerdi. Ama onlar ne yaptılar darbe vurmaya çalıştılar. Bize bildirilen bütün zararları karşıladık. Buraları ihya ettik. Biz onarmaya geliyoruz.

Bütün Türkiye'de anlattığımız gibi seçim vakti geldiğinde mitinglerimizde anlatacağız. Yükselen Türkiye'yi anlatacağız. 2023'e büyük projelerle hazırlanıyoruz.

Bizim zihnimizde Doğu ve Güney Doğu Anadolu refah coğrafyası olacak. Ne kadar olumsuzluk yaşanırsa yaşansın büyük bir enerji, tarım şehri haline getirmeye karar verdik.

88 milyar Batman için ihracat var. Bu bile Batman için az. 1 Milyar dolar ihracat istiyoruz batmandan. Batman'da büyük bir barajla kaderi değiştireceğiz. Batman'da büyük projeleri hayata geçireceğiz. Yakında 15 bin kişilik bir stadyumu Batman'a kazandıracağız.

Batman'ı çok kısa sürede Gaziantep gibi başarı hikayesi merkezi yapacağız.Batman sağlığın, ekonominin merkezi olacak. 

TÜRKİYE'Yİ BÖLEMEYECEKLER

Birileri, Türkiye'yi Suriye'ye, Irak'a çevirmek isteyebilir. Birileri, Türkiye içinde fitneyi körükleyerek, bizi bir kaosa sürüklemek isteyebilir. Gezi provokasyonları gibi, 17-25 Aralık gibi, 6-7 Ekim gibi... Tüm bu provokasyonların karşısında dimdik duracak olan irade, bugün Batman'da gördüğümüz iradedir, kardeşlik iradesidir.

Seçimler yaklaşırken insanların iradesine neden baskı kurmaya çalışıyorsunuz? Kamu düzeni hepimize lazım. AK Parti oldukça Türkiye'nin her yerinde demokrasi ve kamu düzeni hakim olacak. 

TÜRK, KÜRT AYRIMI YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

77 milyonu temsilen söylüyorum Hakkari ne kadar Kürtse o kadar Türk'tür. Edirne ne kadar Türkse o kadar Kürttür. Kardeşliğimizi bozmak isteyenlere en büyük cevabı biz gönüllerimizle vereceğiz. Kürt, Türk ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Özgürlük ve güvenlik tüm Türkiye'de hakim olacak. Bu baş bu gövdedeyken, bu yürek bu bedendeyken Allah şahittir ki bir gün dahi Kürt, Türk ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz. Alevi, Sünni ayrımı yapılmasına izin vermeyeceğiz.

Bütün Batman'a teşekkür ediyorum. çözüm sürecini başarılı kılmaya hazır mısınız? Hiç bir meshep ayrımı olmadan kardeşçe yaşamaya hazır mısınız? AK Parti kadrolarına destek çıkmaya hazır mısınız? 

Sandıklara sahip çıkmaya hazır mısınız? 7 Haziran akşamı seçim yaptığımız da gözümüz gönlümüz Batman'da, Van'da Hakkari'de olacak. Biz de sizinle dağları engelleri aşmaya hazırız. Allah yolumuzu açık etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR 4
  • ŞÜKRAN ERGÜN 9 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK KÜRT AYRIMI YAPAN SİZSİNİZ HER ZAMANKİ GİBİ AMA ÇÖZÜM SÜRECİ DİYEREK BİZLERİ UYUTAMİCAKSIN İSTESENİZDE İSTEMESENİZDE BU SAVAŞ ÇIKICAK KÜRTLER DÖRT PARÇA KÜRDİSTANI KURUCAK MEZOPOTAMYALIYIZ KÜRDÜZ NE DEMEK BİLİRMİSİNİZ YETİM OLMAKTIR KENDİNİ DİCLE VE FIRATA BIRAKMAKTIR BİR İDAM SEHPASI BAZEN MAHZUN BİR GÖZYAŞIDIR AMA KAZANMAK İÇİN BEDEL ÖDENECEKSE BİZLER ÖDEDİK İNŞALLAH SON ADIMLARIMIZ KALDI ŞEYH SAİDİN DEDİĞİ GİBİ KAZANMADIK AMA KAYBETMEDİKTE ÇÜNKÜ BİZLER MAZLUMDUK UYAN EY ŞEYH SAİDİN TORUNLARI İNŞALLAH MAZLUMUZ
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    Size bildirilen tüm Zararları karşılamadınız arabası evinin önünde parçalanan vatandaşların durumunu gözden geçirin
    Cevapla
  • Meriç 9 yıl önce Şikayet Et
    vailiğe başvur hepsi veriliyor.
    Cevapla
  • ugur karakol 9 yıl önce Şikayet Et
    aynen hakkari sırnak batman zengin olsun zenginleşsinler ama ogullarını askere gönderip sehit verenler yırtık ayakkabılarla dolaşsınlar kaba insaatlı tuglalı evlerde otursunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu
Dışişleri Bakanlığı'ndan son dakika 1915 mesajı!