Erdoğan: Kuzey Suriye istemeyiz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Somali dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan: Kuzey Suriye istemeyiz!
Erdoğan: Kuzey Suriye istemeyiz!
GİRİŞ 27.01.2015 04:30 GÜNCELLEME 27.01.2015 04:31
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Erdoğan “Biz yeni bir Irak olsun istemiyoruz. Nedir bu? Kuzey Irak... Şimdi de Kuzey Suriye doğsun! Bunu kabullenmemiz mümkün değil. Burada Türkiye olarak üzerimizdeki yükün ağır olduğunun bilincindeyim, biz buradaki duruşumuzu korumak zorundayız. Aksi takdirde Kuzey Irak’tan sonra burada da bir Kuzey Suriye... Bu oluşumlar gelecekte büyük sıkıntılara yol açacaktır” dedi.

AYNEN IRAK’TA OLAN OLUR

Türkiye’nin Suriye politikasında uluslararası kamuoyunu harekete geçirecek bir açılım düşünülüyor mu?

Bizim Suriye’ye yönelik politikamız bellidir. Bunun üzerinde asla oynama yapmayı düşünmüyoruz. Bizim hedefimiz rejimdir. Esed rejimi ile Suriye’de bu iş devam etmez. Oradaki muhalif güçler de bunu defaatle açıkladılar. Ben Biden ile görüşmemde de söyledim, Sayın Obama ile görüşmemde de söyledim: 3 şeyin hallolması gerekiyor.

Bir, ‘uçuşa yasak bölge’. İki, ‘güvenli bölge’. Üç, ‘eğit-donat’. ABD eğit-donata geliyor, diğer ikisine yanaşmıyor. Ayrıca rejim hedefli bir harekete yanaşmıyor. Şimdi hedefinde o yokmuş. Zaten o olmadıktan sonra burada çözüm olmaz ki. Burada ne olur? Aynen Irak’ta meydana gelen olur. Biz yeni bir Irak olsun istemiyoruz. Nedir bu? Kuzey Irak... Şimdi de Kuzey Suriye doğsun! Bunu kabullenmemiz mümkün değil.

Burada Türkiye olarak üzerimizdeki yükün ağır olduğunun bilincindeyim, biz buradaki duruşumuzu korumak zorundayız. Aksi takdirde Kuzey Irak’tan sonra burada da bir Kuzey Suriye... Bu oluşumlar gelecekte büyük sıkıntılara yol açacaktır.

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 12
  • çiya blend 9 yıl önce Şikayet Et
    kürtlerle kardeşik diyorsunuz ama kürtlerin ülke dışındaki çıkarlarımı bile hazmedemiyorsunuz bu nasıl kardeşlik
    Cevapla
  • akif 9 yıl önce Şikayet Et
    Su an icin ic politikada baris ve normallik saglanmadikca, ayak baglari sokulup bir kenara atilmadikca Dis politikada hamle yapmasi TR icin akillica olmaz. Mit'in su surecte istihbarat depolamasi mantikli olan elbette; ama tum yuklerden kurtulmak icin acele edilmesi de bir gercek.
    Cevapla
  • yama 9 yıl önce Şikayet Et
    Dis politikamizin ne oldugunu bilen varmi?
    Cevapla
  • Ebu Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Obama peşmergeye kapıyı açmanı istediğinde nasıl açtıysan, birşeyi kabullenmeni istediğinde de kabullenirsin, merak etme.
    Cevapla
  • kerem 9 yıl önce Şikayet Et
    bi duruşunuzmu varki koruyacaksın he pardon vardı duruşunuz amarika israil ingiltere nederse oydu sizin duruşunuz 1992 de erbakan hocanın videosunu bi izleyin bakalım nedemiş orda hoca sizde bunların planına alet olmaya uşaklık etmeye devam edin hala
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık