Bozdağ'dan Fethullah Gülen açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bozdağ'dan Fethullah Gülen açıklaması
Bozdağ'dan Fethullah Gülen açıklaması
GİRİŞ 27.01.2015 17:19 GÜNCELLEME 27.01.2015 17:19

Fethullah Gülen'in iadesi ile ilgili olarak "Henüz bize gelmedi. Karar bize gelince gerekeni yapacağız. Sulh ceza hakimliği karar verdi, o kararın savcılık tarafından Adalet Bakanlığı'na iletilmesi gerekiyor, henüz bize iletilmedi. Bize geldiğinde yasal gerekliliği neyse yapacağız" dedi.

Bozdağ, "Bunların usulü ve yasal prosedürü var, bizim seçme hakkımız yok, o usule ve yasal prosedüre uyacağız. Uluslararası, bu tür kırmızı bülten aramalarına ilişkin bir sistem var. Onun da bir prosedürü var. Biz Türkiye olarak bu anlaşmalara taraf olduğumuz için prosedüre uygun işlem yapmak durumundayız" diye konuştu.

Bozdağ, "Kırmızı bülten için Paris'e gidiliyor orada bir merkez var, onlar ilgili ülkelere gönderiyor. Ama iade talebi istediğinizde, kişi o ülkeden ayrılıp başka bir yere gittiği zaman, o iade talebi akim kalır o zaman. Orada olduğu zaman, adresi ve yeri belli, o ülkeden siz talep ettiğinizde, o da vermediğinde veya ilgili kişi yer, adres değiştirdiğinde o zaman sizin adresiniz geçersiz hale geleceği için problemler çıkabilir. Onun için biz inceleteceğiz; karar bize bir gelsin, kararda ne var, ne isteniyor, ona bir bakacağız. O karar doğrultusunda hareket edeceğiz. Yani ikisini kırmızı bülten ve iade talebini beraber de isteyebiliriz" diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
Trabzonspor'dan Fenerbahçeli oyunculara: Biz sizi futbolcu sanıyorduk