Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir ilk

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı Kitta'yı resmi törenle karşıladı. Törene Emine Erdoğan'ın katılmasıyla bir ilk yaşandı.

GİRİŞ 03.02.2015 17:40 GÜNCELLEME 03.02.2015 17:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Ebubekir Kitta'yı resmi törenle karşıladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki tören öncesinde, Kitta'nın makam aracı, protokol girişinin önündeki caddeden atlı tören birliği eşliğinde Saray'a geldi.

TÖRENE EMİNE ERDOĞAN DA KATILDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Mali Cumhurbaşkanı Kitta ve eşi Aminata Maiga Kitta'yı makam aracından inişlerinde karşıladı. Cumhurbaşkanları ve eşlerinin platformda yerlerini almasının ardından 21 pare top atışı eşliğinde milli marşlar çalındı. Kitta, Türkçe "Merhaba asker" diyerek tören birliğini selamladı.

İki ülke heyetlerinin takdiminin ardından Erdoğan, Kitta ve eşleri, merdivenlerde Türkiye ve Mali bayrakları önünde basın mensuplarına poz verdi.

Törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik de katıldı.

Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki bir resmi karşılama töreninde ilk kez yer aldı.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Recep Tayyip Erdoğanlı Devlet-i Aliyye-i Osmâniyye Aşkına. Barzani,li Kürdistan,da bizim, Mursi,li Mısır,da bizim inşallah, İmparatorluk doğuyor komple Orta Doğu ve Afrika bizim !
    Cevapla
  • malakosmana 9 yıl önce Şikayet Et
    şov yapma ne anten adamsın sen.. önce kendinden başla imparatorluk öyle klavye başında kurulmuyo tembel teneke
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!