Elitaş: Bu yasaya teröristler karşı çıkar

Mustafa Elitaş, İç Güvenlik Yasa Tasarısı'na ilişkin, "Bu yasaya kötü niyetliler, ülkeyi karıştırmak isteyenler karşı çıkar" dedi.

Elitaş: Bu yasaya teröristler karşı çıkar
Elitaş: Bu yasaya teröristler karşı çıkar
GİRİŞ 07.02.2015 19:32 GÜNCELLEME 07.02.2015 19:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce restore edilen Sahabiye Medresesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, TBMM'nin muhtemelen 31 Mart ya da 5 Nisan'a kadar çalışacağını söyledi.
 
Gelecek hafta 132 maddeden oluşan İç Güvenlik Yasa Tasarısı'nın TBMM'de görüşüleceğini aktaran Elitaş, muhalefet partilerinin bu yasa tasarısına olağanüstü şekilde karşı çıktığını belirtti.
 
"Bazı partilerin karşı çıkmasını normal bulabilirsiniz" diyen Elitaş, şöyle konuştu:
 
"Demokratik şekilde toplantı, gösteri, yürüyüş yapmak isteyen kim varsa o yasada hiçbir engel yok ama cebine taş koymuş, eline molotofkokteyli almış, yüzünü korkarak saklayan kim varsa o yasa karşısındadır. Eğer siz demokratik hakkı ortaya koyacaksanız, bir meseleyi gündeme getirecekseniz, 'biz şunu istiyoruz' diye sivil toplumun gücünü ortaya koymak için gayret gösterecekseniz başınız dik, alnınız açık olacak. Ancak kamu binalarının camlarını kırıp, güvenlik kuvvetlerinin araçlarını yakmaya çalışıp, güvenlik kuvvetlerini sopa ile zincirle dövüp dükkanları yağmalamaya çalışmak, demokratik bir hak değildir. Hele hele bunları yaparken yüzünü maskeleyerek gitmek hiç hak değildir. Sapanla, silahla, yanıcı maddelerle gösteri, eylem olması mümkün değildir, bu terörizmdir, anarşidir."
 
"HDP ve BDP buna karşı çıkıyor olabilir. Demokratik bir partiyseniz buna karşı çıkamazsınız"diyen Elitaş, "Bu yasaya kötü niyetliler, ülkeyi karıştırmak isteyenler karşı çıkar. Bu yasaya insan hayatına kast edenler, teröristler, vatan hainleri karşı çıkar, içeriğini iyi okuduğunuz takdirde" ifadelerini kullandı.
 
Tasarıda yanlış maddeler olabileceğini, bunların siyasi parti grupları ve yetkililerince bir araya gelip konuşularak değerlendirilebileceğini dile getiren Elitaş, yasaya körü körüne karşı çıkmanın, Türkiye'de huzurlu bir seçimin, huzurlu bir ortamın olmasını engellemeye çalışanların ekmeğine yağ süreceğini belirtti.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • temiz bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiki muhalefet değilmiki? bilhassa CHPyi hep öyle gördük !
    Cevapla
  • vatan sever 9 yıl önce Şikayet Et
    sayin elitas zaten teroristler karsi cikiyor
    Cevapla
  • Mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Muhalefet partileri biz terörist değiliz,biz vatan haini değiliz demiyor ki zaten.
    Cevapla
  • mansur 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşlerim elitaşın devri bitti artık kiğm bu adam ya ne özelliği varr mazisini temizlesin ...hayret bişey yaa kesin akp de biz vizyon değişiliği şart yoksa akp ye oy yok yenivizyon istiyoruz bu vizyonda elitaşlara metinerlere yer yok tayyip ağam inş okursun bu anadolunun sesi kulak ver ağam
    Cevapla
  • Şakir CAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Mansur Vatandaş, Elitaş'ı İtibarsızlaştıracağına Söylediklerine Kulak Ver, Yorum Yap.
    Cevapla
  • güneş doğsun 9 yıl önce Şikayet Et
    mustafa elitaş doğru söylüyor.bu yasaya eşkıyalar karşı çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor