Demirtaş'tan Şah Fırat açıklaması

(HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.

Demirtaş'tan Şah Fırat açıklaması
Demirtaş'tan Şah Fırat açıklaması
GİRİŞ 23.02.2015 12:42 GÜNCELLEME 23.02.2015 12:46
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Süleyman Şah Türbesi'ne yapılan operasyona ilişkin açıklama yapan Halkların Demokrat Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, operasyonun, 
Türkiye'nin PYD ve Rojava arasında olması gereken ilişkilerin gelişmesine vesile olması gerektiğini umduklarını belirterek, "Bu ilişkiler sonuçta sonsuza kadar düşmanlıklar üzerine kurulamaz. Rojava ve Türkiye ilişkisi sağlıklı temeller üzerinden olmasını destekledik. Olursa bu tür ilişkiler desteklemeye devam ederiz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binasında Şah Fırat operasyonuna ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, "Süleyman Şah Türbesi meselesinde de bir kez daha ortaya çıktı ki, hükümetin Suriye politikası başından beri yanlıştı. Hatalar üzerine inşa edilmiş dış politikaydı. IŞİD'in de Türkiye için tehdit olduğu ve olacağını defalarca söyledik. Türkiye IŞİD'le mücadele konusunda bugüne kadar çok net bir tutum almadı. Şimdi geldiğimiz noktada görülüyor ki IŞİD artık yavaş yavaş Türkiye'yi tehdit etmeye başladı. Bundan sonra IŞİD daha fazla tehdit oluşturacaktır. Sadece Süleyman Şah Türbesi'yle de yetinmeyecektir. Yapabilecekleri her yerde Türkiye'ye dönük tehditlerini artıracaklardır. Buna karşı hükümetin çok sağlık pozisyon alması lazım. IŞİD ve IŞİD zihniyetiyle konusunda mücadelede bölgedeki demokrasi güçleriyle özellikle PYD ile iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu görmesi lazım" diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 19
  • urfalı haydar 9 yıl önce Şikayet Et
    daha düne düne kadar İŞİD i Türkiye besliyor ve destekliyor, diyordunuz. Ne oldu.* unuttunuz galiba,sahtekarlar.
    Cevapla
  • arif gören 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu da kendini fasulye gibi nimetten sanıyor. Bu operasyonda PYD'ye ne ihtiyacımız var. Komani'ye 150 peşmergeyi 2 ayda ve alayı vala ile gönderdiler. Türk ordusu istediği operasyonu dilediği yer ve zamanda kimseye danışmadan yapacak güçtedir. Dışardaki Türkiye düşmanları bile bunu biliyor ama içerdeki hain ve satılmışlar bir türlü anlamak istemiyor.
    Cevapla
  • Tahir 9 yıl önce Şikayet Et
    Anlamadığım bir zamanlar pyd ile ışid kolkola ÖSO na saldırırken hükümet uyarmıştı onları. kobanide dank etti onlara. Allahtan Türkiye sayesinde yine yırttılar. Şimdide akılveriyorlar. Aklınızı siz kendinize saklayın. size daha çok lazım.
    Cevapla
  • mustafa 9 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin politikası uygulansa idi,esed karşısında ÖSO çok güçlenecekti. çünkü uçuşa yasak hava koridoru ilan edilecekti..ve öso varken IŞİDin gelişmesi mümkün olmayacaktı..bu arada PYD(Suriyeli PKK) kürtleri ESEDİ destekliyordu..IŞİDi görünce kobanide vızıklamaya başladılar..çok yakında göreceğiz ki ABD başta olmak üzere koalisyon güçleri Türkiyenin tezlerine dönecekler..
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    rojova mı güldürme beni selo :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!