MHP'den Genelkurmay Başkanı'na yanıt

MHP Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

MHP'den Genelkurmay Başkanı'na yanıt
MHP'den Genelkurmay Başkanı'na yanıt
GİRİŞ 25.02.2015 11:59 GÜNCELLEME 25.02.2015 15:33
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Semih Yalçın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik sözleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

"ÖZEL GENEL BAŞKANIMIZA LAF YETİŞTİRİYOR"

İsmet Yalçın açıklamasında, "Genelkurmay başkanları eskiden Türkiye’nin mill? çıkarları açısından mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirler ve gerekirse istifa ederek hem kendilerinin onurlarını hem de ordunun prestijini korurlardı. Orgeneral Necdet Özel ise bunu yapmak yerine Erdoğan’ın Kaçak Saraydan yaptığı gibi işgal ettiği konuma aykırı bir üslupla Genel Başkanımıza laf yetiştirmeye çalışmaktadır" dedi.

"TÜRKİYE’NİN BÖLGEDEKİ İTİBAR VE CAYDIRICILIĞI SIFIRLANMIŞTIR"

Semih Yalçın, "Süleyman Şah Türbesi’nin Suriye sınırları içinde yer aldığı arazi, gerek 1921 Ankara Antlaşması ve gerekse 1923 Lozan Antlaşması’yla Türk toprağı olarak kabul ve tescil edilmiştir. Orası vatan toprağıdır ve terk edip gelmek yerine Türk ordusunun orayı canı pahasına koruması gerekirken Süleyman Şah türbesi havaya uçurulmuş ve sınırların hemen yanına bir türbe inşaatına başlanmıştır. Bunun adı resmen ricattır. Bu ricatla Türkiye’nin bölgedeki itibar ve caydırıcılığı sıfırlanmıştır" dedi.

Erdoğan'dan Bahçeli'ye çok sert tepki

"TÜRKİYE, ORTA DOĞU COĞRAFYASINDAN ADIM ADIM ÇEKİLMEKTEDİR"

Semih Yalçın, " Türkiye, vatan toprağı olduğu uluslararası antlaşmalarla onaylanmış Süleyman Şah Türbesi’ni bile koruyamayacak duruma düşürülmüştür. Korkak ve çapsız politikalarını esiri olmuştur. Bu politikalar yüzünden Türkiye, Orta Doğu coğrafyasından adım adım çekilmektedir. Libya’dan Yemen’e Ege Denizi’nden Suriye’ye kadar geniş bir alanda Türkiye’nin hiçbir caydırıcılığı, müessiriyeti ve itibarı kalmamıştır" dedi.

"MUHALEFET PARTİLERİNİN DE ELEŞTİRİLERİNE KATLANMAK ZORUNDADIR"

Semih Yalçın, "Eğer bir genelkurmay başkanı siyasi iktidarın emrine giriyorsa muhalefet partilerinin de eleştirilerine katlanmak zorundadır. Bu sadece bir askeri operasyonsa ve sadece genelkurmayın inisiyatifinde gerçekleşmişse Erdoğan’ın açıklamaları ne anlama gelmektedir? Genelkurmay başkanları eskiden Türkiye’nin mill? çıkarları açısından mahzurlu gördükleri kararlar hakkında siyasi liderlere karşı koyacak yürekliliği gösterirler ve gerekirse istifa ederek hem kendilerinin onurlarını hem de ordunun prestijini korurlardı. Orgeneral Necdet Özel ise bunu yapmak yerine Genel Başkanımıza laf yetiştirmeye çalışmaktadır" dedi.

Necdet Özel'den Bahçeli'ye tepki!

 

 

YORUMLAR 205
  • MURAT 9 yıl önce Şikayet Et
    Asker devlet millet el ele tek dertleri bunu hazmedememek
    Cevapla
  • komplo 9 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında destek verdik koltuk değneği oldu. Şimdide başkasına koltuk değneği olacağını zannediyor.
    Cevapla
  • atalay 9 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Özal'ın mirasını Mesut Yılmaz yedi, Rahmetli başbuğun mirasını da Bahçeli yedi, bitirmek üzere....
    Cevapla
  • mkarali 9 yıl önce Şikayet Et
    Erdoğan Başkomutan olduğuna göre tabiki emir eri olacak. mantık cahili
    Cevapla
  • uzmeh 9 yıl önce Şikayet Et
    bahçeli dünya savaşa gdyor gel ne yappacaın s şah trb sini bari ziyaretini yap
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
Yeni bir “Yakup’un keçisi damdan düştü” vakası