2005'ten bugüne... İşte sürecin kilometre taşları

Terör sorununun çözülmesi yolundaki en kritik adım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkışıyla gelmişti.

2005'ten bugüne... İşte sürecin kilometre taşları
2005'ten bugüne... İşte sürecin kilometre taşları
GİRİŞ 01.03.2015 08:30 GÜNCELLEME 01.03.2015 08:38
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

12 Ağustos 2005'te Diyarbakır'da konuşan Erdoğan, sözleriyle "çözüm süreci" başlatırken, uygulamalarıyla da bugüne gelinmesinin "baş mimarı" oldu. 

İşte çözüm sürecinin kilometre taşları: Erdoğan, 12 Ağustos 2005 günü Diyarbakır'da ilk kez "Kürt sorunu"nu telaffuz ederek, çözüm için açılacak yolu tarif etti.

Erdoğan, 10 yıl önce çözümün ana parametrelerini "daha fazla demokrasi, daha fazla hukuk ve daha fazla refah" şeklinde tanımlamıştı. Büyük devletlerin, hatalarıyla yüzleşebilen devletler olduğunu ve büyüklüğün vatandaşlara gösterilen adaletle gerçekleştiğini söyleyen Erdoğan, Osmanlı'nın da halklara yönelik adil yönetimiyle büyüdüğüne dikkat çekmişti.

Erdoğan'ın çıkışı sonrası yasal ve idari düzenlemeler birbiri ardına hayata geçirildi. Yol haritaları, yapılan görüşmelerle geçen sürecin ardından ikinci kritik aşama 2009'da gerçekleşti.

16 Temmuz 2014'te süreç yasal zemine kavuştu, atılacak adımların çerçevesi çizilmiş oldu. 

28 Şubat 2015'te ise hükümet kanadı ile HDP heyeti ilk defa birlikte bir açıklama yaptı. Öcalan'ın PKK'ya 'silah bırak' çağrısı Sırrı Süreyya Önder tarafından kamuoyuna duyuruldu. 

YORUMLAR 4
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    yorumlarda ortada hiç bir şey diye düşüncelerini bildiren arkadaşlara hatırlatmak isterimi çok şey var bu çözüm süreci denen şey yada adı ne ise silahların sustuğunu görmüyormuyuz bizler 10 ar 10 ar şehit cenazeleri saymadıkmı gece kondu evlerine birer türk bayrağı asıp şehitlerimizi yad ettik göstermelikte olsa şehir merkezine gidip kahrolsun pkk diye sloganlar attık ve kahrolmadılar anlıyacağınız kral çıplak demenın zamanı bu iş bitmiştir geçmiş olsun yapandanda allah razı olsun .
    Cevapla
  • berk 9 yıl önce Şikayet Et
    2005 ten beri kandırmaya devam...
    Cevapla
  • Çözüldük 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu olanlar sadece seçim gösterileri oy toplama için yapılmış adımlar seçimde bitecek herkes kaldığı yerden olaylara devam edecek. Elde avuçta tutulacak bir sonuç çıkmayacak buradan hiçbir zamanda çıkmaz o kadar zaman geçmiş sadece olaylardan başka bir şey ortada yok.Bu yapılanlar seçim gösterileri seçime kadar devam seçimde son.
    Cevapla
  • Çözüldük 9 yıl önce Şikayet Et
    Çözüm süreci diye yola çıktılar ve yolun sonunda doğuda ve bazı yerlerde pkklı soytarılar buldukları yüzle polise jandarmaya saldırıp durdular yönetim ise olanları görmezden gelip bir şey yokmuş gibi hareket ediyor. Bu saldırılar sonucunda devlet ve şahsi mallara zarar geliyor ve bu zarar daha fazla vergi ile halktan çıkartıyor devlet. Bunun sonucunda çözüm sürece ülkenin ayrışma süreci olmuştur. Gösteriler seçime kadar seçim günü bitecek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MKE Ankaragücü - Beşiktaş! CANLI
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!