Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yaptı.

GİRİŞ 02.03.2015 20:27 GÜNCELLEME 03.03.2015 00:40
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Arınç, "Selahattin Demirtaş, Çözüm Süreci konusunda iyi niyetli çaba gösteren ve bu sürecin başarıya ulaşmasını arzu eden birisi değildir. Buna yürekten inanıyorum. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalayacak hareketin içerisinde olmasın" dedi.

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları: 

- Sayın Başbakanımız iç ve dış gelişmelerle ilgili bilgi sundular. AB Bakanımız özellikle AB konusundaki gelişmeleri aktardılar. Burada önemli bir gelişme var. Avusturya’da çıkan İslam yasası hakkında Bakanlar Kurulumuzu bilgilendirdi.

PKK'NIN SİLAH BIRAKMASI

- Bildiğiniz gibi cumartesi günü HDP ve bakanların bulunduğu bir açıklama oldu silahların bırakılması ve anayasal bazı değişiklerin yapılması istenmektedir bu her iki tarafça makul olduğu için açıklanmasıda önemli bir noktadır. Öcalan'ın bu konuda bir mesajı okunmustu daha önce. 2013 teki bu noktadan şimdi bu noktaya gelinmiş oldu iki yıl gecikme oldu. Silah bizim için güçtür ve bırakmayız dediler.

Çok büyük eylemler olmadı ama Kobani bahanesi ile kurtarılmış mahalleler gibi toplumsal olay diyemeyeceğimiz olaylar görüldü ve sayın Başbakanımız görevi teslim aldığı günden itibaren öncelikli olarak kamu düzeni dedi. Terör eylemleri bitecektir ve çözüm süreci bundan sonra konuşulacaktır. Hükümetimiz bu konuda kararlıdır bende bu konuda hükümetimizin kararşığını temsil ediyorum HDP legal bir partidir ve çözüm sürecinde partnerimizdir. 2009'dan beri hükümetteyim ve çözüm sürecini en çok savunanladan biriyim kardeşliğimizin yeniden kazanılması önemlidir çözüm süreci çözülme süreci değildir.

DEMİRTAŞ SÜRECİ BALTALAMAYA ÇALIŞIYOR

- 6-7 Ekim olaylarından sonra Demirtaş'ın tutumunu eleştirdikten sonra daha cevap alabilmiş değilim Demirtaş çözüm süreci konusunda iyi niyetli biri değildir. Dilerim ki bu noktadan sonra bu süreci baltalamaya çalışacak süreçte yer almaz. 

- Çözüm sürecinde iyi niyet gösteren insanlar rasyonel bir karar vermiştir. Anayasa süreci seçim sonrası gerçekleştireceğiz.

- Verdiğiniz sözler var bunu bilincindeyiz. Vardığımız nokta, olumlu bir noktadır.

- Hatip Dicle'ye, Leyla Zana'ya teşekkür borcumuz var.

ÖNÜMÜZE GETİRDİKLERİ METNİ OKUMADIK

- Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç, Çözüm Süreci'yle ilgili açıklanan metne ilişkin, "Bizim önümüze getirilen metin ve kabul etmemiz istenen metin, okunan metin değildir" dedi.

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • atakan 9 yıl önce Şikayet Et
    Olmayan sürecin neyi baltalayacaklar.Onlar söylüyor siz onaylıyorsunuz.Tek hedef haziran
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    "Biz Toprakları Değil,Gönülleri Fethetmeye Gidiyoruz!" diyen ATA Fatih Sultan Mehmet Han kadar Türk'üz , Bedüüzzaman Said Nursi kadar Kürt'üz ! "
    Cevapla
  • abcdef 9 yıl önce Şikayet Et
    Hükümet'in başarısından kendine pay çıkarmaya çalışsa da millet neyin ne olduğunu biliyor.
    Cevapla
  • serdar 9 yıl önce Şikayet Et
    yav şimdi bu sürece mürece karşı çıkıyoruz da. ben de dahil olmak üzere vatanseverlikte kimseye pabuç bırakmıyoruz. Acaba suç sadece hükümette mi, kendi etrafımıza bir bakalım kaçımız dürüst doğru ahlaklı yaşıyor. ab abd israil ürünlerini kullanmakta yarışıyoruz. kolayı soframızdan eksik etmiyoruz,survivoru, moda-dans-dizi programlarını çok güzel takip ediyoruz, yanımızdaki komşumuzu bırak kardeşimize bile haset ediyoruz. birbirini çekemeyen kusurunu gördüğünde hiç çekinmeden onu yüzüne vuran, lakayit, işgüzar, hasetçi, ezbere konuşan bir millet olduğumuzu kabul etmiyoruz da elin gavurunun bu toprakları parçalamasına niye kızıyoruz.
    Cevapla
  • Azmi 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayin Arınç siz pkk yla masaya otursaniz pkk kuffarinin ikiyuzlulrin tezgahları karşısında ezilirsiniz sizin yapacanz şey kuffarla mücadele edmektir en etkin şekilde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması