"Sigara içenin ayıplandığı ortam şart"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Yeşilay Enleri' ödül töreninde konuşma yaptı.

GİRİŞ 04.03.2015 20:00 GÜNCELLEME 04.03.2015 21:11
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sigara içenin ayıplandığı, uyuşturucu kullananın adeta ağır hasta muamelesi görüp, derhal tedaviye alındığı bir toplumsal ortamı hep birlikte tesis etmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

Pozitivist, maddiyatçı bir hayat anlayışıyla yetişen nesiller için zararlı alışkanlıklar ve bağımlılık bir el uzatımı mesafesindedir, o kadar yakındır. İnancını, tarihini, kültürünü, medeniyetini bilen çocuklar, gençler bu ülkenin geleceğinin teminatıdır. Kötü alışkanlıklarla, bağımlılıkla mücadelenin en etkili yolu budur.

"MAHALLE BASKISI YAPMAK LAZIM"

Erdoğan, zararlı alışkanlıklarla ve ve bağımlılıkla mücadelenin tüm dünyanın gündeminde olan bir mücadele olduğunu belirterek, bu konunun Anayasa'nın 58. maddesinde "Gençliğin Korunması" başlığında yer alan bir hüküm olduğunu dile getirdi.

Erdoğan, "Yasa değil, Anayasal hüküm. 'Devlet, gençliği alkol düşkünlüğünden, kumar ve uyuşturucudan korumak için gerekli tedbirleri alır.' Bu kadar açık ve net... Bu kadar mücadele verirken, birileri bunu farklı yere çekerler. En gelişmişinden en geri kalmışına kadar tüm ülkeler halkını bundan korumak için yoğun gayret içindedirler. Zaman zaman Türkiye'nin bu konudaki mücadelesinin eleştirildiğini görüyoruz. Biz kapalı alanlarda ve belirli yerlerdeki açık alanlarda sigara içilmesini yasakladık. Elbette bu sadece yasayla, yasakla, ceza ile yürütülebilecek bir mücadele değil. Ama cezanın, yasağın etkisini de gözardı edemeyiz. Toplumsal duyarlılık, sosyal reaksiyon oluşturmak mecburiyetindeyiz. Hani mahalle baskısı diyorlar ya, bu konuda hakikaten mahalle baskısı yapmak lazım. Sigara içenin ayıplandığı bir sosyal alanı tesis etmeliyiz"

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 47
  • adsız 9 yıl önce Şikayet Et
    Sigara içen günah işlemiş olur var mı itirazı olan? Bir insan sigara içerek kendini öldürüyor ya da bir başka deyişle intihar ediyor.Allah intihar etmeyi yasaklamıştır.Cumhurbaşkanımıza verdiği mücadeleden dolayı teşekkür ediyorum. Rabbim yardımcısı olsun.Amin.
    Cevapla
  • hicsahibibirkul ( S.B. ) 9 yıl önce Şikayet Et
    4. Kendim de dahil Hepimiz bir şekilde bir yönden kısmen android zihniyetliyiz. Nasıl kurtulacağımızı keşfettim. Ona şuna buna göre değil de inandığımızı söylediğimiz kitabımızı samimi olarak inceleyip, nederler zihniyetinden kurtulursak işte o zaman android olmaktan kurtulacağız İnşaAllah. İşte ozaman süslü görünen zehirlerle uyutulmayacağız İnşaAllah.
    Cevapla
  • hicsahibibirkul ( S.B. ) 9 yıl önce Şikayet Et
    3..Çözüm; Kişilik ve güven nesnelerle değil yürekle bilinçle kendini eğitmek ile kazanılıyor. Hele hele kendine zarar veren bir nesne ile bütünleşerek, kendini yavaş yavaş mahvederek değil. Yanlış düşündüğümü söyleyenler, doğru nedenlerini açıklayarak tezimi çürütsünler, şapka çıkartayım. Hala düşünmeyecek ve içmeye devammı edeceksiniz? her gün 1 sigara parasını geleceğe yatırım yapmak varken! En azından kendinizi zehirlerken sevdiklerinizi!! zehirlemeyin. Hoş kendini sevmeyen çevresindekileri ne kadar sağlıklı sever o da ayrı bir konu ya! Allah hepimizi hangi şekilde olursa olsun android zihniyetli olmaktan korusun İnşaAllah. ...devamı var...
    Cevapla
  • hicsahibibirkul ( S.B. ) 9 yıl önce Şikayet Et
    2.. Hatta sigara içenin irade sahibi olduğu bile şüpheli. Gelişmemiş ve oturmamış kimliğin dışa vurumu. Tatminsizliği kendini uyuşturarak ( zehirleyerek ) giderme gayreti. En basit haliyle durumunu değiştirmek için çaba göstermekten vazgeçip, beyni devre dışı bırakma gayreti. Kimse göz göre göre zararlı bir şeyi hemde parasını kendi ödeyerek içmez. Bunun aksini kimse iddia edemez. Çünkü bu hali bizzat kendim yaşadım. ........devamı var .......
    Cevapla
  • hicsahibibirkul ( S.B. ) 9 yıl önce Şikayet Et
    1. Sigara içenler isterse kanser olsunlar. Bu onların sorunu ama otobüs duraklarında, kaldırımlarda yaya yollarında onların dumanını solumak zorunda değil normal olan insanlar. Bu durumda sigara içener anormal mi diyen ler çıkabilir. Yorumu onlara bırakıyorum. Kendi ciğerini mahvedip, iğrenç bir kookuyu üzerinde taşımak nasıl bir insan halidir? Normal irade sahibi birinin mi? 9 sene içtim. ve yaklaşık 10 senedir kullanmıyorum. Eğer irade sahibiyseniz bırakırsınız. .....devamı var.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor