Bakan İslam'dan engelli istihdamı müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı İslam, önümüzdeki aylarda yine bir kısım engelli istihdamı yapılacağını bildirdi.

Bakan İslam'dan engelli istihdamı müjdesi
Bakan İslam'dan engelli istihdamı müjdesi
GİRİŞ 24.03.2015 00:11 GÜNCELLEME 24.03.2015 00:11
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Yaptığımız sınavlarla ve açtığımız istihdam imkanlarıyla engelli istihdamını yükseltmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki aylarda da yine bir kısım engelli istihdamını yapacağız" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, "Torba Kanun" Teklifi olarak bilinen Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor. İslam, teklifin tümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, 6 milyon ailenin sosyal yardım aldığını belirtti.

İslam, öğretmen alımı konusunda, "Zaman içerisinde yapılan, her yıl yapılan öğretmen alımlarıyla açığı mümkün olduğu kadar kapatmaya çalışıyoruz. Biz de en az sizler kadar, öğretmen sayımızı artırmak istiyoruz. Şu ana kadar yaptığımız öğretmen alımlarıyla Cumhuriyet tarihinin en yüksek istihdamını ülkemize kazandırmış durumdayız. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Devletin ihtiyaç duyduğu kadrolar imkanlar nispetinde zaman içerisinde açılıyor ve bu kadrolara yeteri kadar eleman alınmaya çalışılıyor. Önümüzdeki yıllarda da bunlar olacak" diye konuştu.

Kayseri'de çocukların kurban kesmesi mizanseni hakkında ne düşündüğü sorusunu yanıtlayan İslam, dünyada olduğu gibi Türkiye'de de toplumsal şiddetin yoğunluğundan şikayetçi olduklarını belirterek, "Bu şiddetin yok edilebilmesi, şiddet sorunuyla mücadele edebilmek için çocuk yaştan itibaren bilinç, duyarlılık kazandırılması gerektiğini, çocukların şiddetsiz bir dünya için insanlık değerlerine uygun bir biçimde yetiştirilmesi gerektiğini düşünen bir Bakanlığız. Bunun için eğitimler veren bir Bakanlığız. Şiddetin her biçimine 'hayır' diyoruz" ifadelerini kullandı.

İslam, 65 yaş üstü vatandaşların şehir içi ulaşımdan ücretsiz yararlanmasıyla ilgili kanun çıkmadan önce bazı belediyelerin kart vererek hizmeti yerine getirdiğine işaret ederek, ancak merkezi şekilde 65 yaş üstü vatandaşların kimlik kartlarını göstererek şehir içi ulaşım araçlarından ücretsiz yararlanmalarının yolunun açıldığını kaydetti. İslam, "Bu şekilde olması gerekir. Eski sistem hala daha bazı bölgelerimizde, bazı şehirlerimizde uygulanıyorsa, bunun takibini yapmak ve engellenmesini sağlamak bizim işimizdir" dedi.

"SAĞLIK RAPORU ALIMINDA YAŞANAN SORUNLAR"

Engelli istihdamı konusunda boş kadrolar olduğunun söylenmesi üzerine İslam, şöyle konuştu:

"Bu doğrudur. Zaman zaman yaptığımız sınavlarla ve açtığımız istihdam imkanlarıyla engelli istihdamını yükseltmeye çalışıyoruz. Önümüzdeki aylarda da yine inşallah bir kısım engelli istihdamını yapacağız. Engellilerin evde bakım şartlarını iyileştirebilmek için ve ücret almalarını sağlayabilmek için sağlık raporu alma konusunda sorun yaşandığı söylendi. Bu önemli bir sorun. Bunu ortadan kaldırabilmek için Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir yönetmelik üzerinde çalışıyoruz. Bu yönetmeliğin bir an önce çıkarılması gerekir. Biz gerekli çalışmaları yaptık. Şu anda Sağlık Bakanlığı ile tartışıyoruz konuyu. İnşallah, yönetmeliği yenileyerek mağduriyetleri engellemeye çalışacağız. Yapmaya çalıştığımız şey şu: Tekleştirelim, internetten görünür olsun, yeniden rapor alınması gerektiğinde, eski raporu yeni verecek olan heyet görebilsin, raporlar verilirken bir sosyal çalışmacı yanında olsun, sadece sağlıkla ilgili konular konuşulmasın, aynı zamanda sosyal hayatı organize edebilir mi o engelli, o da göz önünde bulundurulsun gibi bir takım yeni şartlar getiriyoruz."

İslam, gelir testi sonuçlarını nasıl değerlendirdiği sorusuna, "Daha iyi bir netice almamız gerekirdi. Bunu daha iyi bir netice almaya yönelik nasıl revize edebiliriz konusu üzerinde çalışıyoruz" karşılığını verdi.

"YOKSULLUĞUN ARTTIĞINI GÖSTERMEZ"

Yoksulluk yardımı alanların sayısının arttığına yönelik bir soruya karşılık İslam, "Yoksulluk yardımı alan insan sayısının Türkiye'de artıyor gibi görünmesi ya da Bakanlığın her geçen gün daha fazla insana bu tür sosyal yardım yapıyor olması; yoksulluğun arttığını göstermez, bilakis Bakanlığın her geçen gün daha iyi çalıştığını, vatandaşından haberdar olduğunu, en ücra köşelere kadar gittiğini, bütün risk taşıyan ailelerin içine girebildiğini, dün görmediklerini bugün görebildiğini, yeni tespitler yapabildiğini ve envanterini bu manada genişlettiğini gösterir. Yeni uygulamaya koyduğumuz 4 ilde başlamış olan ASTEK Programı ile önümüzdeki yıllarda bu sayı biraz daha artacak" diye konuştu.

Teklifin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlanarak maddelerine geçildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • mehmet durmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    ben sizlere hayret ediyorum daha şimdiden ALLAH razı olsun engelliler insan olduğunu hatırladı ne kadar saf insanlarsınız alacakları üçbin yada dörtbin siz hala umutla yaşayın
    Cevapla
  • Feyzullah Bereket 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel ve takdire şayan bir hadise. Lakin bu insanlara yardımcı olabilecek eğitimi almış olan ve ülkemizde şu an az sayıda mevcut olan Ergoterapistler(İş ve Uğraşı terapistleri)'den faydalanmak soruna çözüm, çözüme katkı sağlamak olmaz mı? Ama atanamıyorlar nedense. Çok yazık.
    Cevapla
  • halk 9 yıl önce Şikayet Et
    yine 6 ay sözleşmeli personel mi?. kalıcı çözümler istiyoruz. günü kurtarma seçimi atlatma derdinde olmayın. birazda halkın dertlerine kalıcı çözümler getirin....
    Cevapla
  • merk 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah sizden ebeden razı olsun sizin sayenizde engelliler insan olduğunu anladı...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!