Arınç: Herhalde bırakıp kaçacaktı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Edirne İl Başkanı Rafet Sezen’e esprili bir dille yüklendi.

Arınç: Herhalde bırakıp kaçacaktı!
Arınç: Herhalde bırakıp kaçacaktı!
GİRİŞ 26.03.2015 20:18 GÜNCELLEME 26.03.2015 20:18

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Edirne’de restorasyonu tamamlanan ‘Edirne Büyük Sinagogu açılış törenlerinin ardından, AK Parti Edirne il binasını ziyaret eden Arınç, partililerle bir araya geldi.

“2 MİLLETVEKİLİNİN SÖZÜNÜ VEREMEYEN İL BAŞKANI OLMAZ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, geçmiş dönemlerde kenti ziyareti sırasında İl Başkanı Rafet Sezen’den en az 2 milletvekili istediğini hatırlatılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sezen’in 2 milletvekili sözü ile ilgili esprili bir dille kendisine yüklenerek, “Sayın Başkanımız cesaretli ve özgüvenli olmalı. 2 milletvekilinin sözünü veremeyen il başkanı olmaz. İyi ki Başbakan iki demiş. 3’ünü birden istiyorum deseydi, herhalde bırakıp kaçacaktı. Ağanın eli tutulmaz. Sen diyeceksin ki en az 2, hatta 3’üne de talibiz. Bu Edirne ben inanıyorum ki yeri geldiğinde, zamanı geldiğinde bizde layık olduğumuzda bize 3’ü de verir en az 2’yi de verir. Yani 2’de bile şüphe ve tereddüt göstermek doğru olmaz” dedi.

“ADAY ADAYINIZ AZ”

Edirne’de partisinin milletvekilliği aday adaylarının azlığından şikayet eden Arınç, “Aday adanız az. 3 tane milletvekiline 11 tane aday adayı az. 4 misli bile değilsiniz. İl başkanı gibi güven yok, 1 tane çıkar derseniz olmaz. Arkadaşlar, biz kendimize güveneceğiz, biz iktidar partisiyiz. Böyle bir düşünce yok. Edirne’den en az 2 milletvekili alacağız başka çaresi yok” ifadelerini kullandı.

Arınç, AK Parti İl Başkanlığı’na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, helikopterle kentten ayrıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır