Cumhurbaşkanı Türk Şehitliğini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Romanya’nın başkenti Bükreş’te Türk Şehitliğini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Türk Şehitliğini ziyaret etti
Cumhurbaşkanı Türk Şehitliğini ziyaret etti
GİRİŞ 01.04.2015 16:59 GÜNCELLEME 01.04.2015 16:59
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile birlikte Bükreş Türk Şehitliği’ne varışında Bükreş Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Şamil Türk Özkan tarafından karşılandı.

Daha sonra Romanya Muhafız Alayı askerleri arasından yürüyerek çelengin konulacağı anıta doğru ilerleyen Erdoğan, anıtın solunda yer alan ve 14 askerden oluşan askeri mangayı “Buna Ziva” diyerek selamladı. Erdoğan’ın ziyareti sırasında anıta çelenk konulmasının ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Bükreş Cosmopolis Camii İmamı Burhan Duman tarafından Kuran tilaveti yapıldı ve Bükreş Müftüsü Murat Yusuf tarafından dua okundu.

Törenin sona ermesi sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, beraberlerindeki heyet üyeleriyle birlikte şehit mezarlarının bulunduğu yere geçerek, mezarlara karanfil bıraktı. Erdoğan, Türk Şehitliği girişinde yer alan salonda Şehitlik Şeref Defteri’ni de imzaladı ve daha sonra Albay Şamil Türk Özkan’dan şehitlik ile ilgili kısa bilgi aldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Bastığın yerleri "toprak!" diyerek geçme, tanı!Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı. Sen şehîd oğlusun, incitme, yazıktır, atanı;Verme, dünyâları alsan da, bu cennet vatanı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar