AK Parti (AKP) seçim beyannamesi tam metin

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti seçim beyannamesini açıklıyor. AK Parti (AKP) seçim beyannamesinde neler var?

AK Parti (AKP) seçim beyannamesi tam metin
AK Parti (AKP) seçim beyannamesi tam metin
GİRİŞ 16.04.2015 09:19 GÜNCELLEME 16.04.2015 09:18

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti seçim beyannamesini açıklamak için eşi Sare Davutoğlu'yla beraber Ankara Arena'ya geldi.

Davutoğlu, yaklaşık 15 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek toplantı öncesi Arena Spor Salonu dışında olan vatandaşlar için selamlama konuşması yaptı. Davutoğlu şunları söyledi:

Sizlere selam vermeden, gözünüzün içine bakmadan salona girmek bize yakışmazdı. Madem ki siz sabahın erken saatlerinden beri burada, bizleri bekliyorsunuz, davetiniz ve çağrınız başımızın üzerindedir. Sizlere duyduğumuz muhabbet her şeyin üstündedir. İnşallah biraz sonra aday tanıtımı ve seçim beyannamemizin tanıtımını yapıp kutsal bir yola çıkacağız.

"SANDIKLAR PATLAYACAK"

7 Haziran’da tekrar bir demokrasi destanı yazmaya hazır mısınız? Bugün salonlardan taştığımız gibi, meydanlardan taşmaya hazır mısınız? 13 yıldır bizi alkışlayan dünyanın yanında, milli irade alkışlanacak. Ama Kılıçdaroğlu’nun alkışı gibi değil, sandıklar patlayacak.

İçeride programımız başlayacak, sizlere hitap edeceğiz. Ayrılmadan sizlerden söz istiyorum. 7 Haziran’da Anayasayı değiştirecek bir çoğunluğa ulaşacak mıyız? Millete hesap veren kadroları iş başına getirecek miyiz? Yolumuz açık, alnımız ak, yüreğimiz paktır. Allah yar ve yardımcımız olsun. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasından satırbaşları:

Bugün sizin karşınıza beyaz kefen giymiş Alparslan gibi çıkıyorum. AK Parti bütün seçimlerden büyük bir zaferle çıktı. Szilere Kurucu genel başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdim. AK Parti tarihi bir yürüyüşün bugün tecessüm etmiş halidir. Burada Fatih'in askerlerini görüyorum. Burada 15'lileri görüyorum.

AK Parti bir erdemliler hareketidir. 3 dönemini bitirmiş abilerimizi ayakta alkışlayın. Tüm salın ayağa kalksın. Onlar benden daha çok alkışı hak ediyor. Bundan 6220 aday adayımızı da tebrik ediyorum. Onlar artık AK Parti kadrolarının neferidir.

AK Parti bir milli irade hareketidir. Önümüze 13 yılda birçok engel koydular. Bize engel olanlar aynı beddua odasına girdiler.

Bu topraklarda canımızı vermek gerekirse bu topraklarda vereceğiz. Reklamcısını Amerika'dan getiren dışarıdan emir alanlara karşı ben bu toprakların çocuğuyum diyor muyuz?

Türkiye AK Parti dünyada bir adalet hareketidir. Bu toprakların çocukları 28 Şubat'ta her türlü adaletsizliği yaşadı. Bu toprağın çocukları lehçeleri yüzünden adaletsizlik yaşadı. Bu topraklarda yasakların sonu AK Parti ile geldi.

AK Parti bir kalkınma hareketidir. Maltepe meydanından korkanlar kendilerini Kartal'da miting yaptı. Bu bir inşaa beyannamesidir.

Bu işi kedilerle çözemezsin. Bizi dünya alkışlıyor. Amerika'dan ithal alkışla bu işi çözemezsin. Onun söyleyecek sözü olmadığı için alkışlıyor. Onlar konuşur AK Parti yapar. Sayın Kılıçdaroğlu Amerika'dan gelecek akla ihtiyacımız yok. Biz milletimizle konuşuruz. Gönül diliyle konuşuruz.

Kılıçdaroğlu'nu tebrik ediyorum. Kendisi CHP içinde olan ön seçimi kazandı. Demek seçim CHP'de olsa kendisi hep kazanacak.

Onun babayiğitliği yüzde 35'e kadar. Yüzde 35'i telaffuz etmektense bu görevi bırakırım. Sen var yüzde 35'le uğraş. Bizim vardığımız gerçekliğe senin hayalin yetmez.
HDP'ye bakın: Demirtaş İstanbul'da konuştuğunda barış güvercini, Ağrı'da terörün temsilcisi. Bukalemun siyasetini bırakın mertçe söyleyin.

Silahlı baskıyla Doğu ve Güneydoğu'daki oyları çalarız diyorsanız oradaki vatandaşlarımız neyin ne olduğunu biliyor.

Demirtaş bu sandık düşmanlarına bir şey söylemiyor. Bizi komplo yapmakla suçluyor. Demirtaş çıksın desin ki seçim zamanına kadar hiçbir silahlı baskıyı kabul etmiyoruz desin. O zaman demokraside anlaşırız. İzmir'de barış güvercini, Ağrı'da terörist eyleme destek vermişti. 6-7 Ekim olaylarında bunların gerçek yüzünü gördük. Seçim güvenliği alınacaktır. Demirtaş ve ekibine bir kez daha sesleniyorum: Çıkın ve doğru dürüst siyaset yapın.

AK Parti teşkillatına sesleniyorum: Sandıkları teröristlere teslim etmemeye var mısınız?Bahçeli'ye sesleniyorum: Tüm hesapları bir gerilim olur da tepki oylarını almak. Anadolu insanı kimin milliyetçi olup olmadığını biliyor. Şimdiye kadar tek bir dil kullandım. Bu dil aşk dilidir, muhabbet dilidir.

Tarihi olayları tahrif etme sırasına Papa da girdi. Sayın Papa'ya tekrar sesleniyorum: Papalığın engizisyon mahkemelerinden kaçanlar bu topraklara sıpınmıştır. Tarihi olaylar üzerinden Türkiye'ye şantaj yapılmasına izin vermeyiz.

Başbakan Ahmet Davutoğlu seçim beyannamesini açıklıyor:

Her siyasal ve düzen insana hitap etmek zorundadır. İnsana hitap etmeyen hiçbir düzen kalıcı olamaz.
Cumhuriyet'i kuran torunları bizler bu ülkenin gerçek sahipleriyiz. 100 yıl önce kadim coğrafayamızda Orta Asya'dan Hind'e gelenler İstiklal Savaşımız bir milletin kurtuluşu değil diğer mazlum milletlerin de kurtuluşuydu.
İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın felsefesini şiar edindik.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en  temel ilkesi insanın onurunu korumaktır.
İnsanın onurunu zedeleyen hiçbir politika meşru görülemez.
İnancı, rengi cinsiyeti ve siyasal düşüncesi nedeniyle kimse hor görülemez.
Önceliğimiz katılımcı, çoğulcu, demokratik, özgürlükçü yeni bir anayasadır.
Düşünce ve inanç ifade ve girişim özgürlüğü insan onurunun vazgeçilmez unsurudur.
Özgürlük ve güvenlik dengesini siyasal meşruiyetin temeli olarak görüyoruz.
"Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir" ilkesi daim kalacak.
Dolaylı dolaysız tüm darbe girişimlerini kınıyoruz. Anti demokratik tüm girişimlere karşı tavır alacağımızı beyan ediyoruz.
Şeffaf seçimler siyasal demorkasinin temel iradesi olacaktır.
Cumhuriyetimiz ortak adiyetimizdir. Farklı renklerimizin korunması demokrasimizin güvencesidir.
Yeni anayasal düzende denetlenmeyen hiçbir güç kalmayacaktır.
Seçimlerden sonra Meclis'in temel görevi Yeni Anayasa'yı yapmaktır.
Parlamanter sistem darbelerle özünden uzaklaştırılmıştır. Bu durum yetki karmaşasına neden olmuştur.
Yetki karmaşasının sona ermesi için başkanlık sistemini gerekli görmekteyiz.

İşte AK Parti'nin yeni seçim şarkısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Önce dışarıdaki vatandaşlara seslenen Davutoğlu'nun Yeni Türkiye, bize her yer Türkiye seçim şarkısı eşliğinde salona girmesiyle partililer coştu.

Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un açılış konuşması sonrası Davutoğlu kürsüye geldi.
 

 

Salon seçim şarkısı Yeni Türkiye, bize her yer Türkiye ile coştu. 

Ardından AK Parti'nin milletvekili adayı olan Uğur Işılak'ın seslendiriği yeni seçim şarkısı da çaldı.

İşte şarkının sözleri:

BİZE HER YER TÜRKİYE

Mazlumun boynuna muhteşem bir mazi 
Bütün bu cihanda özgürlüğün nefesi
Gazze, Somali Bosna kalbimde
Kafkasya, Kerkük kardeş benimle

Ben Türkiye'yim büyük Türkiye
Ben Türkiye'yim yeni Türkiye
Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye
Biz Türkiye'yiz yeni Türkiye

Bize her yer Türkiye



 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor