İyimaya: Darbecilerle asla yan yana gelmeyiz

Meclis Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, "Paralel yapıyla mücadele için darbecilerle işbirliği yapılıyor" suçlamalarını cevapladı.

GİRİŞ 19.04.2015 16:56 GÜNCELLEME 19.04.2015 16:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Anayasa Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Ahmet İyimaya Kanal 7 televizyonu Başkent Kulisi programında Mehmet Acet’in sorularını cevapladı.

"DARBECİLERLE ASLA YAN YANA GELMEYİZ"

Darbeleri inkar etmenin mümkün olmayacağını söyleyen İyimaya, "AK Parti doğruluğuna inandığı davada yürüttüğü mücadelede sopaya değneklere dayanmaz. AK Parti asla darbecilerle yan yana gelmez. Biz işte Ergenekon dinamikleriyle dayanışma vesaire ben bunu bühtan olarak görürüm. Biz mücadeleyi demokratik kriterler içerisinde  doğruluk ve hakkaniyet içerisinde yürütüyoruz. O dosyaların içeriği henüz kesinleşmemiş, Yargıtay son sözü söyleyecektir. Ve Yargıtay'daki dayanışmacı ve güdümlü yapı belli ölçüde güvenli yapıya dönüşmeye başlamıştır. Babamın oğlu dahi olsa orada bir suç işlemişse cezalandırılmalıdır. Türkiye de askeri vesayeti  inkar etmek, ara rejimleri,  darbeleri, başbakanı idam ipine götüren darbeleri inkar etmek mümkün mü? Bizim bunlarla işbirliği yapmak açıkça bir bühtandır. Ve yürüttüğümüz dava da haklı davada niyetimiz  milletimize hizmet emektir. Demokrasiye hizmet etmektir. Ve torunlarımızın standardı yüksek  yeni  Türkiye  gerçeğini  inşa etmektir birbirine karıştırmamız lazımdır" diye konuştu.

"TÜRKİYE DE HUKUK DEĞİL HUKUKÇU SORUNU VAR”

İyimaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Adalet  vatanını kuramamış bir devlet için ülke sadece açık hava ceza evi gibidir.”
Buradan üretilen sanal dosyalarda vardı.. Gerçek dosyalar da  var,  sanal dosyalar da var. At izi it izine karıştı. Bu noktada  Türkiye’nin çok kılı kırk yaran önlemler alması gerekiyor. Bilhassa kolluk dosyayı oluşturuyor , savcı aynen ,mahkeme aynen  Yargıtay aynen zeytinyağı gibi kayıyor. Bu dayanışmacı ve güdümlü  yargı  Türkiye’ nin buradan kurtulması lazım. Türkiye de bu anlamda hukuk boşluğu değil hukukçu boşluğu olduğunu düşünüyorum. Ak parti bu noktadaki sorunları arındıracak bir hukuk reformu dijital reform gerçekleştirecektir."

 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 1
  • İlker 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın iyimaya hukuk değil hukukcu sorunu var demek yaptıgınız kanunlarda açıklıkların suçunu üzerinizden atmaya çalışmaktan başka bir şey değildir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama