Uslu: HDP boşuna yorulmuş!

Anar Genel Müdürü İbrahim Uslu, "Boşuna yorulmuşlar. Seçmen grubu HDP'nin ne dediğine bakmaksızın oy verecek" dedi.

Uslu: HDP boşuna yorulmuş!
Uslu: HDP boşuna yorulmuş!
GİRİŞ 22.04.2015 12:59 GÜNCELLEME 22.04.2015 13:05
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Muhalefetin daha önce yaşadığı tecrübelerden yola çıkarak ekonomi ağırlıklı bir beyanname hazırlamış olmasının doğal olduğunu söyleyen Uslu, yine de pozitif bir kampanya yerine negatif kampanya yürüttüklerini söyledi. 

Uslu'ya göre HDP ve CHP'nin iktidar olma ümidi yok, asıl hedefleri Erdoğan'ın Başkan olmasını engellemek ve AK Parti'den kurtulmak, bu ise seçmen nezdinde negatif bir kampanya.

HDP'nin seçim beyannamesi hazırlamak için boşuna yorulduğunu söyleyen Uslu, HDP'ye oy verecek seçmenin HDP'nin ne dediğine bakmaksızın oy vereceğini belirtti. DAHA

AK PARTİ'YE OY KAYBETTİRMEZ, AKSİNE...

Yaşadıkları daha önceki seçim tecrübeleri, ideolojik tartışmaların kendilerine oy kazandırmadığını ve AK Parti’ye oy kaybettirmediğini, hatta tam tersine AK Parti’nin oylarının yükselişine neden olduğunu gayet iyi biliyorlar. O nedenle bu seçimde, zayıf oldukları bir alanda rekabet etmekten kaçınıyorlar ve daha rahat olacaklarını zannettikleri bir kulvarda seçim mücadelesini tamamlamak istiyorlar.

SEÇMEN VAADE DEĞİL İTİBARA BAKIYOR

CHP 2011 genel seçimindeki aşırı vaadleri neticesinde yüzde 26 oy alabilmişti. CHP’nin kendisine örnek aldığı ve 1980 sonrası dönemde aşırı vaad tekniğinin mucidi olan Süleyman Demirel ise iki anahtar ve yeşil kart karşılığında ancak yüzde 27’ye ulaşmıştı. Ben seçmenin bu seçimde de benzer bir reaksiyon vereceğini düşünüyorum. Seçmen vaade değil, ehliyet ve itibara bakarak oy veriyor. Eğer buralarda sorun yaşıyorsanız, sadece vaadlerle yeni seçmen kazanamazsınız.

HDP BOŞUNA YORULMUŞ

Bence HDP boşuna yorulmuş, çünkü HDP’ye oy vereceklerin hiç ama hiç biri seçim vaadleriyle ilgilenmiyor. HDP seçmeninin zihninde rasyonel beklentilerle oy verme davranışı arasındaki bağ tamamen kopuk. Geleneksel HDP seçmeni 100 yıllık Kürt sorununa duyduğu tarihsel tepki nedeniyle oy verirken, yeni seçmenler ise daha çok öfke duydukları AK Parti’den “rövanşı alma” saikiyle oy verecekler. Her iki seçmen grubu da HDP’nin ne dediğine bakmaksızın oy verecek..

KAYNAK: İNTERNETHABER
YORUMLAR 61
  • agrili 9 yıl önce Şikayet Et
    Inadina oylar ak partiye bunu anlayin bos vaatlere karnimiz tok
    Cevapla
  • insan 9 yıl önce Şikayet Et
    Önce insan olacan
    Cevapla
  • ferdi 9 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek kürtler müslümandır. Hdp neyi temsil ediyor
    Cevapla
  • abdurrahim karakoç 9 yıl önce Şikayet Et
    müslümanım elhamdülillah.
    Cevapla
  • fdl04 9 yıl önce Şikayet Et
    Pkk nin öldürdüğü sucsuz masum kurter unutulmadi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! Açık kapı bıraktı