Başbakan Davutoğlu: Haddini bildiririz!

Erzincan mitinginden halka hitap eden Davutoğlu, "herkesin acısını ama bize kibirle konuşana da haddini bildiririz." dedi.

Başbakan Davutoğlu: Haddini bildiririz!
Başbakan Davutoğlu: Haddini bildiririz!
GİRİŞ 26.04.2015 18:58 GÜNCELLEME 26.04.2015 20:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen AK Parti mitinginde, halka hitap etti.

Alandakilerin, "AK Gençlik Erzincan, hocamızla her zaman" şeklindeki slogan atması üzerine, Davutoğlu, şöyle devam etti:

"BOYUN EĞMEDİK EĞMEYECEĞİZ"

"Erzincan Türkiye'yi küresel güç yapmaya var mısın, söyle var mısın? Bakınız Erzincan'ı anlayan bizi anlar, davamızı anlar. Erzincan deyince iki şey aklıma gelir, bir, Erzincanlı her zaman direnç insanıdır, dayanışma insanıdır. Bu topraklar düşman işgaliyle karşılaştığında, Ermeni mezalimi yaşandığında Erzincan dimdik ayaktaydı, Türküyle, Kürdüyle, Sünnisiyle, Alevisiyle ayaktaydı, teslim olmadı. Erzincan direndi, işte şimdi 100 yıl sonra Erzincan ve Erzincan'la birlikte aziz milletimiz, tekrar ayakta. 100 yıllık hesap görmek isteyenlere, bu meydandan sesleniyoruz, sizi bu topraklarda barındırmadık, Allah'ın izniyle dünyanın hiçbir yerinde de size boyun eğmeyeceğiz, eğmeyeceğiz.

"İSTER PAPA OLSUN İSTER DEVLET BAŞKANI..."

Erzincan, son 12 yıldaki itibarlı politikamızla dünyanın her yerinde sesinizi yükseltmeye var mısın? Bize tuzak kuranlara, milletimizi tahrik edenlere, ister Papa olsun ister şu devletin ya da bu devletin başkanı ya da paşası olsun, haddini bildirmeye var mısın? Devleti, milleti aziz kılmaya var mısın? İşte Anadolu'nun her yerinden duyduğumuz ses bu. Erzurum'dan dün bunu duyduk, Sivas'tan bunu duyduk, Erzincan'da da bunu duyuyoruz. Birleri bunu duysun, soykırım iftirasını bu topraklarda savunan HDP Eş Başkanı Demirtaş da duysun."

"HADDİNİ BİLDİRİRİZ"

"Merhametli milletiz, oturup dertleşiriz herkesin acısını paylaşırız ama karşımıza geçip de bize kibirle konuşana da haddini bildiririz, haddini bildiririz, haddini bildiririz" ifadesini kullanan Davutoğlu, şunları söyledi:

"Demirtaş, bu millete iftira ediyor, Türküne, Sünnisine, Alevisiyle bu topraklarda düşman işgaline direnmiş Türküne, Kürdüne, Alevisine hakaret ediyor. Bu hakaretlere izin verecek miyiz? Birilerine yaranmak için bu millete iftira atanlara izin verecek miyiz? İşte bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz, gelin konuşalım, arşivlerimizi açalım. Siz de açın. Tarihle yüzleşelim. Gerekiyorsa acıları paylaşalım ama bilin ki biz baş veririz, baş eğmeyiz. Bu milletin tarihte bilenler bilirler, karşımıza çıkan düşman da bilir, dost da bilir. Çanakkale'de şehadete yürüyenlerin torunları hiçbir baskıya boyun eğmezler. Bu Erzincan'ın etrafındaki dağlar ne kadar sağlamsa candan Erzincanlılar da o kadar sağlamdır, Allah'ın izniyle."

"İŞTE HODRİ MEYDAN"

"Şimdi bakın dışarıdaki bir takım çevrelere yaranmak isteyen Demirtaş, kendince böyle barışçıl dili kullanırken bir taraftan da şiddete devam ediyorlar" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Dün Erzurum'da mitinglerimize başlarken 'Ya Allah, Bismillah' deyip, başlarken bütün partilere hayırlı kampanyalar diledim, 'şiddetten uzak duralım' dedim ama bakın bölücü terör örgüyle birlikte Demirtaş ve etrafındaki HDP'liler, hala şiddet uyguluyorlar. Ağrı'da vatandaşlarımıza baskı yapmak istediler. Sonra Van'da Burhan Kayatürk milletvekilimizin arabasını taşladılar, büyük tahribat yaptılar. Erzurum'da Abdurrahim Fırat milletvekili adayımızı darp etmeye kalktılar. Şimdi de Siirt'te Yasin Aktay'a, milletvekili adayımıza saldırdılar. HDP'lilere buradan sesleniyorum, demokrasi mücadelesi verecekseniz işte hodri meydan. Bu millete bir tür Kürt baasçılığı şeklinde, Türk baasçısı CHP gibi, böyle yöntemlerle, baskıcı yöntemlerle milleti baskı altına almaya kalkarsanız bilin ki bu millet baskılara boyun eğmez. Hele AK Parti hiç eğmez. Buradan bir kez daha çağrıda bulunuyorum; demokrasiyi hakkıyla yaşayalım, seçim kampanyalarını şenliklere döndürelim ama hiçbir şekilde şiddete mahal bırakmayalım. Bütün partilere sesleniyorum, güzel bir kampanya dönemi yaşıyoruz, hep beraber güzelce, insanca, centilmence mücadele edeceğiz. Sadece milletin dediği olacak. Baskılarla bizi engellemeye kalkışırsanız bir kez daha söylüyorum, biz Türkiye Cumhuriyeti'nin her bir santimetrekaresinde bu al bayrağı da AK Parti bayrağını dalgalandırmaya and içmişiz, ahd etmişiz. Hiçbir yerde bu bayrakları indirtmeyiz. Eğer, Türkiyelilik davasındaysa Demirtaş ve ekibi, Türkiyeli olsunlar. Bu bayrağı her yerde onlar da dalgalandırsınlar ve kampanyayı demokratik mücadeleyle yapsınlar."

YORUMLAR 1
  • kadir 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamın dibisin Başbakanım. her zaman yanındayız.sonsuza dek Allahın izniyle seninleyiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler