Açılışı Erdoğan ve Davutoğlu yapacak

Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu yapacak.

Açılışı Erdoğan ve Davutoğlu yapacak
Açılışı Erdoğan ve Davutoğlu yapacak
GİRİŞ 27.04.2015 18:45 GÜNCELLEME 27.04.2015 18:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Avrupa ve Türkiye'nin deniz doldurularak inşa edilen tek havalimanı özelliğini taşıyacak Ordu-Giresun Havalimanı'nın resmi açılış tarihi belirlendi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Havalimanı 22 Mayıs tarihinde Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımı ile açılacak" dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN ORDU'YA GELİYOR

Resmi takvimin bugün itibariyle netleştiğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Sayın Başbakanımızın 2 Mayıs tarihinde Ordu'ya yapacağı ziyarette havalimanının açılıp açılmayacağı tartışılıyordu.  Fakat biz özellikle hem Cumhurbaşkanımız hem de Başbakanımızın bu açılışta olmasını talep ettik. 22 Mayıs'ta  sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Ordu'da yapacağı resmi mitingi havalimanında yapmak suretiyle havalimanımızı fiili olarak açmış olacağız" diye konuştu.


 

22 MAYIS'TA RESMEN AÇILIYOR

Açılış gerçekleşinceye kadar resmi uçuşların olmayacağını sadece deneme uçuşların olabileceğini söyleyen Başkan Yılmaz, "Özellikle havaların yağışlı gitmesinden dolayı fiziki bir gecikme olmuştu. Bu gecikmeleri de dikkate aldığımızda 22 Mayıs havalimanımızın her anlamda resmi ve fiili olarak biteceği tarih olmuş olacak" ifadesini kullandı.



THY VE ANADOLU JET BİLET SATIŞLARINA BAŞLADI

"26 Mayıs itibariyle de hem Türk Hava Yolları (THY) hem de Anadolu Jet tarifeye koymak suretiyle şu anda bilet satışlarına başladı" diyen Başkan Yılmaz, şunları kaydetti: "Özellikle İstanbul'daki hemşerilerimizin yoğun bir talebi olacak. Şu anda açılış günü 3 özel uçağın Ordu-Giresun Havalimanı'na ineceği yönde bir organizasyon yapılıyor. Bunun yanında yurt dışındaki vatandaşlarımızdan da çok ciddi talep var. İnanıyorum ki bu havalimanımızın açılışı ile birlikte bölgemizde çok ciddi hareketlilik ve yoğunluk, özellikle de gurbetteki Orduluların göz bebeği ve umut kaynağı haline gelmiş olacak."

Yılmaz, havalimanın bölgeye kazandırılmasında emeği geçenlere Ordu ve Giresunlular adına bir kez daha teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR 1
  • baskentli 8 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar