KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Erdoğan ile görüştü

KKTC'te Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını anlattı.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Erdoğan ile görüştü
KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Erdoğan ile görüştü
GİRİŞ 28.04.2015 00:45 GÜNCELLEME 28.04.2015 01:29
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kuzey Kıbrıs Türk cumhuriyeti'nin yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinin detaylarını paylaştı. Sohbet havasında bir görüşme olduğunu belirten Akıncı, mazbatasını aldıktan sonra Türkiye'ye ziyaret gerçekleştireceğini söyledi.

"ERDOĞAN İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜM"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüştüğünü ifade eden Akıncı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Erdoğan, ben canlı yayındayken aramıştı. Ben henüz konuşmamın sonlarındayken. Telefonla da konuşmak, tebrik etmek istedi. Hoş sohbet havasında konuştuk. Bazılarının beklediği gibi gerginlik yaşanmadı. Sayın Erdoğan 'ana hiçbir zaman analığını bırakmak istemez' dedi. Ben de 'çocuklar büyümek ister' dedim. Böyle sohbet ettik. Bu çocuğun genç olma ve kendi ayakları üzerinde durmaya ihtiyacı var. Bunları gülerek, sohbet havasında konuştuk. Erdoğan, 'herhalde ilk ziyaretinizi Türkiye'ye yaparsınız' dedi. Ben de 'davet olursa memnuniyetle' dedim. Azerbaycan'a, KKTC'ye davet beklemeden geldiklerini, ilk resmi ziyaretlerini bu ülkelere yaptıklarını söyledi. 'Bu geleneği bozmazsın herhalde' dedi. Bozmak diye bir şey yok. Mazbatamızı aldıktan sonra elbette Türkiye'ye ilk fırsatta ziyaretimizi gerçekleştireceğiz."

MAZBATASINI ALDI

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda yüzde 60,5 oy alarak KKTC'nin dördüncü cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı, Lefkoşa Adliyesinde, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Şafak Öneri'den mazbatasını aldı.
 

YORUMLAR 19
  • sancar 8 yıl önce Şikayet Et
    oradaki mankurtlaşmış hainler için değil..oradaki bir avuç vatansever Türkler için ve adanın stratejik açıdan bizim için çok önemli olduğu için oradayız..bunlar istiyor diye Türkiye asla adadan vazgeçmez..kendileri rum kesimine yerleşebilir..
    Cevapla
  • erol 8 yıl önce Şikayet Et
    bizim paramizla bize kafa tutuyo hadsiz,bununki bir cocugun anasi babasinin parasiyla anasi babasina ben artik büyüdüm yavrun degil kardesinim demek gibi bisi
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Mustafa Akıncı Efendi kafan güzel herhalde! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gibi STRATEJİK bir bölgeyi senin kokmuş ağzınla KRALİÇELİ İNGİLİZLERE teslim edecek halimiz yok !
    Cevapla
  • Haysin 8 yıl önce Şikayet Et
    ya arkadaşlar şu kıbrısı bırakın sırtımızda kocaman bir kambur bunlar biz yemiyoz içmiyoruz bunlara gönderiyoruz bunlarda bizi beğenmiyorlar bırakın ne halleri varsa görsünler
    Cevapla
  • el azadi 8 yıl önce Şikayet Et
    bütün rumlar tek yumruk tek vucüt halinde kıbırısı alalım diye dünyada mekik dokuyor. bizdeki yerli uşaklar ve onların destekleyicileri sanki kendileri o topraklarda şehit vermiş.. rahatça ve pervasızca kıbrısı verelim diyebiliyor... üstündekiler günahkar olabilir toprağın suçu ne..rumlardan daha aşağı bir haldesiniz..
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış anlamayın lütfen ve KKTC deki nankör olmayanları tenzih ederek şunları söyleyebilirim. Kıbrısa hiç gitmedim ancak gidip gelen arkadaşların anlattığı kadarı ile yorum yapıyorum. Adamlar rumlardan daha bir rum. Kıbrıs harekatını neden yaptığımızı soracak kadar, sizi bizmi davet ettik diyecek kadar..... Hayatım da en nefret ettiğim insan türü nankör insan türleridir. Biraz ingiliz vari olmak lazım herhalde. Tövbe tövbe..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış