"Paralel" için bu ifadeleri ilk kez kullandı!

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'dan "Yetkisiz mahkemeden tahliye kararı" ile ilgili olarak çok sert açıklama geldi.

"Paralel" için bu ifadeleri ilk kez kullandı!
"Paralel" için bu ifadeleri ilk kez kullandı!
GİRİŞ 28.04.2015 14:54 GÜNCELLEME 28.04.2015 14:59
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Seçim öncesinde ne tür tezgahlar yapıldığını, kimlerin kimlerle yan yana geldiğin, kimlerin kimlerle kol kola girdiğini daha iyi görüyoruz. Son yaşana hadise açıkça bir hukuki işlem değil, bir hukuk sabotajıdır, bir hukuk saldırısıdır.

KERTENKELE'NİN BAŞINI EZMEK, YILANIN KAFASINI KOPARMAK GEREK

Paralel yapının gördüğümüz gibi kertenkelenin kuyruğunu kesmek yetmiyor, kesiyorsunuz bir daha uzuyor, kesiyorsunuz bir daha uzuyor, kertenkelenin başını ezmek gerekiyor. Yılanın başını koparmak gerekiyor" ifadelerini kullandı.

CANLI BOMBA GİBİ...

Akdoğan, "O üst akıl, yani o kişileri canlı bomba gibi eyleme gönderen, ülkeyi karıştırmak isteyen üst akla hesap sormak gerekiyor. Yani hukukçu, intihar eylemcisi değildir. Kimse hukuki katlederek, hukuka hizmet edemez. Bunlar açıkça devlete, demokrasiye ve hukuka meydan okuma girişimdir. Biz buna pabuç bırakmayız. Hukuk sistemi, yargı camiası da pabuç bırakmaz, Türk milleti de pabuç bırakmaz. Bu herkesin gerçek niyetini daha fazla gözler önüne seren bir konudur" dedi. 

Akdoğan, şunları söyledi;

"Başından beri diyoruz ki bir ulusal güvenlik meselesidir ama birileri anlamamakta ısrar ediyor. Bu son yaşanan da göstermiştir ki bu ciddi bir hukuk sistemi açısından da büyük bir tehlikedir. Muhalefet partileri paralel yapıyla mücadele, darbeci anlayışla mücadele, vesayetçi anlayışla mücadelede hükümetin yanında bugüne kadar yer almadılar. Maalesef hükümet, devlet bu mücadeleyi sadece kendi meselesiymiş gibi bu mücadeleyi devam ettirmek zorunda kalıyor. Burada ortak bir mücadele verilmesi gerekir.

KRALDAN ÇOK KRALCI OLDULAR

Muhalefet partilerinin dünkü açıklamalarını hatırlatan Akdoğan, söz konusu partilerin paralelci gibi görünmemekle birlikte bir paralelci gibi konuştuklarını ve yapılanları savunduklarını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Kraldan çok kralcı oluyorlar. Burada devlete meydan okunmaktadır. Hukuk sistemine meydan okunmaktadır. Bütün siyasi partilerin buna karşı ortak bir tavır takınmayı becerebilmesi gerekir" diye konuştu.

Bu durumun AK Parti'nin bir yapıyla kavgası değil, devletin bir hukuksuzlukla mücadelesi olduğunu ifade eden Akdoğan, bu mücadelenin hukuk içinde kalarak verilmeye devam edeceğini, bu yüzden de 7 Haziran seçimlerinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

Akdoğan, vesayet odaklarına, darbeci anlayışın derin devlet yapılanmalarına, paralel devlet yapılanmalarına ve KCK yapılanmalarına işaret ederek, "İstiyorlar ki AK Parti güçlü bir şekilde iktidara gelmesin eğer gelirse diyorlar, Türkiye'de bize yer yok. Evet, yeni Türkiye'de size yer yok. Bunun için bu seçimi hayat memat meselesi olarak görüyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

"Bu tür hastalıklı yapıların bir şekilde amacına ulaşması demek, Türkiye'nin esaret rejimine dönüşmesi demektir" diyen Akdoğan, bunların kendilerinden başka hiç kimsenin varlığını kabul etmediği eleştirisinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • coşan 8 yıl önce Şikayet Et
    Allahına kurban.
    Cevapla
  • hakan 8 yıl önce Şikayet Et
    paralel şebeke için militanlaşacaklar deniyordu haklı olduğu ortaya çıktı
    Cevapla
  • karagöz 8 yıl önce Şikayet Et
    Ben şunu hazmedemiyorum...; ya bunlar kim ki devlete ve millete kafa tutuyorlar...cezaları hemen verilmeli...
    Cevapla
  • Sahlanis 8 yıl önce Şikayet Et
    idam geri gelsin ve gereği yapılsın görüşündeyim. Değilse her şey zıvanadan çıkacak.
    Cevapla
  • Murad 8 yıl önce Şikayet Et
    Yazık sana... nasıl bir ruh halindesinki böyle birşey yazabiliyorsun,
    Cevapla
  • macit 8 yıl önce Şikayet Et
    muhalefet dediğin ülkenin karışmasını dört gözle, olabilecek bir darbeden sonraki siyasi dönemde belki iktidar olurum umudu ile 10-15 yıl sonrasını bekleyen kesim. seçimle iktidara geleceği umudu tükendiği için bana faydası olmayan siyasi düzenin diye gidiyor. umudu kaos sonrasında .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt