Bakanlıktan o iddialara soruşturma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sincan Yetiştirme Yurdu'ndaki çocuklara şiddet iddialarına yönelik çalışma yürüttü.

Bakanlıktan o iddialara soruşturma
Bakanlıktan o iddialara soruşturma
GİRİŞ 28.04.2015 22:10 GÜNCELLEME 28.04.2015 22:10

Bakanlık, Sincan Yetiştirme Yurdu'nda kalan çocuklara şiddet uygulandığı iddialarına yönelik 1 ay önce bakanlığa gelen şikayetler üzerine bir personelin iş aktinin sona erdirildiğini açıkladı.

ŞİKAYETLER ÜZERİNE OLAY TESPİT EDİLDİ

Bazı yazılı ve görsel medyada yer alan, yurtta çocukların birbirlerine uyguladıkları şiddet görüntülerine ilişkin yazılı açıklama yapan Bakanlık, 1 ay önce gelen şikayet üzerine yaşanan olayı tespit ederek gerekli adli, idari ve hukuki önlemleri ivedilikle aldıklarını belirtti.

KONU SAVCILIĞA İLETİLDİ

Açıklamada, "Olaya karışan çocuklar ile ilgili mesleki çalışmalar yapılarak suça sürüklenen 3 çocuk farklı kuruluşlara nakledilmiş, mağdur çocuk statüsünde bulunan çocukların psikolojik destek ve tedavi süreçleri başlatılmıştır. Ayrıca sorumlular hakkında açılan idari soruşturma neticesinde olayda kusuru olduğu tespit edilen bakım personelinin iş akitleri sona erdirilmiştir. Bunun yanı sıra konu savcılığa iletilerek adli süreç de başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Macron: Karşımızda çok büyük riskler var Avrupa ölebilir