Erdoğan: Son anda Kandil'den talimat almışlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır İstasyon Meydanı'ndaki toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti.

GİRİŞ 02.05.2015 19:21 GÜNCELLEME 02.05.2015 19:43
Bu Habere 54 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Belediye Başkanı Kışanak'ın Kandil'den talimat aldığını ve bu sebeple kendisini karşılamadığını açıkladı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

- Şanlı tarihiyle, muhteşem surlarıyla, görkemli camileriyle, nice evliyaya, nice sahabeye, ev sahipliği yapan kutlu topraklarıyla Diyarbakır'ı selamlıyorum. 

- Sarıkamış'ta, Çanakkale'de bu ülkenin bütün evlatları hep birlikte mücadele verdi. Çanakkale'deki mezar taşlarına bakınca bunu görürsünüz. Cumhuriyet döneminde etle tırnak gibi iç içe geçmiş bu ülkenin her insanının kılık kıyafetinden, etnik kökeninden, inancından dolayı ayrımcılğa maruz kaldığı oldu. Terör örgütün vahşeti bölge insanını iki ateş arasında bıraktı. Şuna dikkatinizi çekmek istiyorum. Sizin Kürt oluşunuz, Zaza oluşunuz, Boşnak’ı ile, Gürcü’sü ile, Romanıyla vs… beni hiç biri ilgilendirmiyor. Yaratılan yaratandan ötürü sevdim.

İŞSİZLİK BURADA NEDEN FAZLA?

Neden işsizlik buralarda fazla. İşadamı buraya gelip yatırım yapamıyorum. Çekiniyor, korkuyor. Bunlarda insaf yok. Bunlar, okulları, kütüphaneleri, camileri yakıyorlar. Çıkmış Diyanet’i kaldıracağız diyor. Benim Kürt kardeşim, Zaza kardeşim dindardır, dindar.

“İNANÇLARIMIZLA OYNAMAYA BAŞLADILAR”

Bunlar adeta bizim  inançlarımızla oynamaya başladılar. Beyefendi rahatsız oluyor. Cumhurbaşkanı meydanlara kimin parasıyla çıkıyor. Devletin parasıyla çıkıyorum. Benim hakkım. Yüzde 52 oyla buraya geldim. Sen yüzde 52’yi alsaydın sana da ben saygı duyardım ama sen saygısızlık yapıyorsun. Geçen gün baktık ki ağabeyi de dağlardaymış meğerse.

"DİYANET, KURAN'IN KÜRTÇESİNİ ÇIKARDI"

'Kaldıracağız' dedikleri Diyanet Kuran'ın Kürtçe mealini çıkardı. Çünkü "Ben 78 milyonun Diyaneti'yim" diyor.  60 bine kadar indirmişlerdi. Şu anda imam hatip okullarının öğrenci sayısı 1 milyona ulaştı. Zorla mı ulaştı? Silahla tehdit edilerek mi ulaştı? Eğitim özgürlüğü bu.  Bizi bölemeyecekler, bizi ayıramayacaklar. Yalnız ricam şu: etle tırnak gibi olmalısınız. Ayrım yok. Onun için tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet.

"BENİ KARŞILAMAMAK İÇİN KANDİL'DEN TALİMAT ALMIŞLAR"

Şimdi bunlar yanlarına paralel yapıyı aldılar. Beraber çalışıyorlar. Bugün Mehdi Bey ile konuşmuştum. Diyarbakır Belediyesi’ni ziyaret edecektim. Dediler ki havalimanında sizi karşılayacaklar. Yüzde 52 oy ile seçilmişsin. Belediye Başkanı sizi gelip karşılamaz mı? Son anda bunlar Kandil’den talimat almışlar. Cumhurbaşkanı tarafsızlığını yetirdi, onun için havalimanına gitmeyeceksiniz. Buradan sesleniyorum. Ben her patiye eşit mesafedeyim. Gönlümde bir parti var tabi. Gelmeyince Hanımefendi ben de belediyeyi ziyaret etmedim. Bunlar bilinsin ki, istismar edilmesin. Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li, geldi karşıladı. Ben de belediyeyi ziyaret ettim, kendisinden brifing aldım.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 54
  • ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayin cumhur baskanim her zaman yanindayiz
    Cevapla
  • akla kapı açar 8 yıl önce Şikayet Et
    Şiirin devamı Uzun yollar çıkartılar yolları kısalttık Çünkü adım uzun adam Bayrağımızı ayaklar altına uzun süre sermek istediler tokat gibi bir cevap aldılar Çünkü adım uzun adam Sesimizi dünyada kısmak istediler uzun bir cevap aldılar Çünkü adım uzun adam
    Cevapla
  • akla kapı açar 8 yıl önce Şikayet Et
    Uzun bir şiirle başlamak istedim Çünkü adım uzun adam Minareler süngü şiirini söyledim uzun bir hapis istediler Çünkü adım uzun adam Neyse halk güvendi uzun bir beraberlik istedi Çünkü adım uzun adam Kör olası düşman peşimizi bırakmadı uzun uzun oyunlar oynadılar Çünkü adım uzun adam Milleti millet yünetsin dedik uzun bir kavga başlattılar ama başaramadılar Çünkü adım uzun adam Dindarım diye dinime sövmek istediler uzun bir küfre girdiklerini görmediler fakat sağlam imanımı görmediler Çünkü adım uzun adam
    Cevapla
  • alternarifi yok 8 yıl önce Şikayet Et
    akp den gerisi yalan
    Cevapla
  • M.Vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah CC uzun ömürler versin Uzun Adam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD hazırladı! Skandal rapora Türkiye'den tepki!
Son dakika haberi: Erdoğan'dan Alman gazetecinin sorusuna net cevap: O iş artık bitti