Seçim araçlarını böyle korudular!

Van'da seçim kampanyasında kullandıkları araçlara taşlı saldırı yapılması nedeniyle araçlarının camlarını "tel örgü" ile kapatyılar.

Seçim araçlarını böyle korudular!
Seçim araçlarını böyle korudular!
GİRİŞ 04.05.2015 14:52 GÜNCELLEME 04.05.2015 14:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başta milletvekili adayları ve partililer olmak üzere seçim kampanyasında kullanılan araçların da bu saldırılardan payını aldığı Van'da, AK Parti ve Saadet Partisi il teşkilatları, anons araçlarında görevli kişilerin can güvenliğini sağlamak amacıyla "tel örgü" sistemi geliştirdi.

Seçim araçlarının yan camlarını tel örgü ile kapatan AK Parti Van İl Başkanlığı, özellikle taşlı saldırılara maruz kalan araçlarda görevli personeli bu yöntemle korumaya çalışıyor.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine, yıllardır bölgede siyaset yaptıklarını ancak son birkaç seçimdir partilerine yönelik taşkınlık ve saldırıların söz konusu olduğunu söyledi.

Rakip partinin taraftarlarının baskı ve tehditleriyle karşılaştıklarını öne süren Soğanda, şöyle konuştu:

"Geçmiş dönemlerde birçok arkadaşımız taşlı saldırılara maruz kaldı ve yaralandı. Kimden gelirse gelsin, bu baskıları, taşlı saldırıları, şiddetle kınıyoruz. Tabii bu saldırılardan korunabilmemiz adına, camlarımızın ve canlarımızın kırılmamasını, can ve mal güvenliğini sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti sarf ediyor, seçmenimize ulaşıyoruz. Bu anlamda maalesef araçlarımızın bir kısmını tel örgülerle koruma altına almış bulunmaktayız. Ne olursa olsun biz seçmenimize ulaşacağız. Hiç kimse AK Parti'nin seçmenine ulaşmasına engel olamayacaktır."

Soğanda, "Zafer zulmedenlerin değil, barışı isteyenlerin olacaktır" sözüne herkesin inanması gerektiğini vurgulayarak, bu tür baskıları partilerinin, seçmenlerinin hak etmediğini, seçim çalışmalarının "barış içerisinde yarış" şiarıyla sürdürülmesini dilediklerini ifade etti.

Soğanda, taşkınlık yapan kişiler yüzünden kentin adının kötüye çıktığını bildirerek, "Bunu yapanları sağduyuya davet ediyorum. Madem ki demokrasi, insan hakları ve barış diyoruz, madem ki partilerinin isimlerinde de bu kavramlar var, o zaman bunun gereğini de yerine getirmek zorundalar" diye konuştu.

AK Parti seçim otobüsünün şoförü Cengiz Çelik de özellikle mahalle ziyaretlerinde büyük sıkıntı yaşadıklarını ve çoğu zaman fiziksel saldırılara maruz kaldıklarını belirterek, alınan tedbirlerin kendi güvenlikleri açısından önemli olduğunu dile getirdi.

Saldırıların önüne geçemediklerini anlatan Çelik, "Aldığımız birtakım tedbirlerle zayiatın bir parça önüne geçmiş oluyoruz. Bu anlamda bazı araçlarımızı telle çevirdik, bazılarına ise kamera sistemi kurduk. Bize yapılan her türlü müdahale bu kameralar tarafından kayıt altına alınacak. Daha sonra gerektiğinde ilgili yerlere sunacağız" ifadesini kullandı.

Saadet Partisi

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı da kentte seçim çalışmasında kullanılan otobüsün camlarını aracın iç tarafından tel örgüyle kapatarak, olası saldırılara karşı araçtaki kişilerin can güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Saadet Partisi Van milletvekili adayı Mehmet Fatih Ebinç ise geçen yıl yerel seçimlerde yürüttükleri çalışmalar sırasında taşlı saldırılar nedeniyle birçok kez araçlarının camının kırıldığını, bu seçim döneminde bazı önlemler aldıklarını belirtti.

"Saldırı olması durumunda içerideki arkadaşlarımız zarar görmesin diye aracın içine kendi tasarladığımız tel sistemini kurduk" diyen Ebinç, şunları kaydetti:

"Otobüsümüzü bu seçim için giydirdik ve hazır hale getirdik. İnşallah bundan sonra böyle saldırılarla bir daha karşılaşmayız. Tedbirimizi aldık, takdiri Allah'a bıraktık. Şu an seçim aracımız hazır. Allah'ın izniyle bugünden itibaren faaliyete sokacağız. Şu ana kadar 9-10 bin lira masrafımız oldu. Kendi tedbirimizi aldık. Adaletli, huzur içerisinde güzel bir seçim olmasını diliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Van maganda diyarı galiba.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar