Erdoğan, IDEF 2015 fuarının açılışında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da IDEF 2015 12’nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılışında konuştu.

GİRİŞ 05.05.2015 12:07 GÜNCELLEME 05.05.2015 12:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Bugün savunma sanayi ihtiyacımızın yüzde 54'ünü oluşturuyor. Savunma sanayimiz bugün en çok AR-GE yatırımı yapan sektör konumunda. Küresel krize rağmen büyüyen Türkiye hedeflerine ulaşacak. Ben bu fuarın tüm insanlığın barışına vesile olmasını diliyorum.

YANGININ SÖNDÜRÜLMESİ LAZIM

- Ülkemize sığınan misafirlerimiz için yaptığımız harcama 5,6 milyar doları buldu. Kendilerine sığınmak üzerine gemilerinin Akdeniz'de batmalarına ve ölmelerine kayıtsız kalıyorlar. Umut yolcularının kıyıda imha edilmesini teklif dahi eden ülkeler var. Bu şekilde dünyanın güven ve huzurun sağlayamazsınız. Çözüm yangına sırtını dönmek değil, işbirliğiyle bu yangını söndürmenin yollarını aramaktır. Yoksa o yangın sizi bulur. size gelir.

SALDIRGANLAR OLDUKÇA SAVUNMA OLACAK

- Dünyada bir kişinin ölümünden göz yaşından daha önemli bir şey yok. Vatanınızı ve insanınızı savunmak ve tedbirleri almak hakkımız ve görevimizdir. Dünyada saldırganlar oldukça savunma her zaman olması gereken  bir durum. Biz sanayimizi kendimiz için değil kardeşlerimiz ve dostlarımız içinde destekliyoruz. Sadece ürün satmanın peşinde değiliz. Biz uzun vadeli işler yapmayı projeler geliştirmeyi hedefliyoruz. Bu fuar ülkemize ve dünyaya hayırlı olsun.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 2
  • sefa K. 8 yıl önce Şikayet Et
    fanatizm gibi siyasi düşünceler bir milleti bölmeye yeter... Herkesin siyasi görüşü kendine....
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Kırk yıl şu devletlerin birbirine düşmesini bekledim.Onlar birbirlerine düştü, şimdi ben tahtta değilim Diyen ve Abdestsiz hiçbir Devlet İşine imza atmayan Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han NUR içinde yat. Elhamdülillah İmparatorluk 150.Yıl aradan bir sonra Payitaht İSTANBUL HALİFELİK kaldığı yerden devam ediyor! ATANA BABANA, ECDADINA RAHMET,be Evladı OSMANLI Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sergen Yalçın'dan Beşiktaş yönetimine mesaj! Geri dönecek mi?
AK Partili Bölük, AKPM'de parlamenterlerin yüzüne söyledi: Seyirci mi kalacağız?