Başbakan: Sandığa baskı uygulanamaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Muş mitinginde konuştu.

GİRİŞ 06.05.2015 15:00 GÜNCELLEME 06.05.2015 16:12
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Başbakan'ın konuşmalarından satır başları:

Bu topraklarda din kardeşliği üzerinden ihdas edilen birliğin bozulmasına izin vermeyiz.

12 Eylül'ün baskıcı anlayışı ne kadar yanlışsa HDP'nin temsil ettiği zihniyet de o kadar yanlış.

Bu bölgelerde olağan üstü hal vardı. AK Parti demokrasinin önünü açtı. CHP'nin otoriter zihniyeti ve HDP'nin arkasındaki üst akıl Türkiye'ye tuzak kurma peşinde. Herkes konuşur AK Parti yapar.

Kürtçe veya başka dilde yayın yapılamıyordu. Bütün yasakları kaldırdık. Bizim için Türkçe ve Kürtçe bizim dilimizdir. Biz dilimizde de ortak değerleri savunacağız.

AK Parti bu bölgede yasakları bir bir kaldırırken HDP hiç destek vermedi.  

Baskıya boyun eğmeyiz. HDP'nin bu bölgede uyguladığı baskıya da boyun eğmeyeceğiz. Bu ülkedeki birlik ve beraberliği kimse bozamaz. Demokrasi ile silah yan yana olmaz. Terör ile barış yan yana olmaz. HDP bir yol ayrımında. Silaha ve baskıya başvuranlara ne biz izin veririz ne de millet izin verir.

Seçim sonuçları ister öyle ister böyle çözüm sürecini nihayete ulaştıracağız.

BARIŞ DİLİNİ EGEMEN KILALIM

Bütün Türkiye'ye sesleniyorum barış dilini egemen kılalım. Yeni Türkiye'yi yükseltelim. Çözüm sürecine kararlı bir şekilde devam edelim. Tam neticeye giderken birileri 6 7 Ekim olaylarını çıkardı. Bu vandalizme karşı duralım. Kobani'de öldürülen her Kürt kardeşim bizim kardeşimizdir. 6 7 Ekim'de Kürt kardeşlerimizi bağrımıza basarken Kılıçdaroğlu diyor ki bütün Suriyeli'leri geri göndereceğim bayır bucak Türkmenleri de bizim kardeşimizdir. Demirtaş'ın sesi çıkmıyor. Bizim sesimiz çıkıyor. Gelen bütün kardeşlerimin başımızın üstünde yeri var.

Bu topraklarda hep beraber yaşamışız. Bize sığınan mazlum kardeşlerimizi geri vermeyiz. Teslim etmeyiz. Bizim için esas olan insandır. İnsan onuru esastır dedik. 

Biz tek millet derken, Sultan Alparslan'ın, Sultan Selahaddin Eyyubi'nin omuz omuza verdiği milleti kastediyoruz. Onun ordusuyla Kudüs'e yürüyen milleti kastediyoruz. Birileri duysun. 'Kudüs Yahudilerindir' diyen duysun. Aziz Kürt kardeşlerimiz, Türk kardeşlerimiz, biz Kudüs'ün İslam kimliğini yok etmek isteyenlere fırsat verir miyiz? Biz millet derken, millet-i İbrahim'i kastediyoruz, tevhidi kastediyoruz, tarihi beraberliği, birliği kastediyoruz. O anlamda hepimiz tek bir milletiz. Adalet arayan milletiz, vahdetle yürüyen milletiz.

Bir daha bu topraklarda etnik veya mezhebi açıdan kimse kimseye üstünlük sergileyemeyecek. 

SANDIĞA BASKI UYGULAYANLAR ÖZGÜRLÜKTEN BAHSEDEMEZ

Bu ülkenin hizmet karı olarak Konya'lı ile Muş'lu arasında bir fark gözetirsem Allah canımı alsın diye dua ederim. Kürtleri temsil eden hangi parti. Kudis bizimdir diyen hangi parti. CHP zihniyeti gibi halka baskı uygulayanlar demokrasiyi bu ülkeye getirebilir mi? Doğu'da baskı uyguluyorlar. Milletvekili adaylarımıza baskı uyguluyorlar. 

Çözüm süreci sadece demokrasi için değil ekonomik açıdan da önemli. Başlattığımız kalkınmayı engellemek için çözüm sürecini baltalamaya çalışıyorlar. 

Bu bayrağın altında yaşayan herkes devletimizin şevkatli elinin himayesindedir. Doğu da ve Batı da Kuzey de ve Güney de hiç bir çocuk okulsuz kalmayacak. 2950 derslik yaptık. 

Muşlu çocuklar var ya benim çocuklarımdan farkı yok. Kim o çocukları dağa çıkarabilir. Annelerinden çocukları kim ayırabilir. Bizim çözüm sürecinden anladığımız annelerin çocuklarından ayrılmamasıdır. 2013 Mayısında silahları bırakacaklardı yaptılar mı seçime gidiyoruz özgürce yarışalım. Fikir özgürlüğü var. Artık bu silahı terk edin. Anneler ızdırap çekmesin. Çözüm süreci milletin meselesidir. Biz tek devlet derken herkesin eşit vatandaş olduğu bir devleti kastediyoruz.

Daha önce her şey hayaldi.Muşa doğalgazı elektriği kim verdi. Hayalleri gerçekleştirdik. 7 Haziranda milli iradeye destek olmaya var mısınız?

Muş stadyumundan boşalan alanı gençlik parkı yapıyoruz. Muş stadyumu da şehir dışına taşıyıp en modern stadyumu yapacağız. İnadına kardeşlik inadına barış diyeceğiz. Birliğimizi ebediyen korumaya kararlıyız. Bu kardeşliğin karşısında olanlara ders vereceğiz. Bu toprak kardeşlik diyarıdır diyecek miyiz. İnadına özgürlük inadına barış inadına eşit vatandaşlık diyeceğiz. 7 Haziran'da tarih yazmaya var mısınız? 

Allah yar ve yardımcımız olsun. Allah 7 Haziran'da zaferle buluşmayı nasip eylesin. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • erzurumlu 8 yıl önce Şikayet Et
    adam bu adam
    Cevapla
  • Ömür 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir Muşlu olarak diyeceğim Herkes konuşur AK parti yapar.
    Cevapla
  • birisi 8 yıl önce Şikayet Et
    aynen :)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ankara'daki kritik ziyaret sonrası MSB kaynaklarından dikkat çeken Eurofighter açıklaması!
Şoke eden görüntüler: Gazetecileri tekme tokat dövdüler