O tutuklamalara CHP'den ilk tepki

CHP'li Tezcan, MİT tırlarının durdurulması soruşturmasında tutuklanan savcılar ve jandarma komutanı hakkında açıklama yaptı.

O tutuklamalara CHP'den ilk tepki
O tutuklamalara CHP'den ilk tepki
GİRİŞ 06.05.2015 21:42 GÜNCELLEME 06.05.2015 21:42
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, MİT tırlarının durdurulması soruşturmasında, eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı ve eski Adana İl Jandarma Komutanı ile 3 savcının tutuklanmasına ilişkin, "Sipariş üzerine savcıların tutuklandığı bir ülkede adalet çökmüştür. Türkiye bir adli cinnet halindedir. Bu cinnetin ne zaman kimi çarpacağı bilinemez" değerlendirmesinde bulundu.

Tezcan, yaptığı yazılı açıklamada, yasa dışı terör örgütüne silah taşıyanları soruşturan savcıları tutuklayan devletin, devlet olma vasfını yitirdiğini savundu.

Silah taşıyanları koruyan, teröre silah temin etmenin bütün delillerini saklayıp, örtenlerin, intikam duygusuyla savcı ve jandarmaya yöneldiğini iddia eden Tezcan, şunları kaydetti:

"Savcı Süleyman Bağrıyanık dönemin müsteşarı, bugünün Adalet Bakanı Kenan İpek'in soruşturmaya müdahalesini reddetmiş ve hakkında fezleke düzenlemişti. MİT tırları dosyası baştan sona suç örgütü kokmaktadır ve bu kokuyu hiçbir çaba yok edemez. Devlette hukuk hakim olduğu zaman bu dosyaların yeniden açılacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Sipariş üzerine savcıların tutuklandığı bir ülkede, adalet çökmüştür. Türkiye bir adli cinnet halindedir. Bu cinnetin ne zaman kimi çarpacağı bilinemez."

YORUMLAR 5
  • bende 8 yıl önce Şikayet Et
    vay chp bu açıklamayla paralelin oyunu çektin kendine oyların 0,0000001 artmıştır hadi iyisin
    Cevapla
  • M. Sami 8 yıl önce Şikayet Et
    Başkanı "Mit şeffaf olmalı" diyen bir partinin mensubu için normal... :)
    Cevapla
  • Nereden nereye 8 yıl önce Şikayet Et
    CHPensilvanya
    Cevapla
  • salyalar 8 yıl önce Şikayet Et
    Otirlarin durdurulmamasi gerektigini siz herkesten iyi bilirsiniz.isinize gelmeyen ne olursa olsun ki bu milletin hayrinada olsa farketmez, salyalariniz akiyor
    Cevapla
  • ALİ 8 yıl önce Şikayet Et
    KANUNA UYMAYANA UYDURULUR.Mit tırlarının dokunulmazlığı varsa ki vardır,öyleyse dokunmayacaksın.Kimse millete rağmen her istediğini yapamaz.Yapan da milletin sillesini yer.Kim olursa olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı
Uzmanlar Haber7'ye açıkladı! AK Parti'de önce bu değişmeli