Demirtaş mitingde Diyanet'i yuhalattı

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin Elazığ mitinginde Diyanet İşleri Başkanlığı’nı yuhalattı.

GİRİŞ 09.05.2015 00:14 GÜNCELLEME 09.05.2015 01:20
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Güneydoğu Anadolu ziyaretlerinde kürsüde Kürtçe Kur'an-ı Kerim göstermesiyle ilgili önce Diyanet'in tek nüsha bastığını iddia eden Demirtaş şimdide 1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı'na basılması için sunulan Kürtçe Kur'an mealinin yayımlamadığı için Diyaneti yuhalattı.

KALABALIK YUHALAYINCA GÜLEREK KARŞILIK VERDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Kürtçe Kuran-ı Kerim mealinin tek nüsha basıldığı ve mealin bir yayınevine ait olduğu yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını, Kürtçe mealin ücretsiz dağıtılmak üzere nisanda 10 bin adet basıldığını, 3 bin baskının Doğu ve Güneydoğu Anadolu illeriyle büyükşehirlere gönderildiğini bildirmişti. 

Elazığ mitinginde hakaretlerini sürdüren Demirtaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nı yuhalattı. Mele Abdullah Varlı'nın 1992 yılında Diyanet'e yayımlanması için Kürtçe Kuran meali sunduğunu hatırlattı. Demirtaş bunun Diyanet tarafından geri çevrildiğini söyledi. Miting alanındaki kalabalığın yuhalamasına ise gülerek karşılık verdi. 

1992 yılında Türkiye'de Kürtçe dahi konuşmanın yasak olduğu bir dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kürtçe Kuran meal basmamasını yuhalatan Demirtaş'ın bu davranışı tepki çekti. 

FARKINDA OLMADAN AK PARTİ'Yİ ÖVDÜ

Öte yandan, Demirtaş'ın bu çıkışıyla AK Parti'nin Kürt halkına sağladığı özgürlükleri hatırlatmış olması dikkatlerden kaçmadı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 87
  • cengiz 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürtlere bir taş üstüne taş bırakmayan ve Kürtlere en çok zarar veren bu BDP ye artık sandıkta ders vermenin zamanıdır. İnşallah ALLAH Hayri bir seçim gösterir bizlere
    Cevapla
  • A.G 8 yıl önce Şikayet Et
    sana yuh senin kürtlükle alakan yok
    Cevapla
  • iso 8 yıl önce Şikayet Et
    1992de shp iktidar ortağı idi.hadep de shp kontenjanından meclise girmişti.yani iktitardaydınız selahattin bey.
    Cevapla
  • musa 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bunlarin sorunu kurt degil israile hizmet etmek ermemiye hizmet etmek uyanik olun
    Cevapla
  • Egeli 8 yıl önce Şikayet Et
    1992 yılında bu ülkede özgürlük diye bir şey yoktu.Özgürlükler Ak partiyle geldi.Aslında ak partiyi övmüş farkında değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
İsmailağa Cemaati lideri Hasan Kılıç son yolculuğuna uğurlandı