Bakandan profesyonel askerlik açıklaması

Bakan Yılmaz, "Nüfus artışı belli bir orana gelmezse, sözleşmeli askerliği veya tam profesyonel askerliği düşünmek zorunda kalırsınız" dedi

Bakandan profesyonel askerlik açıklaması
Bakandan profesyonel askerlik açıklaması
GİRİŞ 08.05.2015 20:35 GÜNCELLEME 08.05.2015 20:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sivas’ta Türkiye Yol-İş Sendikası Şube Başkanı Zeki Ekici’yi ziyaret eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, hükümetlerinin 4 yılda 2 kez bedelli askerlik yasası çıkardığını ve askerlik süresini de kısalttıklarını hatırlattı.

"Hollanda ile Almanya zorunlu askerliği kaldırdı. Almanya'nın İçişleri Bakanı 'Sayın bakanım zorunluğu askerliği askıya aldık. Nüfus artış hızı yok. Genç nüfus yok, askere çağırıyoruz, kimse gelmiyor. İhtiyacı karşılayacak kadar genç insan bulamazsanız mecbursunuz siz de sözleşmeli askerliğe geçersiniz' diyor. İstiyoruz ki Türkiye o duruma geçmesin ama gidişat odur. Nüfus artış hızı belli bir orana gelmezse, nüfus yaşlanırsa… Şu anda 400 bin Mehmetçiğimiz geliyor, subaylar, astsubaylar hariç, zorunlu askerlik kapsamında gelenler. Eğer yarın 400 bin ihtiyaç olur, çağırdığında 400 bin değil, 100 bin gelirse o zaman siz de bu zorunlu askerliği değil, sözleşmeli askerliği veya tam profesyonel askerliği düşünmek zorunda kalırsınız. Ama inşallah, Türkiye o döneme gitmez diye düşünüyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    bedelli çıksın allah sizi başımızdan eksik etmesin
    Cevapla
  • bilim ve teknik 8 yıl önce Şikayet Et
    habire er topluyorsunuz gavur dedeğimiz israil çelik kubbe denilen sistemler inşa ediyor islamın kötü yüzü o beğenmediğimiz iran teknolojik yatırımlar yapıyor savunma sanayisi gelişmeden bu işler olmaz cephe savaşı mı kaldı şu dünyada bilgi güçtür, kuru kalabalıkların bir anlamı yok artık.
    Cevapla
  • ddd 8 yıl önce Şikayet Et
    akparti hukumetleri kadar askeri teknolojiye yatirim yapan hukumet var mi?? dis bagimliligimiz 2001de yuzde80 civari iken simdi yuzde 45, sayin cumhurbaskanimiz insallah 2023te tamamen bitirecegiz bunu dedi..
    Cevapla
  • ASİL_BEY Halil SOBA 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede herkes gerekriğinde savaşın ne olduğunu anlayacak,görev düştüğünde yapacak konumda olmalıdır.Uzmanla,profesyonel askerle Türkiyeyi koruyamassınız.Allah(CC) vermesin savaş halinde profesyonel askerden çok cephe gerisinde daha fazla askere ihtiyaç olacaktır.Türkiyenin konumu hiç bir ülke ile kıyaslanmamalıdır.Kurtuluş savaşında Osmanlı paralı veya profeyonel askere kalsaydı Çanakkale savaşı kazanmanız imkansız olurdu.Sadece Çanakkalede ölecek 350.000 askeri nereden bulacaktınız.
    Cevapla
  • müslim 8 yıl önce Şikayet Et
    herkese askerlik yaptırmak geri bir düşüncedir ama bunun anlaşılması için zamanın ilerlemesi gerekiyor. jeton anca düşer.
    Cevapla
  • ddd 8 yıl önce Şikayet Et
    hayri bence herkes askere alinmali ama en fazla 2 ay, her musluman erkege silah kullanmayi ogrenmek farzdir, savas cikmaz demeyin ne olacagini ALlah bilir, namusumuzu bayragimizi dinimizi korumamiz gerekebilir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'