Davutoğlu Zonguldak mitinginde konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Zonguldak mitinginde halka hitap etti. Hürriyet'in yazısına değindi.

GİRİŞ 19.05.2015 15:27 GÜNCELLEME 19.05.2015 17:33
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Doğan Medya grubuna ait Hürriyet gazetesinde çıkan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenilen yazı için, Başbakan Ahmet Davutoğlu Zonguldak mitinginde çok sert konuştu. Davutoğlu, "Buradan Doğan Grubu'na sesleniyorum. Doğan Medya var ya, şimdi kalkmış, özgürlüklerden bahsediyor. Hani 28 Şubat'ta gelen talimatlara göre, başörtülülere hakaret eden bu medya var ya, bugün çıkmış bir yazıyla Cumhurbaşkanı'na cevap veriyor. Daha önce de bana hitaben bir yazı yazdılar. Buradan kendilerine sesleniyorum, basın özgürlüğüne saygımız sonsuzdur ama herkes yerini, yurdunu bilecek" diye konuştu.

BİZİ DİZAYN EDEMEZSİNİZ

Davutoğlu, "Biz, sizin huzuruna pijamayla çıkacağınız bir Başbakan değiliz. Bize talimat veremezsiniz, bize baş yazılarla dizayn veremezsiniz. Biz gücümüzü sizden almadık, biz gücümüzü Allah'tan ve milletten aldık. O eski Türkiye'ydi. Eğer Türkiye'de tam da seçimlere giderken, kışkırtıcı yayın yaparsanız bunun karşısında bizim sessiz kalmamız mümkün değil. Herkes hak ettiği muameleyi görür" dedi.

Davutoğlu şunları söyledi:

"DHKP-C denilen terör örgütü bir savcımızı şehit etti. Bütün gece biz savcımız için dua ederken bunlar internet sayfalarında şehit savcımızın başına  dayanan silahla fotoğrafını bastılar. Gece yarısı haber gönderdim. Yarın gazetede bunu basmayın, şehit savcımızın ailesi var.  Gece yarısı tüm basına haber gönderdik. Ne olur bu halde basmayın. Cenaze töreninde onun çocuğu şehit savcıyı böyle görmesin dedik. Ertesi gün şehit savcımızın o fotoğrafını bastı. Buna bir insan olarak, bir baba olarak, bir kardeş olarak isyan ediyorum. Ettim, ediyorum. Türkiye’nin en çok sattığını iddia eden gazetenin baş sayfasında şehit savcının o fotoğrafı. Bütün ricalarımıza rağmen o resmi bastılar. Onları cenazeye almayınca ertesi gün tehditkar bir başyazıyla bana cevap vermeye kalktılar. Biz sizin huzurunuza pijamayla çıkacağınız değiliz. Biz gücümüzü sizden almadık. Allah’tan ve milletten aldık. O eski Türkiye idi. Başbakan’a talimat verdikleri, Başbakan’ı eşofmanla karşıladıkları eski Türkiye idi. Bugün de cumhurbaşkanımıza cevap veriyorlar. Oturun gazeteciliğinizi yapın. Ama eğer bir şehidimizin  aziz hatırasına saygısızlık yaparsanız karşısında bizi bulursunuz. Kışkırtıcı yayın yaparsanız sessiz kalmamız mümkün değil."

Başbakan Davutoğlu’nun konuşmasından satırbaşları;

- Bizim özlediğimiz şehirde nefret dili istemiyoruz. Bugün 19 Mayıs'ı konuşuyoruz. Gençlerimizi konuşuyoruz. Türkiye artık başı açık başı kapalı ayrımı olmadan herkes özgürce okuyor. 81 vilayette üniversitelerimiz var gençlerimiz özgürce okusun istiyoruz.

CHP'YE YİNE AKIL HOCASI OLMUŞ

- Üçlü koalisyon döneminde Kemal Derviş yazı gönderiyordu. Acaba maaşlarımızı alabilecek miyiz diye. 2002 yılındaki bu Kemal Derviş şimdi yine CHP'ye akıl hocası olmuş. Biz artık IMF'ye borç almayı bırakın IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek konumdayız.

İLK TALİMATIM İŞ GÜVENLİĞİ OLDU

- Avrupa'da bir çok ülkede işçiler işlerini kaybediyor. Biz 6 milyon istihdam yaptık. Başbakan olduktan sonra ilk talimatım iş güvenliği için oldu. Tek kardeşim bile burnu kanamasın diye yasal düzenlemeler yaptık. Hiç bir madencinin maaşı en az 2 asgari ücret olacak, 43 yaş emeklilik kuralını getirdik.

AKIL HOCASI KEMAL DERVİŞ OLANIN, İŞÇİ DOSTU OLUR MU?

- Seçimlerden sonra madenlerimize modernize edeceğiz en çağdaş şartlarda madencilerimizi çalıştıracağız. Binlerce madenci işe alınacak. İşsiz madenciler işlerine geri dönecek. Zonguldak'ta işsizlik diye bir sorun kalmayacak. Birileri buraya gelip uçuk kaçık vaatlerde bulunur. Kılıçdaroğlu bunlardan bir tanesi. Kılıçdaroğlu hesap uzmanıyım diyor. SSK'yı ne hale getirdi. Kar eden kurumu zarar eder hale getirdi. Kılıçdaroğlu'na sorun o görevi bıraktığında SSK 1,5 katrilyon zarar etti. Akıl hocası Kemal Derviş olanın işçiden dostu olur mu?

TERÖRLE SİYASET YAN YANA OLMAZ

- Provokasyonlar karşısında AK Parti duruyor. HDP'de MHP'de CHP'de duysun. Bir ayağı dağda bir ayağa ovada olanın siyasetle işi olmaz. Terörle siyaset yan yana olmaz. AK Parti'nin elinde tek damla kan olmadı olmayacak.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 21
  • Alev Kadin Elif 8 yıl önce Şikayet Et
    Adam gibi adam,siyasete isindi...Güler yüzü bilgeliyi her seyiyle süper adam
    Cevapla
  • rizeli 8 yıl önce Şikayet Et
    Ahmet hocam seni seviyoruz durmak yok yola devam..
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yardımcın peygamberler evliyalar yoldaşınız olsun sayın ahmet hocam (yörük ahmet)
    Cevapla
  • Orhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede basın ve ifade özgürlüğü her önüne gelene hakaret etme ve yalan yanlış haber yapma olarak anlaşılıyor bu kartel medyası denen gruplar tarafından.
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlüğe de sınır getirmek gerek. Hürriyet gibi zaman gibi siyonist kalemlere el koymazsan fırsat buldu mu onlar sana el koyar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."