Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan katılığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
GİRİŞ 21.05.2015 22:13 GÜNCELLEME 22.05.2015 01:45
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATV AHaber ortak yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan 7 Haziran seçimleriyle ilgili olarak "Anadolu'nun bir çok yanında bir sukunet, rehavet var." dedi.

Erdoğan'ın açıklamalarından önemli başlıklar;

BAŞKANLIK SİSTEMİ
Ben bu seçimlere girerken partili cumhurbaşkanlığı sistemini getirdim ama bu muhalefetin işine gelmedi. Partili Cumhurbaşkanlığı'nın olduğu ülkelerde daha seri karar alabilme imkanı oluyor. Son seçimlerde aldığımız oy yüzde 50'ye yaklaşmıştık Cumhurbaşkanlığı seçimde ise yüzde 52 ile farklı açılardan da oy alabildik. Buradaki en önemli unsur Türkiye'nin seri kararlar alabilmesi gereken bir idari yapıya sahip olması.

"7 HAZİRAN SÜRPRİZLE DOLU OLACAK"

Anadolu'da birçok yerlerde arkadaşlarımdan aldığım bilgi şu; bir sukunet, rehavet var. Partilerin örgütlerinde de var, vatandaş da ilgisizlik var diyorlar. Bu ilgisizlik nasıl bir netice doğuracak onu bilemiyoruz. Arkadaşlar kamuoyu araştırmalarını benim de önüme getiriyorlar oradan işleri takip ediyorum. Son ana kadar sürprizlerle dolu bir seçim olacak. 

"DEMİRTAŞ BU İŞE SARILMADI"

Terör örgütünün desteklediği siyasi yapı, bu işin sadece mugalatasını yaptı, bu işe sarılmadı. Mersin ve Adana'da olan olayları ben ve Başbakan kınadı. Ancak olayları halen bize mal etme çabaları var. Dün Muş’ta kaçırılan insanlar, kaçırılan araçlar var. Ağrı’daki olayda askerimize ateş açılıyor, askerimiz cevap vermeyecek mi? İnsanlar sokağa davet eden biriyle nasıl olur da çözüm süreci işleyebilir!

"BUNUN BEDELİNİ AĞIR ÖDERLER"

(-HDP barajı aşamazsa Güneydoğu'da durum ne olur?) Güneydoğu'da bir ürkeklik var, görüştüğümüzde 'tehdit altındayız' diyorlar. Barış diyorlar, böyle barış olabilir mi? Biz bu ülkede mal ve can güvenliğini sağlamakla görevliyiz. Bunu temin etmek için ne gerekiyorsa yapacak güçteyiz. Böyle bir adım atmaya kalkarlarsa bunun bedelini çok ağır öderler.

DEMİRTAŞ'IN VE ÖCALAN'IN SÖYLEM FARKI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın söylemleri ile İmralı'da ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın mesajlarındaki farkın sorulması üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Birbirinden bir defa bağımlı olmayan bir yapı var, bu yapı içerisinde enteresan olan şu anda İmralı'dan ne gelirse o olur'. Hayır, olmuyor" yanıtını verdi. 1 aydır İmralı ile görüşülemiyor diyorlar. Buna görüşmelere devlet karar verir. İmralı'nın görüşme trafiğini dağ belirlemeyecek. 

ÖCALAN'IN DEMİRTAŞ KARŞISINDA YÖNETİM GÜCÜNÜ YİTİRMEKTE Mİ?

Bu mesele bana göre bir tabu meselesi. İmralı Tabulaştırıldığı için oradan gelebilecek mesajların dağı siyasi hareketi etkilediği düşünülüyor. Burada biz bir Hukuk devleti olduğumu için bunları hukuk çerçevesinde yapmak durumundayız. Bu çiğnendiği zaman devlet -B planını -C planını devreye koyacaktır. Devletin böyle planları mevcut. 7 Haziran bir kırılma sürecidir. 

" SEN KİMSİN? NASIL BÖYLE BİR İFADE KULLANIRSIN"

Erdoğan, son süreçte dağdan "1 aydır İmralı görüşme yapamıyor" ifadesinin kullanıldığını da belirterek, şöyle devam etti:

"İmralı'nın ne zaman, nasıl görüşme yapacağı hepsi bir defa yönetmeliklerle belli. Ailesi rahatlıkla belli aralıklarla gidip ziyaretini yapabiliyor. Milletvekillerine gelince, buna yönelik de Adalet Bakanlığı zaten belli zamanlarda bu tür müsaadeyi veriyor. Devlet de kendi istihbarat teşkilatıyla bu tür zaman zaman görüşmelerini yapıyor. Bunun ne zaman olup, ne zaman olmayacağını herhalde dağ belirlemeyecek. Bu çalışmalar esnasında bir aydır görüşme yapılamadığından, bundan dolayı şu ifade kullanılıyor; 'Bu bir defa ateşkesin bitmesi anlamına gelir'. Sen kimsin? Nasıl böyle bir ifadeyi kullanırsın. Bir defa Türkiye Cumhuriyeti devletinin bu noktadaki hassasiyeti bir ateşkes çerçevesi içerisinde veyahut taraflar arası bir görüşme anlamında değildir. Bu sadece kendisinin bir mahkumu vardır, o mahkumla ilgili değerlendirmelerini yapar, ona göre yeri gelir görüşmeye müsaade eder, yeri gelir müsaade etmez. Örneğin benim Başbakanlığım döneminde ben, yeri gelmiştir bakanıma 'müsaade edin' demişimdir, ama yeri gelmiştir 'hayır, edilmeyecek bu ara' demişimdir. Niye? Olay duruşa göre."

"BÜTÜN HASSASİYETLER BİR MESAJDI"

Erdoğan, 2002 yılında kurucusu olduğu siyasi partinin iktidara gelmesinin ardından, İmralı'da ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan'ın şartlarında iyileştirmelerin yapıldığını ifade ederek, "Biz iktidara ilk geldiğimizde, daha sonra bir radyosu vardı, radyoyu aldık, kendisine televizyon verdik. Odayı ikiledik. Orada yalnızdı, mahkum noktasında 5 mahkum oraya verdik. Volta noktasında avluya çıkışlarını artırma noktasına getirdik. Bütün bu hassasiyetler aslında bir mesajdı, kime? Bu ülkedeki Kürt vatandaşlarımıza. İşte 'şöyle yapılıyor, böyle yapılıyor', yalan, dolan ne varsa bunları ortadan kaldırabilmek için. Biz bu arada bir şeyi daha yaptık. Biz, ret, inkar, asimilasyon bütün bu politikaları ayaklarımızın altına aldık ve bu ülkede adil bir yaklaşım sürecini göreve geldiğimiz andan itibaren hayata geçirdik" şeklinde konuştu.

(-HDP'nin parlamento dışında kalması durumu aksatır mı?) Barajı aşamadığı takdirde HDP ile görüşülmesi gerekirse hükümet karar verir ve görüşür. Bunu o günün şartları belirleyecektir. HDP ile İlla görüşülecek diye bir durum yok.

HDP'NİN PARTİ 7 HAZİRAN KARARI

(HDP'nin parti olarak seçime gitme kararını Öcalan mı verdi?) Benim edindiğim bilgiler çerçevesinde İmralı'nın dışında gelişen bir durum. Dağı arkalarına alarak dışarıda olanların bir karar. İmralı'nın böyle düşündüğünü zannetmiyorum.

"BUNLAR AYDIN DEĞİL KARANLIK"

Aydınların derdi AK Parti'nin oylarını nasıl düşürürüz. Bütün hedef buna yönelik. Türkiye'yi  bölmeye yönelik. Hesaplarını hep koalisyon üzerine yapıyorlar. Batı'da bile ülkeler Koalisyon hükümetinden kurtulmak istiyorlar. Son dönemde Türkiye'de ekonomik veriler çok güzel geldi. Beyfendiler bundan yine rahatsız oldular. Gururlanacakları yere rahatsız oluyorlar. Ben bunlara aydın demiyordum bunlar 'Karanlık'

"ŞUAN HİÇ BİR ŞEY ONLARIN İSTEDİĞİ GİBİ OLMUYOR"

Bu yapılanlar ihanettir. 2 sene öncesine kadar ABD'nin ne kadar emekli senato üyesi varsa alır getirirlerdi. Bunlar misafir diye bizde randevu verirdik. AK Parti'nin siyasi hayatın baktığımı zaman bizim 13-14 yıllık bir mazimiz var. Bunların ise 40 yıllık bir geçmişi var. ABD 99'da bu ülkeden kaçan birine 400 dönüm bir arazi vermesi. Ayrıca ABD'nin 160 farklı yerinde okulu var ve bunlar ABD tarafından destekleniyor. Bu okullarla ABD adeta bunları besliyor ve güçlü kılıyor. Biz konu ile ilgili her türlü adımı attık. Biz herkese aynı mesafede durduk ve bunları bu şekilde düşünmedik. 

İşin aslında kilidi dersaneler konusudur. Çünkü oradan büyük bir para kaynağı vardır. Böyle bir gelir kaynağı kaybolduğu zaman rahat duramadılar. Sınavlarda okullarda öğretilen derslerden değil bunların dersanelerinden öğretilenlerden sınav soruları çıkıyordu. Şimdi ise KPSS'yi görüyorsunuz. Şuna hiç bir şey onların istediği gibi olmuyor. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden, legal görünümlü illegal bir örgüt olarak geçiyor. Silahsız örgüt olarak geçiyor. 

"MEYDANLARI YASAKLAYAMAZSINIZ"

Benim meydandaki dilimi halkım benimsedi. Yeri gelir nükteyi yaparım. Bizim siyasilerin şu anda koydukları üslup bende yok, Şahsıma hakaretler var. Ben bunları avukatlarıma havale ettim. CHP, MHP, HDP YSK'ya gittiler. Cumhurbaşkanı'na meydanlarda yasaklayamazsınız.

KANAL İSTANBUL

Kanal İstanbul projesinden ısrarcıyım bunun her şeyi hazır. Bu projenin hızlıca uygulamaya konması gerekiyor.

 

YORUMLAR 12
  • norvecten 8 yıl önce Şikayet Et
    Adamin en adamisin sen...seninle bir ömür sonuna kadar seninle ,ama bazı nankörler anlamadı seni çünkü onların mayası bozuk senin gibi adam gibi adam anlaşilmazmı? adam gibi adam Recep Tayyip Erdogan
    Cevapla
  • afyonlu 8 yıl önce Şikayet Et
    afyon uyuyor reis secim rehaveti var
    Cevapla
  • İBK 8 yıl önce Şikayet Et
    Reis senin şu yaptıklarının binde birini yapsalardı şimdiye kadar dünya da mazlum, ağlayan, gözü yaşlı insan kalmayacaktı, ama kudretli ve birlikte yaşama kültürünü ensarlık mayasından alan bu millet hak yolunda seninle ve senin gibi nice dava dostlarıyla birlikte yürüyecek inşallah. Hak yolunda her yol cennete çıkar.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım, Rabb'ime çok şükür ediyorum Sizin gibi bir kişiyi bu ülkenin başına getirdiği için. Sizin sağlık ve selametiniz için çok dua ediyoruz. Sizleri Allah için çok seviyoruz. Rabbim Sizi ve Sizin gibileri korusun. Amin. Selam ve Saygılarımla.
    Cevapla
  • Yeni Ak partili 8 yıl önce Şikayet Et
    Ağladım.....başörtülü kızkardeşime sen nasıl saldırırsın...Reisssssssssss Biz nankörüz Özür dilerim Artık Mhpyi bıraktım...sen nereye ben oraya Hakkını HelAl et...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem! Erdoğan detayları paylaştı! Fahiş fiyat açıklaması: Çalışmalar başladı
TSK'dan terör örgütüne büyük darbe: 19 terörist etkisiz hale getirildi!