AK Parti kurulmadan önce teklif edildi!

Recep Tayyip Erdoğan cezaevindeyken BBP'nin MKYK'sında, önemli bir işbirliği teklifi görüşülmüş. İşte o kurulda konuşulanlar...

AK Parti kurulmadan önce teklif edildi!
AK Parti kurulmadan önce teklif edildi!
GİRİŞ 25.05.2015 09:32 GÜNCELLEME 25.05.2015 12:17
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

Samet Tunçer'in haberi

19. ve 20. Dönem milletvekillerinden Büyük Birlik Partisi (BBP)'nin kurucularından Recep Kırış, 16 yıl önce BBP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK)'nda görüşülen ve çok az kişinin bildiği "Recep Tayyip Erdoğan ile işbirliğine gidelim" teklifini detaylarıyla anlattı. Kırış, ayrıca Türkiye'nin yeniden konuşacağı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin dikkat çeken bir ipucunu paylaştı. O ipucu ise "Çekiç Güç"...

Sözlerine BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun Pınarhisar'a giderek cezaevinde yatmakta olan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret ettiğini anlatarak başlayan BBP Eski Genel Başkan Yardımcısı Recep Kırış, 1999 yılındaki pek bilinmeyen bir siyasi anekdotu paylaştı. Erdoğan'ın cezaevindeki günlerinde büyük bir siyasi hazırlığın içinde olduğunu, parti kurarak yoluna devam edeceğinin duyumlarını sık sık aldıklarını belirten Kırış, BBP'nin MKYK'sında tarihi bir konuyu teklif ettiğini ama kabul edilmediğini söyledi.

İşte Recep Kırış'ın Haber7'ye yaptığı  çarpıcı açıklamalar;

"HERKES SIKI DURSUN HEMEN REDDEDİLMESİN"

Türkiye'nin siyasi hayatı için tarihi bir teklifte bulunduğunu söyleyen Kırış, MKYK'da geçen görüşmeyi şu sözlerle anlattı:

"1999'da AK Parti kurulmadan önce, merhum başkan Muhsin Yazıcıoğlu başkanlığında gerçekleşen MKYK'da önemli bir konu konuşuldu. Ben söz alarak bir teklifte bulundum. 'Arkadaşlar biz bu partiyi kuralı uzun bir zaman oldu ama istediğimiz noktaya gelemedik. Ama partiler bir tabu değildir ve olmamalıdır. Türkiye'de siyaset yeniden dizayn ediliyor ve edilecek. Tayyip bey şuanda cezaevinde olmasına rağmen bir siyasi figür olarak önemli bir isim haline gelmiştir. Bir parti kuracak ve Türkiye'deki siyaset dengelerini büyük ölçüde değiştirecek. Yani herkes sıkı dursun ama benim şu anda söylediğim hemen reddedilmesin. Ben bir şey teklif ediyorum. Gelin Tayyip beyle görüşelim birlikte bir şey yapalım. Yeni bir siyasi oluşum olacaksa BBP bunun içinde yer alsın. Tayyip beyle birlikte yürüyelim' dedim.

KEŞKE OLSAYMIŞ DİYENLER VAR...

"Ama maalesef MKYK'daki arkadaşlarımız geleceği okuyamadıkları için, Tayyip beyin başarılı olacağına inanmadıklarını belirterek reddettiler ve değerlendirmediler. Muhsin Yazıcıoğlu karşı çıkmadı ama çoğunluk olumsuz düşününce, farklı bir tavır gösteremedi, buna imkan olmadı ve kuruldan red çıktı. Sonrasında bana gelip neden böyle bir teklif yaptın da demedi. Kendisiyle bunları konuşuyorduk.Teklifimize olumlu bakılsaydı belki daha büyük gelişmeler yaşanacaktı. Şimdi keşke olsaymış diyenler var"

BİR İPUCU VERİYORUM…

Paralel yapı medyasında olayın sorumlusu sanki AK Parti'ymiş gibi dillendirilen Muhsin Yazıcoğlu'nun ölümüne ilişkin de açıklamada bulunan Kırış, "Muhsin Yazıcıoğlu kesinlikle şehit edilmiştir. Olay basit bir kaza değildir. Bu iş çözülecek ve sorumlular hesap verecek. Ama Muhsin beyin ölümü ile Tayyip Bey ya da AK Parti ilgisi kurulması tümüyle saçma, hiçbir yönüyle kabul edilemeyecek bir durumdur.  Bu insafsızlık, vicdansızlık ve tamamıyla iftiradır. Böyle bir şeyin olması mümkün değildir. Ben hep yanında olan birisi olarak söylüyorum Yazıcoğlu'nun Tayyip beyle hayatının hiçbir anında çekişmesi olmamıştır. Size bir ipucu veriyorum. Çekiç güç olarak bilinen ve daha sonra isminde değişiklik yapılan oluşuma başından sonuna kadar karşı çıkan sadece BBP ve Muhsin Yazıcıoğlu olmuştur. Bu çok enteresandır" ifadelerini kullandı.

VEFAYA İHANET ETTİLER, İKTİDARI ARKADAN VURDULAR

Paralel Yapı'nın çırpındıkça battığının altını çizen Kırış, "Paralel Yapı diye adlandırılan gruba geçmişte hep iyi niyetlerle yaklaştık ama bugün gelinen noktada yaptıkları ne insanlığa ne de İslam'a sığmıyor. Vefaya ihanet ettiler ve iktidarı arkadan vurarak en büyük kötülüğü yaptılar. Hizmet hareketi denilerek çıkılan yolda devlet içinde devlet olup, istihbarat örgütü gibi çalıştılar. Türkiye aleyhine, milli menfaatler aleyhine ne varsa yapıyorlar. Yaptıkları Recep Tayyip Erdoğan'a karşı değil Türkiye'ye karşıdır. Hatalarından da vazgeçmeye niyetleri yok battıkça batıyorlar, çırpındıkça batıyorlar. Milletimizin sağ duyusu her zaman galip gelmiştir. Milletimiz bunların yanında olmaz sandıkta bu ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

GERÇEK MİLLİ İTTİFAK...

BBP ile Saadet Partisi'nin Milli İttifak olarak seçimlere gitmesini de değerlendiren Kırış, "Ben en geniş ittifaklardan yanayım. Benim düşündüğüm ittifak. CHP, TKP, HDP vs. sol ne kadar parti varsa yanına alsın. Sağ'da ise AK Parti, MHP, BBP ve Saadet Partisi çizgisinde olan insanlar bir araya gelsin. Benim ittifak anlayışım bu. Eğer sağ böyle olursa yüzde 70 oranında oy alır. Böyle bir proje çalışması yapılmalı. İşte gerçek Milli İttifak bu olur. Diğer türlü Milli İttifak olmaz" dedi.

 

Samet.tuncer@haber7.com
@samettuncer17

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 63
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    Sayın kırış bunları hala rahmetli muhsin başkanın katilini, Sayın Cumhurbaşkanımızı ve akparti hükümetini sananlara anlatın küfür birleşirken ehl-i iman niye birleşmiyor saaden ve büyük birlik niye karşı safta
    Cevapla
  • aaaa 8 yıl önce Şikayet Et
    Mhp nin ittifakta işi olamaz.Çünkü kemalist bir parti.Kemalistlerle ittifak yapılmaz.
    Cevapla
  • Ali Fuat 8 yıl önce Şikayet Et
    BBp' den şu veya bu sebeple kopan arkadaşlar çıkıp da bu tür konuşmalar yapmaları Ak Parti- HDP koalisyonuna götürmektir. Bırakın saadet ve BBP de meclise girsin. İnananlar birbirine bu kadar düşmanlık yapmamalı.
    Cevapla
  • bayram 8 yıl önce Şikayet Et
    bir gün gelecek o ittifakta kurulacak inşallah
    Cevapla
  • Destici 8 yıl önce Şikayet Et
    erbakan hoca ile muhsin yazıcıoglunun akparti için ne dediklerine youtubedan bakabilirsiniz aynı fikri savunuyomus gibi göstermeyin bu insanlar hiç bir zaman koltuk sevdası icinde olmadılar o yuzden hep düşük oy aldılar bizim millet dogru konusanı sevmez cünkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız