Davutoğlu Çanakkale'de konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Çanakkale mitinginde halka hitap etti.

Davutoğlu Çanakkale'de konuştu
Davutoğlu Çanakkale'de konuştu
GİRİŞ 25.05.2015 15:54 GÜNCELLEME 25.05.2015 16:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Davutoğlu, "Dışişleri Bakanlığı yaptım benim mevkidaşımdı. 1960 darbesinde asıldı. Gelin seçim bölgesi Çanakkale olan Fatin Rüştü Zorlu'nun ismini burada yaşatalım" dedi. 

Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- Bazı şehirlerin memleketlisi olmaz. İstanbul, İzmir, Ankara böyle birşeydir. Ama en çokta Çanakkale tüm millete aittir. Çanakkaleli olmak için Çanakkale'de doğmak yetmez. Her Türk Çanakkaleli'dir.

TÜRKİYE'Yİ KARIŞ KARIŞ GEZEN TEK PARTİYİZ

- Türkiye'nin her yerine giden partisi AK Parti'dir. Buraya gelip cumhuriyetçilik yapanlar Türkiye'nin doğusuna gidemiyor. Türkiye'nin her yerine gitmeyen Çanakkaleli olabilir mi, Çanakkale'den bahsedebilirler mi? AK Parti dışında Türkiye'yi karış karış dolaşabilen tek partidir. 81 ilde nöbette olan tek partiyiz.

DEVLET ÜZERİNDE OPERASYON YAPANLARA İZİN VERMEYECEĞİZ

- Benim dedemde burada şehit düştü. Kim ne derse desin. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet demeye devam edeceğiz. Devletimizi paralel parçalara ayırmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Vatanımız üzerinde operasyon yapmak isteyenler fırsat vermeyeceğiz.

DEVİ AYAĞA KALDIRDIK

- Çanakkale savaşı ve sonrası dev diz çöktürülmüştü. Bugün o devi kim ayağa kaldırdı? Atak helikopterlerini kim yaptı? Şimdi Altay tankımızı yapıyoruz, İnsansız hava uçağımızı yapıyoruz. Eskiden İsrail'e yalvartırlardı. Onlar konuşur, AK Parti yapar. Bizler Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıyız. Paralel altıgeni kurmuşlar AK Parti'ye karşı cephe alıyorlar millet bu ittifaka ders vermez mi? Seçimde üçü birden işbirliği yapıyor. MHP her zaman HDP'ye karşı olduğunu söyler, bölücülere karşı olduğunu... Dün MHP Genel Başkan Yardımcısı diyor ki 'HDP barajı aşarsa, bu bizim işimize yarar.' HDP ile paslaşıyor MHP görüyor musunuz?

FATİN RÜŞTÜ ZORLU İSMİNİ VERİYORUZ

- Gelin Çanakkale'den bir ders verelim. Burada mini bir referandum yapalım. Yeni yapılan 500 yataklı Çanakkale Devlet Hastanesi'nin ismini Fatin Rüştü Zorlu yapalım mı? İsmini verelim mi? (evet sesleri yükseldi) 

Fatin Rüştü Zorlu kimdir? 

Başbakan Adnan Menderes başkanlığındaki Demokrat Parti döneminde 25 Kasım 1957'de Dışişleri Bakanlığı görevini yürüttü. Hükümete yönelik gerçekleşen 27 Mayıs 1960 askeri darbe sonrası idam edildi. Fatin Rüştü Zorlu'nun seçim bölgesi ise Çanakkale idi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 5
  • Ali Haydar 8 yıl önce Şikayet Et
    Fatin Rüstü ZORLU Artvin Yusufelilidir çanakkale ile ne alaka? bir yere ismini veremek istiyorsanız Artvin Yusufelinde bir yere verin!
    Cevapla
  • binnabdal 8 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Rüştü Zorlu'ya ALLAH rahmet etmiştir. Onun İsminide yaşatanlardan ALLAH razı olsun.
    Cevapla
  • orta direk ali 8 yıl önce Şikayet Et
    yaşa basbakanım yaşa türkmen yiğidi milliyetcilik budur işte gerisı boş artık onlara oy vermeyi onlar layık oldugu safa dizilmişler .hans abileri öyle istiyor.
    Cevapla
  • Konya %84 8 yıl önce Şikayet Et
    Hocaların hocası Ahmet Hocam! Konyalı olarak seninle gurur duyuyoruz! Yerel seçimlerde %64,Cumhurbaşkanlığı seçiminde %74,şimdi hedef %84...
    Cevapla
  • osman öztürk 8 yıl önce Şikayet Et
    Doğunun ve Batının Başkenti Büyük Türkiyenin DEVLET BAŞKANI Üç Kıta Yedi Denizin Başkomutanı Evladı OSMANLI Recep Tayyip Erdoğan için biz ÖLMEYE hazırız! Son sözüm KRALİÇELİ PAPALI BATIYA. Kokuşmuş, ihtiyar şeytanlar. Farkında olmadığımızı mı sanıyorsunuz? Savaşacak ASKERİNİZ bile YOK. Şu ülkenin şu kadar askeri var palavralarını yutmayız. Makinalarınızı ise duman edeceğiz.100 yıl önce olduğu gibi. Canınıza okuyacağız oğlum. Hiç şansınız yok. C-A-N-I-N-I-Z-A O-K-U-Y-A-C-A-Ğ-I-Z !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti