Hakkari'de tarihi gün! Havalimanı açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yüksekova Havalimanı'nın açılışında halka hitap etti. Erdoğan yine tarihi mesajlar verdi...

GİRİŞ 26.05.2015 14:43 GÜNCELLEME 26.05.2015 16:32
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

5 yıl önce yapımına başlanan ve tüm sabotaj girişimlerine, engellemelerine rağmen tamamlanan Yüksekova Havalimanı açıldı. Türkiye için tarihi bir günde İlk olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu ardından söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

- Bu havalimanının açılışı tam 2 yıl gecikti. 99 kez buraya saldırı oldu, İş makineleri yakıldı. Müteahhitler tehdit edildi. Hakkarili vatandaşlarımızı mahrum etmek istediler. Kararlıydık bunu yapacaktık. Bu bitecek dedik. Hakkarili kardeşlerimiz de insanca yaşamanın mutluluğuna erecek. 

BUNLAR KÜRT KARDEŞLERİMİZİ SEVMİYORLAR

- Neden bu havalimanının açılışını yaptırmak istemediler. Bunlar Kürt kardeşlerimizi sevmiyorlar. Bu yaptıkları zulüm değil mi? Açık söylüyorum biz bizi yaratan Allah Kürt kardeşlerimizi de yarattığı için seviyoruz.

HİZMETLERİNİ GÖREMEYECEĞİZ, ONLAR SADECE TEHDİT EDER

- Biz istismar siyaseti değil, hizmet siyaseti yapıyoruz. Hakkarilileri bugüne kadar istismar edenlerin hizmetini görmedik, görmeyeceğiz.  Hakkarilileri istismar edenlerin bugüne kadar şehir için bir yatırımlarını göremedik. Çünkü onlar sadece tehdit etmeyi bilirler. Örgüt ve güdümündeki partinin bölgede halka yaptığı baskıyı biliyoruz. 

- Ret politikalarını biz yok ettik, asimilasyon politikalarını biz yok ettik, inkar politikalarını biz yok ettik. Kürt vatandaşlarıma bu ülkede özgürce yaşamayı biz tattırdık ve öncelikle olağanüstü hali bu bölgelerden biz kaldırdık. Tek parti döneminin zulmüne asla bu bölgeyi boyun eğdirtmedik. 1970'lerin, 1990'ların o karanlık günlerinde bu millet ayakta kalmayı başardı. İnanıyorum ki şimdi de örgütün ve onun güdümündeki partinin baskısına teslim olmayacak. Biz çözüm sürecini bunlar Meclis'te değilken başlattık. Milletimizle birlikte ve milletimiz için bu süreci hedefine ulaştırmakta kararlıyız

ÇÖZÜM SÜRECİ İÇİN BÜYÜK RİSK ALDIK

- Çözüm sürecini biz örgüt için değil halkımız için istiyoruz. Bugüne kadar maruz kaldığımız darbe girişimlerinin bir sebebi de budur. Çözüm süreci için büyük risk aldık. Atacağımız adımlarla pek çok kurumlarla karşı karşıya getirildik.

TEK SEBEBİ TERÖR ÖRGÜTÜDÜR!

- Ne diyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığını kaldıracağız, İmam Hatipleri kapatacağız diyorlar. Ben dindar Kürt kardeşlerimizin bunlara yanıt vereceğini biliyorum. Biz bu ülkede müslümanlar olarak bu duruşu sürdüreceğiz. Biz bu çaba içindeyken bölücü örgüt bütün yatırımların ortaya çıkışını geciktirdi. Bölgeye yatırım gelmiyorsa tek sebebi terördür. Bu vatan üzerinde kim operasyon düşünüyorsa karşısında bizi bulur.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 71
  • harbi 8 yıl önce Şikayet Et
    sen Rabbimden bize bir lutufsun Rabbim seni hiçbir zaman hiçbir yerde hiçbir kimseye mahcup ve mahsun etmesin
    Cevapla
  • fatih eren 8 yıl önce Şikayet Et
    Karar verilmişti bir kere o havaalanı açılacaktı, başka türlü asla olamazdı. Tüm halkımıza hayırlı olsun.
    Cevapla
  • fatih eren 8 yıl önce Şikayet Et
    Zorla havaalanı yaptık, (Akp Hükümeti-Hakkari Halkı) Bütün güzellikleriyle alana toplandık, (Hakkari Halkı) Mutluluğumuzu tüm bölgeyle paylaştık, (Doğu ve G.doğu Anadolu Bölg. Halkı) Hayırlısıyla kurdelayı kestik. (Akp Hükümeti)
    Cevapla
  • BATMANLI 8 yıl önce Şikayet Et
    Bir kürt olarak sonuna kadar akparti ALLAH senden ve başbakanımızdan razı olsun reis siz var oldukça her daim yanında olucaz...işte kardeşlik temeli böyle atılır faşitlikle değil sadece kürt sadece türk diyerek değil...
    Cevapla
  • emanet 8 yıl önce Şikayet Et
    fatıh sultan mehmet han ın fethettiği istanbulun fethini kutluyoruz ama ,fatih in emanetine sahip çıkamadık,kan dökerek alıp bize emanet ettiği ayasofyayı masa başında elimizden aldılar ,yanı buna emanete hiyanet etmek derler ,bu hiyanetten bu utanç tan ne zaman kurtulacağız ,hukumetımızın bu emenetı tekrar geri almamızı,ayrıca yahudi siyonistlerın karşı çıktığı taksim e camı yapması
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer