Cumhurbaşkanlığı'ndan "Diyanet'e uçak" açıklaması

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Diyanet İşleri Başkanlığı makamına özel uçak tahsisi"ne ilişkin açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanlığı'ndan "Diyanet'e uçak" açıklaması
Cumhurbaşkanlığı'ndan "Diyanet'e uçak" açıklaması
GİRİŞ 27.05.2015 20:21 GÜNCELLEME 27.05.2015 20:21
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Diyanet İşleri Başkanlığına özel uçak tahsisine" ilişkin ifadelerinin, Diyanet İşleri Başkanlığı makamına özel uçak kullanma imkanının sağlanmasının isabetli olacağını vurgulamaktan ibaret olduğunu bildirdi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı televizyon programında Diyanet İşleri Başkanının bulunduğu makam itibariyle Papa gibi özel uçak kullanabilmesi gerektiğini ifade ettiği ve bu konu üzerinden tartışma başlatıldığı kaydedildi.

Medyada başlatılan tartışmada asıl sorulması gereken sorunun, "Papa, hava yoluyla yaptığı seyahatlerde tarifeli uçak mı kullanıyor, yoksa özel uçak mı?" olması gerektiğini vurgulayan kaynaklar, Papa'nın seyahatlerinde Alitalia veya başka bir kurum tarafından kendisine tahsis edilen uçağı kullandığına işaret ederek, bunun uçağın tarifeli olmadığı gerçeğini değiştirmeyeceğini ifade etti.

Papa'nın kullandığı uçağa dair, "Tahsis edilmiş bir özel uçak" olduğu bilgisini de paylaşan kaynaklar, "Özel uçak olması için, aracın illa Vatikan'ın veya Papa'nın mülkiyetinde olması gerekmiyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği de Diyanet İşleri Başkanlığı makamına özel uçak kullanma imkanının sağlanmasının isabetli olacağını vurgulamaktan ibarettir" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR 18
  • ayrancı 8 yıl önce Şikayet Et
    Artık diyanet işleri başkanlığına bir uçak verebiliyorsak biz gerçekten uçmuşuz demektir. CHP,MHP,HDP yat,yat UYU!...
    Cevapla
  • suat 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun, islama hizmet edenlere ve destekleyenlere
    Cevapla
  • Serkan 8 yıl önce Şikayet Et
    Diyanet işleri başkanına uçak mı verelim, helikopter mi? gerekli mi değil mi? Allah bu konuları konuşacak duruma gelmemize vesile olanlardan razı olsun! Uçak, helikopter, ambulans, hızlı tren offf yazmaya üşendim ne çok şey yapılmış.
    Cevapla
  • Hamza 8 yıl önce Şikayet Et
    cumuhur baskanimizla gurur duyuyorum,Allahin dinine sahip cikana,Allah da sahip cikar
    Cevapla
  • Hayattin 8 yıl önce Şikayet Et
    Naçizane fikrim şudur ki.Papa ile eşleşme yapılması halifelik kaldirildiktan sonra islam dunyasi cobansiz bırakılmıştır. Ancak hilafet makamı boştur. Bununla beraber halife olgusu için adayın önce güçlü yapısının ispatlanmasi amacı ile bilinçli yapılıyor.niyet bu ise Bence doğru yapılıyor.Papanin Clio marka ile Türkiye ziyareti yapması çok normal.cunki o gün dünyada en iyi korunan birkaç insandan biriydi.bakin görüntü Kudüs e yıllar sonra diyanet işleri başkanı gidiyor.ez cümle Allah ım tarih yazılacak zamanlardan geçiyoruz. Yarabbi neslimizin lanet okuyacağı ecdadı olmayalım. Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Vatandaşa önemli altın uyarısı: 'Kuyumcular bile satıyor'