Bakan İslam'dan flaş nikah yorumu

Anayasa Mahkemesinin dini nikaha yönelik verdiği karara Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'dan yorum geldi.

Bakan İslam'dan flaş nikah yorumu
Bakan İslam'dan flaş nikah yorumu
GİRİŞ 29.05.2015 12:10 GÜNCELLEME 29.05.2015 12:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, ''Bakanlık olarak 18 yaş altı çocukların herhangi bir nikah töreniyle gayriresmi bir biçimde evlendirilmelerini engellemek üzere demek ki yeni bir çalışma yapmamız gerekli'' dedi.

Bakan İslam, NTV'de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Anayasa Mahkemesinin "resmi nikah olmadan dini nikah yaptıran ve bu nikahı kıyan görevliye hapis cezası öngören kanun hükmünü iptal etmesine" ilişkin değerlendirmesi sorulan İslam, ''Bu karar alındığına göre, biz bakanlık olarak 18 yaş altı çocukların herhangi bir nikah töreniyle gayri resmi bir biçimde evlendirilmelerini engellemek üzere demek ki yeni bir çalışma yapmamız gerekli'' diye konuştu.

Çocuk yaşta evliliklerin yasak olduğunun herkesçe bilindiğine dikkati çeken İslam, ''Bu evliliklerde çok ciddi bir düşüş de var Türkiye'de, fakat mücadelenin sürdürülmesi gerekiyor. Şimdi bu kararın bu tür evliliklere kapı açacak bir cesaretlendirmeye yol açmaması gerekiyor. Onunla ilgili yeni bir çalışma yapmamız gerektiği anlaşılıyor. Hemen oturup bunu çalışmamız gerekecek'' ifadesini kullandı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • MUSTAFA MERSİNLİ cedim 8 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim saglıkla ilgili nasıl doktorlar konuşuyorsa dini işlerlede hocalar konuşsun cahilde konuşuyor 16 yaşında kız çocugu nişanlana bilir 6 ay sonrada dini ve belediye nikahı kıyılabilir ne var bunda büyük alim mutasavvıf bahaeddin şahı nakşibent ks kızını 16 tısında gelin etmiştir.kızları geç evlendirmek zinaya itmektir.düşünceli olalım
    Cevapla
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Oldum olası tırsmışımdır. İnsanlar soyad veya ad olarak islamı niye kullanır. Bizimi kandırırlar kendilerini mi.
    Cevapla
  • Mizan 8 yıl önce Şikayet Et
    Sn.Bakandan yanlış yorum. İnsanlar istiyorsa istediklerini yaparlar. Devletin görevi bunu uygun hale getirmek. Dini nikah serbest olmalı. Hatta resmi nikah yerine geçebilmeli. 18 yaşın altında evlenmekte serbest olmalı. Saçma sapan kanun koyarsan kimse takmaz. Düzenleme yapacaksan özgürlüklerden ve inançlardan yana düzenleme yapın. Eski Türkiye'nin zoraki kanunlarını kaldırın. Despotluğun çözüm olmadığını hepimiz tecrübe ile gördük. Başkasının hakkını engellemeyen yasakları kaldırın.
    Cevapla
  • YasinBaba 8 yıl önce Şikayet Et
    aile hukukumuzda çok saçma maddeler var. türk milletinin değil başka bir milletin insanları hazırlamış sanki bu yasayı. avrupada kilisede rahip muhterem peder nikah kıyıyor ve bunu laik avrupa devletleri ve amerika tanıyor resmen. üstelik papazlar devlet memuru filan değil, bizde imamlar devletin memuru. nikah dairelerinde birtakım cübbeli kimseler var nikah memuru adında. bu nikah dairelerinde bundan sonra devletimizin memuru imamlar cübbeyi giysin sarığı taksın resmi nikahı kıysın cüzdanı versin , devlette bu nikahı tanısın. mesele nerede burda???
    Cevapla
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    neyi biliyorsun da konuşuyorsun? SEnin C. evvelini biliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...